Αν παρακολουθείτε ξένα sites και διαβάζετε συνταγές για κέικ, συχνά θα έχετε δει ότι ζητούν cake flour. Το cake flour, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ανάμιξη κανονικού αλευριού με κορν φλάουρ. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα κυκλοφορεί στην Ελλάδα, με τσουχτερή τιμή.
Γιατί να χρησιμοποιήσετε cake flour και όχι κανονικό αλεύρι ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του; Γιατί αυτό το αλεύρι δίνει μια ανάλαφρη υφή στο κέικ σας. Τη διαφορά την κάνει το κορν φλάουρ.
Φτιάξτε μόνοι σας cake flour με την παρακάτω συνταγή. Για μεγαλύτερη ποσότητα, πολλαπλασιάστε όσες φορές χρειάζεται, προκειμένου να έχετε την ποσότητα που θέλετε. Επειδή ο μπελάς στην συγκεκριμένη συνταγή είναι το κοσκίνισμα, εγώ φτιάχνω συνήθως 5πλάσια δόση.
Πώς να φτιάξετε cake flour
Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μείον 2 κ. σ. (αφαιρείτε αφού μετρήστε μία κούπα)
2 κ. σ. κορν φλάουρ
ή απλά...
143 γρ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ, κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Αν δουλέψετε με κούπα, γεμίστε μία κούπα αλεύρι και αφαιρέστε 2 κ. σ.. Προσθέστε 2 κ. σ. κορν φλάουρ. Εναλλακτικά, ζυγίστε 143 γρ. αλεύρι συν 15 γρ. κρον φλάουρ (εδώ έχει αφαιρεθεί η ποσότητα αλευριού).
Ο μπελάς τώρα: κοσκινίστε το μίγμα τουλάχιστον 5 φορές, έτσι ώστε να αναμιχθεί καλά το κορν φλάουρ.
Χρησιμοποιήστε το σε συνταγές που ζητάει cake flour ή απλά σε κέικ, μπισκότα κλπ.
Γιατί να χρησιμοποιήσετε cake flour και όχι κανονικό αλεύρι ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του; Γιατί αυτό το αλεύρι δίνει μια ανάλαφρη υφή στο κέικ σας. Τη διαφορά την κάνει το κορν φλάουρ.
Φτιάξτε μόνοι σας cake flour με την παρακάτω συνταγή. Για μεγαλύτερη ποσότητα, πολλαπλασιάστε όσες φορές χρειάζεται, προκειμένου να έχετε την ποσότητα που θέλετε. Επειδή ο μπελάς στην συγκεκριμένη συνταγή είναι το κοσκίνισμα, εγώ φτιάχνω συνήθως 5πλάσια δόση.
Πώς να φτιάξετε cake flour
Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μείον 2 κ. σ. (αφαιρείτε αφού μετρήστε μία κούπα)
2 κ. σ. κορν φλάουρ
ή απλά...
143 γρ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ, κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Αν δουλέψετε με κούπα, γεμίστε μία κούπα αλεύρι και αφαιρέστε 2 κ. σ.. Προσθέστε 2 κ. σ. κορν φλάουρ. Εναλλακτικά, ζυγίστε 143 γρ. αλεύρι συν 15 γρ. κρον φλάουρ (εδώ έχει αφαιρεθεί η ποσότητα αλευριού).
Ο μπελάς τώρα: κοσκινίστε το μίγμα τουλάχιστον 5 φορές, έτσι ώστε να αναμιχθεί καλά το κορν φλάουρ.
Χρησιμοποιήστε το σε συνταγές που ζητάει cake flour ή απλά σε κέικ, μπισκότα κλπ.