Κάθε χρόνο, όταν βγαίνουν όλα αυτά τα καλοκαιρινά φρούτα που με ξετρελαίνουν, ονειρεύομαι να δοκιμάσω καινούριες συνταγές. Κέικ με φράουλες, με κεράσια, τάρτες, πίτες και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.
Μα εκείνα τα άτιμα πλασματάκια τα παιδιά μου, όταν δουν γλυκό με φρούτα, στρίβουν γωνίες. Όσο αρέσουν σε μένα τα γλυκά με φρούτα, τόσο δεν αρέσουν σ΄ αυτά. Μέσα σ΄ αυτά, συμπεριλάβετε και το μεγάλο παιδί της οικογένειας. Γενικά. η οικογένεια θεωρεί γλυκό, ό,τι περιέχει σοκολάτα. Όλα τα άλλα, απλά δεν τα θεωρεί γλυκά. Έτσι, μια και ήθελα να δοκιμάσω τα μαφινάκια με φραουλίτσες, αποφάσισα να μην βάλω φράουλες σε όλα. Μερικά τα άφησα σκέτα. Εκείνα που άφησα σκέτα, τους έβαλα από πάνω μερέντα με χρωματιστή τρούφα.
Ετσακίσθησαν κι έτσι, έμειναν όλοι ευχαριστημένοι! Πάμε να τα δούμε;
Μάφινς με φράουλες
Υλικά
στεγνά υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ. γ. σόδα
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια (εγώ χρησιμοποίησα ζάχαρη αρωματισμένη με λοβό βανίλιας)
υγρά υλικά
7 κ. σ καλαμποκέλαιο
4 κ. σ. λικέρ φράουλα (ή άλλο λικέρ αν δεν έχετε)
1/2 κούπα γάλα (όχι ζεστό)
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
12 μικρές φράουλες για στόλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Σε ένα μπωλ, βάζουμε τα στεγνά υλικά και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε κι εκείνα.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στεγνά και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα πηρούνι ή σύρμα, μέχρι να υγρανθούν καλά. Δεν ανακατεύουμε πολλή ώρα.
Μέσα σε ένα ταψί για μάφινς, στρώνουμε χαρτάκια στις θήκες.
Μοιράζουμε το υλικό στις 12 θήκες.
Κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα.
Βυθίζουμε 4 κομμάτια σε κάθε μάφιν. Αν απλά ακουμπήσετε τις φράουλες επάνω, θα παραμείνουν ψηλά με το φούσκωμα. Βυθίστε τις λίγο, αλλά όχι εντελώς, ώστε να φαίνονται.
Ψήνουμε τα μάφινς για 20 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίσουμε. Μην τα παραψήσετε, γιατί στεγνώνουν. Επίσης, αφού τα βγάλετε, εξακολουθούν να ψήνονται στο ζεστό ταψί για μερικά λεπτά.
Καλή φραουλένια εβδομάδα!
Deli,ποιο να διαλέξω και τα δυο θα είναι μιαμ,νοστιμότατα!
ReplyDeleteΈνα κι ένα θα πάρω ή μήπως από δυο χαχα..
Φιλιά!
Ξέχασα να σου πω ότι τα παξιμαδάκια σου έγιναν τέλεια!Τα πήγα στα κορίτσια,τα τσακίζει η εγκυμονούσα κι εγώ φωνάζω μην παχύνει.
ReplyDeleteΦιλιά!
Τι να κανω εγω τωρα τετοια ωρα που τα ειδα Κικη? Παω να τσιμπησω μια φραουλιτσα γλυκο για να το ξεπερασω.
ReplyDeleteΕυτυχώς τα δικά μου....παιδιά και το μικρό και το .....μεγάλο τρώνε τα πάντα!!! Τα φραουλοκεκάκια φέτος τα έφτιαξα πολλές φορές αλλά έβαλα μέσα και πολτό φράουλας και έγιναν καταπληκτικά.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!!!
Ελένη και τα δύο! χαχα!
ReplyDeleteΩ! Τα τσάκισε ε; Εμ είναι να μην τα τσακίσεις;;;
Δημιουργία, δύσκολη ώρα τα είδες! χαχα! Φιλιά!
Λίλα, την περασμένη βδομάδα έφτιαξα με πουρέ μέσα. Αμ ρώτα με αν τα έφαγαν!!! Καλή εβδομάδα!
