Pages

Monday, April 13, 2009

Πουγκιά με αρνί

Αν είσαστε από αυτούς που δεν σουβλίζουν αρνί το Πάσχα, σας δίνω μια διαφορετική και γιορτινή ιδέα.
Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μια καλή μου φίλη. Την έχει κάνει η ίδια και είναι εντυπωσιακή σε εμφάνιση. Σας την προτείνω κι εγώ λοιπόν για τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Το κρεατικό που θα χρησιμοποιηθεί, νομίζω ότι άνετα μπορεί να αντικατασταθεί.

Πουγκιά με αρνί
Υλικά
1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκκαλο σε κυβάκια
μεγάλα (από μπουτάκι ακόμα καλύτερα)
200 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
αλατοπίπερο
ρίγανη
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
200 γρ. αρακά
3 καρότα σε ροδέλες
1/3 κούπας λάδι
3 κ. σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες πατάτες σε κύβους
12 μεγάλες ντομάτες σε φέτες

Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε το αρνί με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι, λεμόνι να σταθεί μια ώρα.
Βράζουμε λίγο τον αρακά, τα καρότα και μετά τα σωτάρουμε λίγο. Αφού τα βγάλουμε από την κατσαρόλα ή τηγάνι, σωτάρουμε το αρνί σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Σε καυτό λάδι μισοτηγανίζουμε τις πατάτες και σωτάρουμε τις ντομάτες αν θέλουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Φτιάχνουμε πουγκιά με διπλή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια ώρα.

Τη συνταγή αυτή δεν την έχω φτιάξει ακόμα. Είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει. Η φωτό είναι από παρόμοια συνταγή που φάγαμε σε μαγαζί, η οποία περιείχε 3 διαφορετικά κρέατα: αρνί, μοσχάρι, χοιρινό και από λαχανικά είχε σκόρδο και ντομάτα. Η λαδόκολλα επίσης μέσα στην οποία ψήθηκε ήταν διπλή. Κι αυτή η version μου άρεσε πολύ. Είναι πάντως μια ωραία γιορτινή πρόταση και σκέφτομαι να την τιμήσω φέτος το Πάσχα, αφού ούτε εμείς σουβλίζουμε αρνί.

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!
Φιλιά από Πάτρα

16 comments:

  1. καλή Μεγάλη Βδομάδα Κικη μου.

    τα φιλιά
    και τις ευχές μου.

    ReplyDelete
  2. Πρωτοτυπη συνταγη,φαινεται ωραια,Καλο Πασχα.

    ReplyDelete
  3. καλημέρα :)

    μα...ποιό να'ναι το μαγαζί;-)

    Τρία είδη κρέατος..εμένα σκεφτόσασταν πάλι :)

    ReplyDelete
  4. Deli,είχα φτιάξει κάποτε-όχι τόσο εμπλουτισμένη-μα είχε γίνει τόσο νόστιμο το κρέας.Τώρα με το αρνάκι,καλά που τη θύμισες!
    Καλή Μ. Εβδομάδα-φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Πολύ καλή ιδέα και σίγουρα όχι μόνο για το Πάσχα. Κική στην Πάτρα θα κάνετε Πάσχα? Καλά να περάσετε. Εύχομαι καλή Μεγαλοβδομάδα.

    ReplyDelete
  6. Καλά έκανες τέτοια ανάρτηση Βαγιώνε μέρα, για να μας χαιρετάς απο την Πάτρα;
    Εμείς πιστεύαμε οτι ήσουν ήδη εδώ.
    Οπως και νάχει πλησιάζουμε μέρα τη μέρα ολο και πιο πολύ στην Ανάσταση,...μακάρι και στις καρδιές όλων μας!

    ReplyDelete
  7. Μαριλένα, καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Φιλιά!

    Λουλούδι, ευχαριστώ. Θα τα ξαναπούμε μέχρι το Πάσχα!

    Μαγισσούλα, δεν είναι το μαγαζί που υποθέτεις. Χαχα! Ναι ναι! Εσένα!

    Ελένη, άρα ξέρεις τι νόστιμο γίνεται. Αν το κάνω θα σας πω!

    Ρένα όχι. Ήρθα μόνο για 2-3 μέρες και αύριο γυρίζω.

    Χαρά, don't worry. Λείπω εγώ από Ζάκυνθο το Πάσχα; Χτες ήρθα στην Πάτρα και αύριο γυρίζω!

    ReplyDelete
  8. Κική μου, τέλεια η ΄συνταγή, την έχω φάει και εγώ σε μαγαζί, ακριβώς όπως και σύ με τρία κρέατα, και ήταν φανταστική!!Καλά που μας την θύμισες να την κάνω όταν γυρίσω απο Κέρκυρα!Ζάκυνθο εσύ, Κέρκυρα εγώ, πλήρης η κάλυψη του Πάσχα των Ιονίων νήσων!!Καλή Ανάσταση, καλά να περάσεις,φιλιά...

    ReplyDelete
  9. Πολλή όμορφη συνταγή και σε εμφάνιση και σε γεύση φαντάζομαι! Λίγο μπελαλίδικη μου φαίνεται αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο!

    ReplyDelete
  10. Όλγα σίγουρα θα είναι πολύ όμορφα. Η Κέρκυρα είναι πανέμορφη και θα περάσεις ωραία!!!

    Big mama, θα την κάνω και θα σου πω αν παιδεύτηκα...

    ReplyDelete
  11. Κικί όντως φαίνεται μπελαλίδικη αλλά νομίζω ότι αξίζει να το φτιάξουμε.
    Στο κάτω κάτω δεν θα το φτιάχνουμε και κάθε μέρα.
    Καλή Μεγάλη εβδομάδα

    ReplyDelete
  12. Κική μου!

    Τι νοστιμιές!

    Καλή συνέχεια της Μ Βδομάδας!

    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  13. Κικη μου χρονια πολλα και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ReplyDelete
  14. Λίνα, γι΄αυτό λέω να το φτιάξω κι εγώ φέτος. Καλό Πάσχα να έχεις!

    Μαρελντίτα, κάτσε τζόγια μου να σε κεράσουμε! Φιλάκια!

    Ελευθερία, καλή Ανάσταση! Με υγεία!

    ReplyDelete
  15. Deli,το έφτιαξα το φαγάκι σου με μια μικρή διαφοροποίηση:έβαλα ολόκληρο το μπουτάκι(βαριόμουν να το ξεψαχνίσω)και το τύλιξα σε ένα μεγάλο πουγκί.Όλα τα υπόλοιπα υλικά τα πρόσθεσα.Το κρέας έγινε πολύ μαλακό,πεντανόστιμο από τις διάφορες γεύσεις.
    Να είσαι καλά,να μας μαθαίνεις τα μυστικά της μικρής κουζίνας!

    ReplyDelete
  16. Ελένη μέχρι πέρυσι το έκανα έτσι. Με πιπεριές, φέτα, γραβιέρα, σκόρδο. Ήταν πολύ νόστιμο κι έτσι!
    Ευχαριστώ!

    ReplyDelete