Pages

Monday, June 28, 2010

Ρολάκια γλώσσας με πέστο βασιλικού και πουρέ λαχανικών

Η καινούρια εβδομάδα ξεκινάει. Μια δύσκολη βδομάδα θα είναι για μας. Ελπίζω να είναι καλύτερη για σας. Μπορείτε να μου εξηγήσετε, πώς είναι δυνατόν, όταν υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στην οικογένεια, η μια συφορά να ακολουθεί την άλλη με μαθηματική ακρίβεια; Πάντα είχα την απορία. Είναι ο νόμος του Μέρφυ. Είμαι σίγουρη.
Μπλογκάρω ελαφρώς για να ξεφεύγω, αν και δεν προλαβαίνω και πολύ. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλύτερα, αν και δεν είμαι και πολύ σίγουρη γι΄αυτό. Τεσπα, μια καινούρια εβδομάδα ξεκινάει και ελπίζω να πάνε όλα λίγο καλύτερα.

Όπως ξέρετε, η οικογένεια δεν συμπαθεί και πολύ τα ψάρια. Πάντα σκέφτομαι πώς να τα κάνω για να είναι νόστιμα και ελκυστικά. Το τελευταίο που σκέφτηκα, ήταν να βάλω πέστο σε γλώσσες, αν και δεν ήμουν καθόλου σίγουρη για το γευστικό αποτέλεσμα. Τελικά, ήταν πεντανόστιμα. Ο δε πουρές λαχανικών, το κάτι άλλο! Τα λιπαρά της συνταγής, είναι όλα όλα η μιά κ. σ. βούτυρο στον πουρέ και το 1 κ. γ. πέστο σε κάθε φιλέτο, οπότε θεωρώ τη συνταγή light, μια και η γλώσσα θεωρείται άπαχο ψάρι, αρκεί να μην καταναλώσετε όλο τον πουρέ μόνοι σας! :-)

Ρολάκια γλώσσας με πέστο βασιλικού και πουρέ λαχανικών
Υλικά
8 φιλέτα γλώσσας
8 κ. γ. πέστο βασιλικού
1/2 κιλό κατεψυγμένα λαχανικά ή ανάλογα φρέσκα (περιείχαν: καρότο, πατάτα, φασολάκια, αρακά)
1/2 κούπα φρέσκο γάλα (χρησιμοποίησα light)
1 κ. σ. βούτυρο αγελαδινό (ή ό,τι θέλετε)
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
χαρτί ψησίματος

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κόβουμε μικρά παραλληλόγραμμα χαρτιά ψησίματος, που να χωράνε επάνω κάθε φιλέτο γλώσσας.
Απλώνουμε πάνω σε κάθε φιλέτο, 1 κ. γ. πέστο βασιλικού, σε όλη την επιφάνεια.
Τυλίγουμε τη γλώσσα σε ρολό και μετά την τυλίγουμε με το χαρτί ψησίματος, σαν καραμέλα. Στρίβουμε τις άκρες για να μην ανοίξουν.

Δεν χρειάζεται δέσιμο με κλωστή, μένει σταθερό.
Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φιλέτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.

Μέχρι να ψηθούν, φτιάχνουμε τον πουρέ λαχανικών.

Βράζουμε τα λαχανικά με ελαφρώς αλατισμένο νερό (λίγο νερό), για δέκα λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα κα τα σουρώνουνμε.
Τα λιώνουμε σε μπλέντερ. Αν δυσκολεύονται να λιώσουν, προσθέτουμε το γάλα.
Βάζουμε το μίγμα ξανά στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, με μία κ. σ. βούτυρο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο όσο θέλουμε. Ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όταν είναι έτοιμες οι γλώσσες, ανοίγουμε προσεχτικά τα χαρτάκια μέσα στα οποία ψήθηκαν, γιατί έχουν ατμό και καίνε. Οι γλώσσες μικραίνουν πολύ με το ψήσιμο, οπότε θέλετε 3 για κάθε άτομο για να χορτάσει, αν και εμείς βολευτήκαμε με 2 ο καθένας, πουρέ λαχανικών και πατάτας.

Tip:
Μπορείτε, να βάλετε μουστάρδα, αν δεν σας αρέσει το πέστο. Είναι εξίσου νόστιμο και μ' αυτή.

Καλή εβδομάδα!