Δείχνουν πολύ γευστικά και χαρούμενα
ReplyDeleteΜπορώ να έχω ένα;;; :))
ReplyDeleteΦιλιά
Καλή εβδομάδα
...και εγω θέλω ενα να ξεκινήσω την εβδομάδα μου...
ReplyDeleteΜπορώ να πάρω ένα με φράουλες και έξτρα κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σαν γιαούρτι, παρακαλώ;;;
ReplyDeleteέχω λαχταρήσει με τις φράουλες αυτές τις μέρες, γιαμ, γιαμ!
τελικά η διαφορά μεταξύ muffins και cupcakes είναι ότι τα δεύτερα έχουν βούτυρο και θέλουν creaming σαν τα κλασικά κέϊκ;;;
Την περασμένη εβδομάδα έκανα ξανά μαρμελάδα φράουλα και είπα "τέλος για φέτος".
ReplyDeleteΣήμερα που είδα την δημιουργία σου, αναθεωρώ.
Τέλεια είναι και κάτι τέτοιο σαν ταρτάκι το σχεδίαζα για αυτές τις μέρες.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Ένα χωρίς σοκολάτα παρακαλώ γρήγορα. Αν δυσκολεύεσαι να μου το στείλεις (απίθανο αλλά λέμε τώρα) λέω να δοκιμάσω να το εκτελέσω ο ίδιος! Τώρα πόσο θα το "εκτελέσω".. θα δείξει :)
ReplyDeleteΚουκλιά και τα μεν και τα δε, όσο για τα δικά μου παιδιά, θα τους έβαζα και τα δύο. Πολτό μαρμελάδας φράουλας μέσα - τον έκανα για cheece cake και έμεινε λίγος και μερέντα από πάνω μια καλή κουταλιά σούπας μερέντα, την οποία τσακίσουν όπου την βρουν. Για πρωϊνό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδυνό επίσης :-)
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα Κικίτσα.
Μμμ.. υπέροχα τα φραουλομαφινάκια!
ReplyDeleteΌχι ότι τα σοκολατομαφινάκια πάνε πίσω ;)
Θα τα φτιάξω σίγουρα το σ/κ που περιμένω κόσμο! (Γιατί όταν είμαι μόνη μου δεν είναι να φτιάξω γλυκά.. τα τσακίζω! χαχα)
Ζουμερά και αφράτα μαφινάκια.
ReplyDeleteΕιναι ωραία με φρουτα ιδίως φρέσκα..
Γειά σας χέρια σου Κική :)
Κατερίνα και στη γεύση είναι νόστιμα!
ReplyDeleteΑστέρι, μόνο ένα; Όσα θες!
Νίκη πάρε!!! :-)))
Βίκυ, βεβαίως και μπορείς!
Οι διαφορές μεταξύ μάφινς και καπ κέικς ειναι κι άλλες. Τα μαφινς δεν εχουν φρόστιν (εγώ βάζω, χεχε). Πρέπει να τρώγονται άμεσα σχεδον. Δεν εχουν βούτυρο συνηθως αλλά κάποιο λάδι. Δεν χτυπάς με μίξερ, αλλά απλά, αναμιγνύεις υγρά με στερεά υλικά.
Δύσπιστε, μαρμελάδα και λικέρ έκανα κι εγώ και είπα τέλος. Για να δούμε! Γλυκό έκανα πολύ λίγο. Δεν τρελαίνομαι. Το έκανα ίσα για δοκιμή γιατί δοκιμζω διάφορες τεχνικές. Μαμρελάδα ίσως ξαναφτιάξω πάντως.
ReplyDeleteΓιώργο, αν δεν μπορείς να το...εκτελέσεις εσύ, βάλε όποια καλή φίλη μαγείρισσα έχεις να το εκτελέσει! Χαχα! ;-)
Πηνελόπη, με τον πουρέ φράουλας μέσα, τα τσάκισα εγώ και ο καλός μου, οπότε άσε καλύτερα. Βρε τι έχω πάθει, να μη θέλουν τα φρουτένια!!!
Ειρήνη, κι εγώ το αποφεύγω. Χτες χάρισα 4 απο αυτά, για να μην τα φάω εγώ! χαχα!
