Pages

Thursday, May 20, 2010

Κους κους με λαχανικά και πάστα πιπεριάς Φλωρίνης

Στα πλαίσια της διαδικασίας "ψάχνω να βρω τι να φτιάξω, γιατί έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια" και έχοντας κους κους και λαχανικά στο σπίτι, έφτιαξα μια σαλατίτσα, που εγώ τουλάχιστον, την έφαγα για κύριο γεύμα. Η σαλατίτσα δεν έχει καθόλου λάδι όπως θα δείτε, γεγονός που την κάνει light, αν δεν φάτε όλο το μπωλ, ή δεν τη φάτε συνοδεία ενός γουρουνόπουλου!

Κους κους με λαχανικά και πάστα πιπεριάς Φλωρίνης
Υλικά
1/2 κούπα κους κους (που δεν χρειάζεται βράσιμο)
1/2 -1 κούπα νερό
1 μικρό κολοκυθάκι
1 αγγούρι
1 μικρή ντομάτα
1 κόκκινη πιπεριά
4 κ. σ. πάστα πιπεριάς Φλωρίνης
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το κους κους με 1/2 κούπα νερό. Όταν το πιει, δοκιμάζουμε και αν είναι σκληρό, βάζουμε λίγο νερό ακόμα. Αφήνουμε πάλι να μουλιάσει, μέχρι να είναι μαλακό.
Το βάζουμε σε σαλατιέρα.
Μέσα στη σαλατιέρα, ψιλοκόβουμε το αγγούρι, τη ντομάτα, την πιπεριά και το κολοκυθάκι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με 4 κ. σ. πάστα πιπεριάς Φλωρίνης.
Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι.
Λάδι δεν πρόσθεσα καθόλου. Αν θέλετε, προσθέτετε εσείς.

Την πάστα πιπεριάς Φλωρίνης μου την είχε χαρίσει η Πέννυ και ήταν σπιτική και πικάντικη. Αν δεν βρίσκετε κάτι σχετικό στο εμπόριο, μπορείτε να ψήσετε μερικές πιπεριές Φλωρίνης, να τις ξεφλουδίσετε, να τις λιώσετε στο μπλέντερ και να προσθέσετε τα αλατοπίπερο, λαδόξυδο ή ό,τι θέλετε. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, αγοράστε πιπεριές Φλωρίνης ξυδάτες, λιώστε στις και προσθέστε μυρωδικά και λάδι αν θέλετε.

Απόψε το βράδυ, ο νομάρχης Ζακύνθου, τιμά τους ντόπιους συγγραφείς και μέσα στους προσκεκλημένους και τιμώμενους είμαι κι εγώ. Ντρέπομαι και μόνο που χρησιμοποιώ τη λέξη "συγγραφέας", αλλά περισσότερα γι' αυτό, θα σας πω αύριο!

13 comments:

  1. Aαα,Deli,μια εμπλουτισμένη εκδοχή!
    Τι νόστιμη-παρομοίως για κύριο πιάτο την τρώω.Και ο μαϊντανός τής δίνει ωραία γεύση.
    Και σε άλλα ανώτερα!Περιμένουμε νέα.
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  2. Kαλημέρα!Πολύ ωραία παραλλαγή με το κους-κους!Μπορούμε να την κάνουμε και με σπασμένο σιταράκι (της γνωστής οικογενείας,χιχι..) για πολύ βιταμίνη Ε αλλά ρίχνοντας βραστό νερό.Αυτήν τη σάλτσα από original πιπεριές Φλωρίνης την χρησιμοποιούν και σαν ντιπ στις τηγανητές πατάτες ή την αναμιγνύουν και με σάλτσα ντομάτας σε μακαρόνια,κοκκινιστό..!
    Καλή επιτυχία και πολλά συγχαρητήρια για το βράδυ!Και ναι, πρέπει να συνηθίσεις τον όρο συγγραφέας σιγά σιγά πολυαγαπημένη!!Βisous!

    ReplyDelete
  3. Κους κους δεν έχω φάει ποτέ!!
    Καλή επιτυχία το βράδυ!!

    ReplyDelete
  4. Το κους κους είναι πολύ νόστιμο. Αυτή η σαλάτα είναι ότι πρέπει για μένα που κα΄νω και δίαιτα.

    ReplyDelete
  5. Πολύ δροσερό και υγιεινό πιάτο το δίχως άλλο!!!!

    ReplyDelete
  6. Γειά σου βρε Κική με τα ωραία σου!!!!!
    Καλή επιτυχία για σήμερα
    Φιλιά

    ReplyDelete
  7. Ελένη, δοκίμασέ τη. Θα σ' αρέσει!

    Πέννυ, ήθελα μέρες να σου γράψω πώς την αξιοποίησα. Τελικά την είδες εδώ. Δεν έρχεσαι το βράδυ για συμπαράσταση; Χαχα!

    Ξανθή, ευκαιρία να δοκιμάσεις. Η συγκεκριμένη σαλάτα, άρεσε και πολύ στην κόρη που είναι δυσκολη.

    ReplyDelete
  8. Κατερίνα κι εγώ προσπαθώ, αλλά πέφτω σε αμαρτίες...

    Λίλα, καλοκαιρινό!

    Αστεράκι ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  9. Φαντάζομαι ότι μπορούμε να παραλείψουμε τη ντομάτα, ε Κική;
    Φιλιά!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  10. μου αρεσει πολυ το κους κους...και ετσι με λαχανικα ειναι σουπερ υγιεινο!!!

    ReplyDelete
  11. Ωραίο το φαγάκι αλλά περιμένω το αύριο!

    ReplyDelete
  12. Καλησπέρα Κική! Καιρό έχω να φανώ, αλλά κατ' αρχήν να σου ευχηθώ να πάνε όλα καλά σήμερα!
    Και το κους κους μαζί με την πάστα πιπεριάς θα είναι εκτός από light, νόστιμο και υγιεινό!

    ReplyDelete
  13. Τρελοτουρίστρια, χαχα! Φυσικά και μπορούμε να την παραλείψουμε!

    Πανσοφίξ κι εμένα!

    Γιαγια Αντιγόνη :-)))

    Dark chef, ευχαριστω πολύ! Ναι. Νόστιμο και υγιεινό!

    ReplyDelete