28 comments:

  1. Φαίνεται πολύ νόστιμο φαγητό αν και εγώ δεν τα πολυσυμπαθώ τα ψάρια χεχεχε
    Όσο για το άλλο που λες είναι σίγουρα ο νόμος του μέρφυ.
    Το έχω παρατηρήσει κι εγώ χεχε
    Σου εύχομαι περαστικά :)
    Πολλά γλυκά φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  2. πολυ ωραια συνταγη!!!μου ελυσες την απορια...τι θα μαγειρεψω ....Αυριο.....ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ.....ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!ολα περνανε!!!!

    ReplyDelete
  3. εύχομαι όλα να πάνε καλά.περαστικά σας.φιλιά.

    ReplyDelete
  4. καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    πεντανόστημο φαίνεται το ψαράκι σου!
    Όσο για το άλλο, υπομονή! Μετά τη βροχή βγαίνει πάντα ήλιος! :-)

    ReplyDelete
  5. Στατιστικά έτσι είναι τα πράγματα Κική μου, δυστυχώς, αλλά ναι έτσι είναι :-(
    Δύναμη και κουράγιο σε όλους σας εύχομαι.

    Και η ιδεά του τυλίγματος έτσι πολύ άρεσε. Οσο για τον πουρέ τις τελευταίες ημέρες κάνουμε πολλές εκδοχές σε πουρέ. Μέχρι και την κολόκυθόπιτα που είχα, την πέρασα στο multi για τον "πάσχοντα"!!!

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα και εύχομαι να ξεπεραστούν όλα, πάντα κάπως έτσι συμβαίνει,μην ξεχνάς θα έρθουν κι ευχάριστα!!
    Το φαγητό σου υπέροχο, για πες με κατεψυγμένες γλώσσες το έκανες;;
    Πολλά φιλιά κι υπομονή.

    ReplyDelete
  7. Δεν ξέρω αν είναι ο νόμος του Μέρφι ή κάποια άλλη συμπαντική δύναμη που ενεργεί και μας στέλνει όλα τα κακά μαζεμένα σαν να θέλει να δοκιμάσει τις ψυχικές και σωματικές μας αντοχές. Εύχομαι ότι είναι αυτό που περνάς να είναι περαστικό και να βγεις από αυτό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Το φαγάκι πάντα μας μαλακώνει και μας δίνει δυνάμεις να συνεχίσουμε. Πολύ νόστιμο φαίνεται.

    ReplyDelete
  8. Κική μου καλημέρα και καλή εβδομάδα σου εύχομαι! Μπράβο σου που μπλογκάρεις, με κάτι τέτοια ξεχνιόμαστε και βρίσκουμε κουράγιο! Όλα καλά να πάνε και για σένα και για την οικογένειά σου!
    Το ψαράκι εκτός από light μοιάζει και αρκετά νόστιμο! Ότι πρέπει για να ξεκινήσει η βδομάδα!

    ReplyDelete
  9. Κική μου καλή εβδομάδα να έχεις και κουράγιο. Πάντα έτσι συμβαίνει σε όλους, όταν κάτι πάει στραβά εκεί που λες δεν μπορεί, χειρότερα δεν υπάρχει, μετά από λίγο αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει. Υπομονή και δύναμη να έχεις όλα θα περάσουν.
    Το φαγητό σου είναι σούπερ!!!!!!

    ReplyDelete
  10. Αστεράκι, ούτε η οικογένεια τα συμπαθεί, γι΄αυτό τα κανουμε νόστιμα!
    Ευχαριστώ!

    Ιριδα ευχαριστω! :-)

    Φουρτουνιασμένη ψυχή, ευχαριστώ!

    eatgreek, ήταν πράγματι!
    Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  11. Πηνελόπη ναι. Το ένα μετά το άλλο. Είναι δεδομένο πάντα!
    Ναι. Οι πουρέδες είναι ότι πρέπει για διάφορες περιπτώσεις, καληώρα τη δική σας! :-)

    Ξανθή ευχαριστώ! Ναι. Πάντα κατεψυγμένες παίρνω. Δεν είμαι εγώ για φρέσκα ψάρια! χαχα!

    Κατερίνα,α υτότ ο άτιμο το σύμπαν... Ετσι είναι!
    Ευχαριστώ!

    Dark chef, μπλογκάρουμε για να μη χανόμαστε :-) Το ψαράκι αξίζει να το δοκιμάσεις!

    ReplyDelete
  12. νοστιμια, ευχαριστώ πολύ για όλα. Κατι γινεται με το λινκ σου και όταν πατάω στο όνομά σου, λέει ότι είναι επικίνδυνη τοποθεσία. Για κοίταξέ το. Επίσης, μανουσίνα και νοστιμιά είστε το ίδιο; Γιατί έχω μπερδευτεί!

