Pages

Thursday, February 26, 2009

Κρέμα με σιμιγδάλι

Εβδομάδα της τυρινής και τα γαλακτερά έχουν την τιμητική τους. Θα ήθελα πολύ να φτιάξω το γαλακτομπούρεκο της μάνας μου, αλλά μετά επικρατεί η λογική: Ποιος θα το φάει; Η οικογένεια δεν είναι fun των γαλακτερών γλυκών. Πόσο θα φάω; Θα αντέχω να το έχω και να μην φάω; ΟΧΙ! Άρα... όλο το γαλακτομπουρεκάκι θα καταλήξει σε μένα και στον σύζυξ. Να λείπει! Θα το φτιάξω κάποια στιγμή που θα μπορώ να το μοιραστώ με πολύ κόσμο.

Και τι μπορούμε να φτιάξουμε αυτή την εβδομάδα, αφού το μυαλό μου γυρίζει γύρω από τα γαλακτοκομικά, να είναι ελαφρύ και όχι τίγκα στις θερμίδες; Ένα ελαφρύ γλυκάκι για τα πρωινά μας (ή και απογευματινά μας).


Κρέμα με σιμιγδάλι
(υλικά για 4-6 μπωλάκια)

1 κιλό γάλα 1,5 % λιπαρά
3 κουτ. σούπας αλεύρι
4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για άρωμα βάλτε ξύσμα πορτοκάλι, μανταρίνι ή μόνο κανέλλα


Βάζουμε το μισό γάλα να ζεσταθεί. Στο άλλο μισό ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά (αν αρωματίστε με κανέλλα, αφήστε τη για να την ρίξτε από πάνω).
Ρίχνουμε το κρύο γάλα με τα υλικά, στο ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι η κρέμα να πήξει.
Αν δείτε ότι είναι πολύ αραιό το μίγμα, προσθέστε λίγο σιμιγδάλι ακόμα.
Η κρέμα σφίγγει όταν κρυώσει.
Μοιράστε σε 4-6 μπολάκια και φάτε χωρίς τύψεις.

22 comments:

  1. διώξε μου τις τύψεις μου, οσάκις καταβροχθίζω γλυκα, και τι στον κοσμο!
    ωραίο φαινεται Κικη μου :)))

    ReplyDelete
  2. Κική γειά σου.
    Δεν έχω χρόνο αυτές τις μέρες με τα ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ
    Φιλιά Δήμητρα

    ReplyDelete
  3. Deli,αγαπώ τις κρεμούλες!Φτιάχνω την κλασσική,με αλεύρι και σιμιγδάλι πρώτη φορά ακούω.
    Θα τη δοκιμάσω γιατί η υφή των γλυκών με σιμιγδάλι μου αρέσει.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Κικίτσα αυτή την κρεμούλα μας την έφτιαχνε η μητέρα μου,όταν είμασταν παιδιά.Από πάνω έβαζα κανέλλα και λίγη ακόμα ζάχαρη.
    Μόνη μου δεν την έχω κάνει ποτέ πάντως,τι μου θύμισες τώρα...
    Έβαλα 5 καρότα να γίνονται τουρσί,θα τα αφήσω στο ψυγείο.
    Για την Κ.Δευτέρα τα θέλω ούτως ή άλλως.
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  5. τετοια κρεμουλα πρωτη φορα βλέπω!...μου αρεσει που βαζεις αλευρι μαζι με το σιμιγδαλι,δεν εχω κανει ποτε κρεμα και με τα 2 αυτα υλικα...αν ειχε κι αυγα θα εμοιαζε με αυτη που βαζουμε στο γαλακτομπούρεκο :)

    ReplyDelete
  6. Πρώτη φορά βλέπω κι εγώ αυτή τη κρεμούλα και τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα.
    Μοιάζει δηλαδή λίγο στη γεύση με τη γέμιση του γαλακτομπούρεκου?

    ReplyDelete
  7. Αγαπώ κρεμούλες...
    Θα την δοκιμάσω κι αυτήν, χωρίς τύψεις βεβαίως-βεβαίως, λέτε να κάνει και για καμια γέμιση τάρτας πορτοκάλι πχ, με μικρά κομματάκια γλυκού φλούδας πορτοκαλιού?????? ή στην προκειμένη θα τα ήθελε τα αυγά της και το βουτυράκι της?
    Άντε να μη ξεφύγουμε γι αλλού πάλι, οι τύψεις παραμονεύουν
    :)))

    ReplyDelete
  8. Κική μου, χρόνια πολλά!
    Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με τα γλυκά! Αν δεν έχω τραπέζι να καταναλωθούν άμεσα, τα τρώω μόνη μου, ή τα πετάω για να μη τα φάω μόνη μου! Οπότε πολύ ωραία η κρεμούλα!
    Στην γέμιση της γαλατόπιτας βάζω μια αντίστοιχη κρέμα με με αυγουλάκι.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Γιατί σε απασχολεί τί θα το κάνεις το γαλακτομπούρεκο;; Φτιάχτο, κράτα ένα κομμάτι να το φάτε από μισό με τον σύζυξ και στείλτο το υπόλοιπο, δεν πρόκειται να πάει χαμένη ούτε μισή κουταλιά σιρόπι!

