Pages

Monday, January 10, 2011

Κρέμα σοκολάτας με κραμπλ κουραμπιέ και λικέρ κρέμας αμυγδάλου

Δεν πιστεύω να πιστέψατε ότι έφαγα ολα εκείνα που απαρίθμησα σε προηγούμενο ποστ ε; Και άντε και τα έφαγα. Είναι δυνατόν να τα μέτραγα; Άλλωστε, όταν τρως όλα αυτά, ΔΕΝ μετράς! Κάνεις την πάπια!

Απόδειξη ότι δεν τα έφαγα, είναι το γεγονός, ότι ακόμα έχω κουραμπιέδες στο σπίτι, από αυτούς που μου χαρίσανε, γιατί εγώ δεν έφτιαξα (επίτηδες...). Και επειδή είπαμε ότι τίποτα δεν πετάμε, τους μετέτρεψα σε ένα δροσερό γλυκάκι.


Κρέμα σοκολάτας με κραμπλ κουραμπιέ και λικέρ κρέμας αμυγδάλου

Υλικά
για την κρέμα
600 ml γάλα (χρησμοποίησα 1,5 % λιπαρά)
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
3 κ. σ. ζάχαρη
3 κ. σ. λικέρ κρέμας αμυγδάλου
για η βάση
½ κουραμπιέ ή 1 μικρό, για κάθε μπωλάκι που θα βάλετε την κρέμα
½ κ. σ. λικέρ κρέμας αμυγδάλου για κάθε μπωλάκι
για το κραμπλ
¼ κουραμπιέ για κάθε μπωλάκι

Εκτέλεση
Σε ποτήρια του κρασιού, της σαμπάνιας ή σε μικρά μπωλάκια, θρυμματίζουμε μισό κουραμπιέ, ή έναν μικρό (μπουκιάς).
Ρίχνουμε σε κάθε μπωλάκι, μισή κουταλιά σούπας λικέρ κρέμας αμυγδάλου.
Φτιάχνουμε την κρέμα:
Σε κατσαρόλα, ανακατεύουμε με σύρμα καλά, την κρέμα με το γάλα.
Ζεσταίνουμε το μίγμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει.
Όταν πήξει, προσθέτουμε 3 κ. σ. λικέρ κρέμας αμυγδάλου, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα μπωλάκια.
Πάνω από τα μπωλάκια, ρίχνουμε λίγο θρυμματισμένο κουραμπιέ.
Παγώνουμε και σερβίρουμε.

Συνταγή για το λικέρ κρέμας αμυγδάλου, υπάρχει στο βιβλίο μου Λικεράκια και σερμπέτια. Αν δεν έχετε τέτοιο λικέρ, ζητήστε να σας δώσω! Χεχε! Είναι καταπληκτικό λικέρ πραγματικά και θυμίζει πολύ τα κρεμώδη λικέρ που κυκλοφορούν. Το καλό δε, είναι ότι γίνεται σχεδόν αμέσως και όχι σε ένα μήνα που συνήθως θέλουν τα περισσότερα λικέρ.
Αντί γι’ αυτό, μπορείτε να βάλετε άλλο λικέρ που εσείς προτιμάτε, ή καθόλου λικέρ αν το φάνε παιδάκια.

Καλή εβδομάδα!

36 comments:

  1. Eιμαι ολιγον τι ασχετος απο τη νεα ορολογια, τι ειναι το κραμπλ;;;

    Οσο για το μετρημα των γλυκων μπορεις να το κανεις και με κιλα, εγω ετσι τα μετραγα μεχρι πριν λιγα χρονια...
    Καλη βδομαδα.
    :)