    ReplyDelete
  13. εγώ που τρώω όλα τα ψάρια να πάρω το ταψάκι ολόκληρο, αυτό το πέστο μέσ' τα ρουθούνια μου μπήκε!!!!!!!

    ReplyDelete
  14. Kiki είναι πραγματικά ο νόμος του Μέρφυ! Κι εμείς έτσι είμαστε αυτή την εποχή, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και από τη μία βιοψία στην άλλη. Άστα να πάνε. Εύχομαι περαστικά και καλά ξεμπερδέματα.

    ReplyDelete
  15. θα το κοιτάξω το λινκ, σε ευχαριστώ. το ίδιο είναι, απλά μπερδεύομαι με το google account και το name/url,οπότε άλλες φορές έτσι άλλες αλλιώς

    ReplyDelete
  16. Το έφτιαξα και πάλι σε ευχαριστώ

    ReplyDelete
  17. Κουράγιο Κική μου, όλα θα φτιάξουν...

    Τα ψαράκια σου φαίνονται υπέροχα, εφευρετικότατη όπως πάντα!

    Καλή εβδομάδα με χαμόγελα

    ReplyDelete
  18. σου εχω βραβειο, περνα να το παραλαβεις!!!!!!!

    ReplyDelete
  19. Ακόμα και εμείς που δεν πολυθέλουμε τα ψάρια, αυτό το ψαράκι θα το τρώγαμε!
    Υπομονή και κουράγιο!
    Μουτς!

    ReplyDelete
  20. Υπομονη Κικη, ποτε ενα προβλημα δεν ερχεται μονο του, αυτο οπως λες και εσυ ειναι νομος.Καλη εβδομαδα να εχεις με οσο το δυνατον λιγοτερα προβληματα.

    ReplyDelete
  21. Περαστικά να είναι!
    Όσο για τα ρολάκια σου μου αρέσουν πολύ. Η πλάκα είναι ότι εσύ καμουφλάρεις το ψάρι ενώ εγώ που έχω ψαροφάγους αλλά ο μικρός δεν πολυτρώει τα λαχανικά, καμουφλάρω τα λαχανικά μέσα στο ψάρι για να τα φάει :-)

    ReplyDelete
  22. Δυστυχώς οι παροιμίες μας είναι σοφές. "Ενός κακού μύρια έπονται".
    Ελπίζω όλα να καλυτερέψουν για την οικογένειά σου Κική μου! Να σας έρθουν όλα καλά κι ευνοϊκά από δω και πέρα!
    Για τη συνταγή τί να πω. Εγω έχω τρέλα με τα ψάρια επομένως είναι ό,τι πρέπει για μένα. Το πέστο βασιλικού είναι το κερασάκι στην τούρτα.
    Να είσαι καλά!
    Μάγδα

    ReplyDelete
  23. Γαστεροπλήξ, όλο δικό σου!

    Σοφία, ωχ! Περαστικά εύχομαι! Σε νιώθω!

    νοστιμιά οκ! :-)))

    painter, ευχαριστώ και για τα δύο!

    ReplyDelete
  24. Ελευθερία ευχαριστώ!

    Δημιουργία ευχαριστώ πολύ!

    Γιάννη, εμείς τα τρώμε τα λαχανικούλια και οι 4. Δεν έχω παράπονο. Πατήρ και υιός κάνουν νούμερα με τα ψάρια. Χαχα! Ευχαριστώ!

    Μάγδα έτσι είναι. Ευχαριστώ πολύ! Το φαγάκι σίγουρα θα σου αρέσει αν είσαι του ψαριού. Το χεράκι σου ελπίζω να είναι καλύτερα! :-)

    ReplyDelete
  25. Κική,

    φοβερή συνταγή και πολύ υγιεινή, Εντελώς αυτό που θα μαγείρευα!
    Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  26. efi, άνοιξες μπλογκ; Καλή αρχή!

    ReplyDelete
  27. Πολύ ωραίο φαίνεται Κική μου.. Έχω κάνει αντίστοιχα κάτι παρόμοιο και το τύλιξα με κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια. Τέλειο..

    Εύχομαι όλα τα προβλήματα να ξεπεραστούν και να βγείτε αλώβητοι απ αυτό.. Όλοι στο ίδιο καζάνι κατά περιόδους...

    Φιλιά κι ευχές

    ReplyDelete
  28. Ρεγγίνα μου ευχαριστώ. Το ποστ ήταν παλιό αλλά οι ευχές σου φρέσκιες και ζεστές! :-)

    ReplyDelete