    ReplyDelete
  11. καλημέρα.κι εγω απόρησα..δεν ηξερα οτι γίνετε κι έτσι...
    εχω φτιάξει για τα παιδιά χιλιαδες κρέμες για απογευματινό. μολις ζεσταινόταν το γάλα, έριχνα μεσα το διαλυμένο κορν φλάουρ με την ζάχαρη και έτοιμο.
    καλα Κούλουμα
    φιλιά καρυστινά

    ReplyDelete
  12. ψήφο στην ελαφριά κρεμούλα! μπορώ να την φτιάξω άραγε με γάλα αμυγδαλου;

    ReplyDelete
  13. αχ να ημουνα εκει να ετρωγα ενα κομματακι να δεις για ποτε φευγει ολο το ταψι του γαλακτομπουρεκου
    καλο τριημερο Κικιτσα μου !!!

    ReplyDelete
  14. Κατοχυρώνεται για "επόμενο πόνημα" ΑΜΕΣΑ!!
    Καλό 3ήμερο :)

    ReplyDelete
  15. Μέρες αποκριάς. Ζούμε έντονα, χορεύουμε και περνάμε ωραία. Είμαι πτώμα, είμαι ξενυχτισμένη αλλά είμαι χαρούμενη! Εύχομαι να περάσετε κι εσείς καλά το τριήμερο!

    Μαριλένα αχ αυτές οι τύψεις! Κάποιος να μου τις διχνει κι εμένα!!!

    Δήμητρα , μία από τα ίδια! Τρέχω και δε σώνω με τα θεατρικά μας!

    Ελένη, λατρεύω το σιμιγδάλι και τη γεύση από γαλακτομπούρεκο που μου θυμίζει! Δοκίμασέ τη!

    Λίλα , ξέρεις τη νοστιμιά της λοιπόν!
    Έκανες και καροτάκια; Καλοφάγωτα! Φιλιά!

    Κουκ , ναι! Θυμίζει την κρέμα γαλακτομπούρεκου! Δοκίμασε!

    Έλενα , μοιάζει πολύ και είναι άνευ χοληστερίνης!

    Ισιδώρα!!! Μη με βάζεις ιδέες, μη με βάζεις ιδέες σε λέω!!! Θα υποκύψω!!!

    Αγγελική , με νιώθεις!!!

    Κωνσταντίνε , αυτό το σιρόπι!!! Αυτά τα φύλλα!!! Αυτή η κρέμα!!! Πως μπορώ να πω όχι;;;;

    Venceremos , γίνεται, γίνεται! Καλά να περάσετε!

    Μαγισσούλα , πιστεύω ότι γίνεται. Εξάλλου, το αλεύρι και το γάλα πήζει την κρέμα! Μιαμ που θα είναι!!! Βάλε κανέλλα αν βάλεις γάλα αμυγδάλου!

    Ασπούλα , κάνουμε διαγωνισμό να δούμε ποια θα φάει τα πιο πολλά; Χαχαχα! Καλα να περάσετε!

    Γιώργο , άντε να δούμε αν θα σας αρέσει!

    ReplyDelete
  16. θαύμα η κρεμα-γέμιση γαλακτομπούρεκου:) όσο για το ρίαλ γαλακτομπούρεκο, υπάρχουν και τα ιπτάμενα ταπεράκια!:ρρρ

    ReplyDelete
  17. Heart, εμπρός λοιπόν καλό μου γαλακτομπούρεκοοοοοοοοοοοοοοοο!!

    ReplyDelete
  18. Κικίτσα, πολύ μου αρέσουν τα καλούδια σου! Βουρ, λοιπόν για σιμιγδαλοκρέμα.
    Όσο για τα λαχταριστά καροτάκια σου ήδη ετοιμάστηκαν και μας περιμένουν.
    Παρένθεση, πολύ μου άρεσε που αν και πτώμα, ξενυχτισμένη κλπ είσαι χαρούμενη. Πάντα έτσι κουκλάρα μου!!! Καλά κούλουμααααα :)) Φιλούνιααα

    ReplyDelete
  19. Εγω πάντως, την έχω εκτυπώσει γιατί την βρήκα εύκολη και ως γνωστόν εγω με τα εύκολα, έχω μίαν...λατρεία! Αν την κάνω, Κική μου , θα είναι άλλη μια ...επιτυχία σου! Θα σε ενημερώσω...Καλό ΣΚΔεύτερο....

    ReplyDelete
  20. Ρένα , έκανες τα καροτάκια; Καλοφάγωτα!
    Αλλάζω μπαταρίες καθημερινά και είμαι ντούρ@σελ!!! Χαχαχα! Αν είμαι χαρούμενη είμαι μια χαρά κι ας είμαι κουρασμένη!
    Φιλιά! Περάστε καλααααααά!!!!

    Όλγα κάνε τη και καλή επιτυχία! Καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
  21. Πάντως, αν τελικά δεν κρατηθείς και φτιάξεις το γαλακτομπούρεκο, μην στενοχωρηθείς, μπορώ να έρθω να σε βοηθήσω στην κατανάλωση! :))

    Να σαι καλά Κικίτσα με τις νοστιμιές σου!

    Φιλάκια...

    ReplyDelete
  22. Αχ Μπέττυ...Δεν ξέρεις κάθε χρόνο πώς αποφεύγω να το φτιάξω...

    ReplyDelete