    ReplyDelete
  2. Τώρα πια που θα πρέπει να ακολουθούμε τη λογική "δεν πετάω τίποτα"......έκανες άριστα που μας έδωσες τη λύση!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  3. Το κραμπλ είναι τα θρυμματισμένα κομμάτια κουραμπιέ. Σε άλλα γλυκά, το κραμπ πολλές φορές ανακατεύεται και με άλλα υλικά (βούτυρο, σοκολάτα, μυρωδικά κλπ). Ξέρεις τι ξύλο φάγαμε μικροί να μάθουμε να το λέμε κραμπλ; χαχα!
    Με κιλά ε; Ασε...Αμα αρχίσω και μετράω με κιλά, χάθηκα!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  4. Anthivolon εμένα αυτή η λογική μου άρεσε πάντα, γιατί είναι κρίμα να τα πετάμε (εκτός και έχουμε ζωάκια και τρώνε κι αυτά τα καημενούλια!), οπότε, ας βρούμε λύσεις για όλα όσα μπορούμε να μην πετάξουμε!

    ReplyDelete
  5. Deli,κουραμπιέδες δεν έφτιαξα,αυτούς που μου έδωσαν,τώωωωρα πάνε.
    Έχει περισσέψει βασιλόπιτα κέικ-ξερή είναι-νομίζω ότι κάνει.
    Τίποτα δεν πετάμε,για να σφίξουν τα πράγματα και θα δεις ανακύκλωση φαγητού χαχαχα
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  6. τέλειοοο! μηπως εχεις και τιποτα για μελομακαρονα που εχω αρκετα???

    ReplyDelete
  7. ΜΜΜ...!!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!
    ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΣΙΓΟΥΡΑ
    ΦΙΛΙΑ!!

    ReplyDelete
  8. Koυραμπιέδες τέλος για μας! Τους έφαγα όλους!!! Ωραιότατο και πολύ δροσερό το γλυκάκι!

    ReplyDelete
  9. Εμένα μου έχει μείνει μια πιατέλα κουραμπιέδες. Άρα μπορώ να κάνω άφθονα τέτοια γλυκάκια.
    Πολύ ωραία η ιδέα σου Κικί μου.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  10. Κική μου έχω κι εγώ άφθονους κουραμπιέδες στο σπίτι, τους έφτιαξα αλλά μόνο ο μικρός τους επαινεί και τους τρώει.
    Εμείς οι μεγάλοι αποφεύγουμε να φάμε.
    Είναι κρίμα να τους πετάξω, όπως λες, θα το δοκιμάσω λοιπόν.
    Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  11. Θέλωωωωωωωωωωωωωωωωω ένα τώρα!!! χεχε
    Καλή εβδομάδα
    Φιλιά

    ReplyDelete
  12. Μια χαρά ανακύκλωσες τους κουραμπιέδες Κικίτσα!
    Εμάς πάλι μόνο λίγη βασιλόπιτα περίσσεψε, όλους τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονά μας τα φάγαμε (και χωρίς να μας δώσουν ξύλο χα χα χαα!) ή τα μοιράσαμε!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

    ReplyDelete
  13. Πολύ ωραια ιδεα!
    Αυτη τη βδομαδα, οταν με το καλο βρω λιγο χρονο παραπανω, θελω να "τροποποιησω" και τα δικα μου περισσευματα!

    ReplyDelete
  14. Εγώ ευτυχώς ότι έφτιαξα το έστειλα στη δουλειά του άντρα μου και έτσι άδειασαν οι πιατέλες. Πολύ όμορφο τρόπο βρήκες να χρησιμοποιήσεις τους κουραμπιέδες.

    ReplyDelete
  15. mmmmmm!!!! teleioooo!!!
    θα δοκιμασω κι αυτη τη βερσιον!!!!
    Αυτα τα χριστουγεννα ειχα κανει κατι παρομοιο (για κρεμα :μασκαρπονε με σαντιγυ...και αντι για κουραμπιε μελομακαρονο)
    Νασαι καλα!!!ευχαριστω για την ιδεαααα!!!

    ReplyDelete
  16. Α, πολύ ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν!
    Στην πολύ μικρή περίπτωση που περίσσεψαν βέβαια, χε χε! ;)
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  17. Χαχαχα εγώ δεν δοκίμασα καν κουραμπιέ φέτος,δεν έφτιαξα δεν μου έφεραν οπότε για στείλτε εσείς που σας περίσσεψαν.
    Θα φτιάξω όμως σε ένα μήνα να τους πάρω μαζί μου στα παιδιά μου!!!
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  18. Τους κουραμπιέδες τους τρώω 3,3, αλλά θα την κάνω την συνταγή σου, γιατί δείχνει πολύ πολύ γευστική!

