Pages

Tuesday, September 24, 2019

Πατάτες σαν τηγανητές στο φούρνο

Οι τηγανητές πατάτες είναι θεονόστιμες. Όλοι ξέρουμε όμως πόσο λάδι τραβάνε όπως επίσης ότι πρέπει να αποφεύγουμε τα τηγανητά.

Δοκιμάστε να ψήσετε τις πατάτες σας. Γίνονται το ίδιο νόστιμες. Για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά, αγοράστε πατάτες ειδικά για φούρνο. Στα σούπερ μάρκετ δεν τις ξεχωρίζουν (όχι σε όλα), αλλά στα μεγάλα μανάβικα το κάνουν. Έχει μεγάλη διαφορά να βάλεις πατάτα που κάνει για φούρνο!

Πατάτες σαν τηγανητές στο φούρνο
Υλικά 
πατάτες όσες θέλετε (3-4 τουλάχιστον
1-2 κ. σ. ελαιόλαδο (και μία φτάνει)
αλάτι
ρίγανη ή πάπρικα


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα.
Κόβουμε τις πατάτες όπως τις τηγανητές. 
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ρηχό ταψί. 
Βάζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με το λάδι. 
Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα ή ρίγανη ή ο, τι μπαχαρικό θέλετε.
Ψήνουμε για μισή ώρα, ενώ τις γυρίζουμε μια φορά ενδιάμεσα. 

Tip: αν πετύχετε πατάτες Γαλλίας, προτιμήστε τις. Είναι ιδανικές. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι όταν τις πιέζεις (άψητες) έχεις την αίσθηση ότι είναι μαλακές. Παρόμοια ποικιλία πέτυχα από το νομό Ηλείας)


No comments:

Post a Comment