ReplyDeleteΜάριον κι εμένα μου αρέσουν τα φρέσκα φρούτα στα γλυκά!
Πω πω!! Καταπληκτικά!!
ReplyDeleteΤρελοτουρίστρια
Μμμμμμ λαχταριστότατα!!!!
ReplyDeleteThese look so good. I love strawberries too. They're on their way out now but I've already seen the early cherries creeping into the shops. I bet these would be just as yummy with cherries!
ReplyDeleteΧρειάζομαι ένα επειγόντως!!!
ReplyDeleteχιχιχ:)) Φαίνονται τέλεια!! Προτιμώ τα φραουλένια αλλά και αυτό με τη σοκολάτα είναι άψογο!
Καλησπέραα!
Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με τα γλυκά με φρούτα! Μόνο σοκολάτα θεωρούνε γλυκό! Αλλά εμείς δε το βάζουμε κάτω:)
ReplyDeleteΤέλεια τα μαφινάκια, να είχα μερικά!!
Αυτό με τις φράουλες θα το φτιάξω άμεσα!Μέσα στο Σαββατοκύριακο σίγουρα!Από την εικόνα και μόνο με κέρδισε!
ReplyDeletehttp://unidentifiedlifestyle.blogspot.com/
Οτι έχει σχέση με φρούτα μου αρέσουν πολύ και απ΄ότι βλέπω στη φωτογραφία πρέπει να είναι πολύ του γούστου μου.
ReplyDeleteΦιλιά
Εγω με τη σειρά μου θα διαλέξω τα πρώτα.
ReplyDeleteΑνακάλυψα σήμερα το blog σου κ ευτυχώς έχω πολλά να χαζέψω.
Αχχ Κική μου μόλις έφτιαξα τα παξιμάδια σου και έχω αρχίσει και τα τρώω από το μισάωρο που έβγαλα το ταψί έξω για κόψιμο...!!!
ReplyDeleteΞέρω ξέρω ειμαι λίγο out of topic, εσύ μιλάς για μάφινς και εγώ για παξιμάδια, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ..έπρεπε να σου πω πόσο τέλεια είναι!!!
Σ'ευχαριστούμε για την συνταγή!!!
(Και η μαμά ξετρελάθηκε!!!)
Τρελοτουρίστρια, ευχαριστώ!
ReplyDeleteΑνεράιδα, ήταν τα άτιμα!
Λιζ, τα κεράσια μου αρέσουν περισσότερο. Δεν φαντάζεσαι πώς τα περιμένω. Κι εγώ είδα στο σμ, αλλά είναι νωρίς ακόμα!
Μάγδα, καλή επιτυχία στα διαγωνίσματα!
Big mama, tο θυμάμαι τον κοινό μας πόνο! Χαχα! Γι΄αυτό τσακίσαμε τον μπακλαβά με αγριοκέρασα στα Σερμπέτια! χαχα!
ReplyDeleteMarimar Mat εύχομαι να σου αρέσει!
Καλωσήρθες!
Δήμητρα κι εμένα!!!
Χαρά καλωσήρθες! Κάθισε να σε κεράσω!
Ζωίτσααααα! Τα έφτιαξες; Περαστικά! χαχα! Όταν τελειώσουν πες μου! Κάνε λίγο κράτει καλεεεε!
Κικί σε παράκαλώ στείλε ενα προς τα δω!!! Φανταστικά... και οτι έψαχνα συνταγή για κεκάκια που θέλει να φτιάξει η ξαδέλφη μου για τη γιορτή της κόρης της στο σχολείο!! Φιλάκια πολλα πολλά!
ReplyDeleteΑς όψεται η μόνιμη δίαιτα...
ReplyDeleteΠλεκτό εγκώμιο, στέλνωωωωω! Καλημέρααα!
ReplyDeleteΠ.Κ. αν έχει αποτελέσματα, ας όψεται!
Δεν διευκρινίζεται στην συνταγή πόσα ακριβώς ήταν τα μάφινς με φράουλες (που έφαγες εσύ), και πόσα τα άλλα (που έφαγε η υπόλοιπη οικογένεια).
ReplyDeleteΚωνταντίνε. Την ηλικία μιας γυναίκας και πόσα μάφινς έφαγε, δεν τα ρωτάνε ποτέ!!! χαχαχα!
ReplyDelete