    ReplyDelete
  19. Κουραμπιέδες δεν έκανα φέτος. Τα μελομακάρονα πάνε να ήταν και άλλα (δύο δόσεις παρακαλώ). Απο μελένιο μπακλαβά μας έχουν μείνει 3 κομματάκια. Βασιλόπιτα έχουμε στο ψυγείο και την τρώμε για πρωϊνό, οπότε μάλλον το γλυκάκι σου πρέπει με κάτι άλλο να το φτιάξω Κική μου
    Δεχόμεθα λοιπόν εναλλακτικές :-))

    ReplyDelete
  20. Εμείς έχουμε κάργα κουραμπιέ! Φέτος το έριξαν πιο πολύ στα μελομακάρονα, έκανα κι εγώ δύο δόσεις κουραμπιέ νομίζοντας ότι δεν θα φτάσουν και τώρα τους κοιτάω και με κοιτάνε...Εκανα τα τρουφάκια αλλά έχω πολύ πράμα ακόμα.
    Πολύ καλό κολπάκι αυτό!

    Thalassitsa, τα μελομακάρονα κάνουν ωραιότατη βάση cheesecake!

    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  21. Ελένη,, μια χαρά θα γίνεται με βασιλόπιτα! Ψηφίζουμε ανακύκλωση!

    Θαλασσίτσα ναι. Στείλε τα σε μένα! χαχα! Θα έκανα κάτι παρόμοιο ή κάτι σαν τσιζκέικ που λέει και η Έφη!

    ΓαωργίαΧαρά, χαίρομαι και ελπίζω να το απολαύσεις!

    Λίλα άψογα έκανες! χαχα!

    ReplyDelete
  22. Λίνα έμεινα κρητικοί κουραμπιέδες; Πού ξανακούστηκε; Είμαι σίγουρη ότι έκανες πολλούς! ;-)

    Μαρία, εύγε του παιδού! Ξέρει να φάει! χαχα!

    Αστέρι έφτασεεεε! Καλή εβδομάδα!

    Έλενα, καλά τους κάνατε! Να μάθουν!

    ReplyDelete
  23. σούπερ ανακύκλωση, εμένα δεν μου μείνανε κουραμπιέδες, αλλά είμαι σίγουρη ότι κάποιος θα χαιρότανε πολύ αν ξαναέφτιαχνα..

    ReplyDelete
  24. Kiki είμαι ένας ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ φοιτητής! Τα φαγητά της λέσχης είναι χάλια. Δεν μπορώ να μπαίνω σ' αυτο το μπλογκ... καταλαβαίνεις;;

    ReplyDelete
  25. Κική μου, εγώ τους χάρισα! ΄
    Σκασμός και δίαιτα!
    Δεν χρειάζομαι δικαιολογίες ανακύκλωσης (κλαψ κλαψ)

    Δεν μου στέλνεις λίγο (αλλά μη σε δει κανείς!)

    ReplyDelete
  26. Κι εγώ βάση cheese cake τους έκανα και βγήκε πολύ καλό.Έτσι ξεμπερδέψαμε απ' αυτούς και οι προθέσεις μου είναι να αργήσω να κάνω γλυκό.Τώρα , ξέρετε τι λένε για τις καλές προθέσεις....

    ReplyDelete
  27. Kiki maresei pou tha kaname diaita...! Molis efaga mia makaronada gia treis kai exo skisei ta macarons... kai pali thelo kai to krabl sou!!! Na sou po... sou xo kati sto Donkey, mpes otan mporeseis. MATS!

    ReplyDelete
  28. Ελπινίκη, άψογα θα κάνεις!

    Κατερίνα και αυτός ο τρόπος ανακύκλωσης μου αρέσει! Τα χαίρονται και οι άλλοι! ;-)

    Μισιρλού...Μμμμμμ...Μου φαίνεται ότι κάτι είχε πάρει το μάτι μου στο μπλογκ σου αν θυμαμαι καλά!

    Dark chef, thanks!

    ReplyDelete
  29. Τι εξιαρετικό πράγμα είναι αυτό;;;
    ξεκινώντας η χρονιά, υποσχέθηκα στον εαυτό μου (για άλλη μια φορά) να κάνω δίαιτα...
    αλλά, μας αφήνεις;;;; οοοοοοχι!!!!

    ReplyDelete
  30. Μανουσίνα κι εγώ θα χαιρόμουνα να ΜΗΝ μου είχαν μείνει, να τους είχα φάει και να ΜΗΝ πάχαινα! χαχα!

    Καλλιτέχνη ντίαρ, πάτα στην ετικέτα που λέει "εύκολο" και θα βρεις λύσεις και για σένα. Εναλλακτικά, βρες μια καλή κοπέλα που να ξέρει να μαγειρεύει ;-)

    Αγγελική, μήπως χρειάζομαι εγώ; Δίατα... Άστα...

    ReplyDelete
  31. Βιτα ναι ναι...Ξέρω, ξέρω. Πάντα τρώμε τα γλυκά που έχουν μείνει , με τη δικαιολογία να τελιώσουν για να σταματήσουμε να τρώμε και μέχρι να τα φάμε, κάποιο άλλο εμφανίζεται και πάλι από την αρχή! χεχε!

    Καροτάκι, εγώ μισοκάνω διαιτα. Λέω μισό, γιατί όλο τσιμπολογάω κάτι, αλλά μακαρόνς δεν τρωω αν και πολύ θα ήθελα γιατί τα λατρεύω! Είδα στο μπλογκ! Θεεεενκς!

    Μαριέλα, απλό, πολύ απλό! Υποσχέθηκες ε; Να δεις πόσοι υποσχεθήκαμε...

    ReplyDelete
  32. Ξανθή, να σου δώσω κάτι δικούς μου; χαχα!

    Ποπη, εγώ να δεις πώς τους τρώω, αλλά ας όψεται η άτιμη η δίαιτα...

    Πηνελόπη, εγώ έκανα μόνο μελομακάρονα (που μοίρασα αρκετά) και βασιλόπιτα τσουρέκι δις, που κατατσακίσαμε...

    Έφη, με ποια συνταγή έκανες τελικά κουραμπιέδες; Τώρα κοίτα τους, αλλά μην τους τρως! χαχα!

    ReplyDelete
  33. Πολύ πρωτότυπο! κι επικροτώ και τη δήλωση ότι τίποτα δεν πετάμε. Κι εγώ προσπαθώ - όσο γίνεται- να μην πετάω.

    ReplyDelete
  34. Αλεπού ευχαριστώ! Είναι κρίμα να πετάμε φαγητό!

    ReplyDelete
  35. Αν ρωτάς εμένα Κικίτσα, πρώτα έκανα τη δική σου και μετά έκανα και μισή δόση από της θείας μου, αυτούς που έχω στο μπλογκ, χωρίς αβγό που είναι.
    Δεν έπρεπε να τους κάνω τους δεύτερους καθόλου γιατί μια χαρά ήταν οι δικοί σου, να τώρα τους κοιτάω και με κοιτούν, πόσους να φάνε???
    Εγώ έχω το εξής "καλό" με αυτά τα δύο γλυκάκια, τρώω ένα για να δοκιμάσω τι έφτιαξα και άντε κανά δύο μέσα στις γιορτές με το καφεδάκι ΜΟΝΟ!!!!! χεχεχεχε!!!
    Ζήλια, νανα νανα να!!!!!

    ReplyDelete
  36. Εσένα, εσένα! Μου έκανε εντύπωση που έκανες κι άλλους, επειδή η δική μου συνταγή ήταν ήδη μεγάλη!
    Εγω παλι, δυσκολα αντιστέκομαι γενικώς στα γλυκά, αλλά φέτος έφαγα τα λιγότερα!
    Ζηλεύω άτιμο παιδί!!!

    ReplyDelete