Pages

Thursday, July 26, 2018

Νιόκι πατάτας με μανιτάρια και ελαφριά κρέμα

Τώρα αν σας πω ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχα φτιάξει ποτέ νιόκι θα με πιστέψετε; Ίσως είχα φτιάξει πολύ παλιά, αλλά δεν είμαι σίγουρη. Το σίγουρο είναι ότι θα ξαναφτιάξω γιατί μας άρεσαν πολύ!


Η σάλτσα που τα συνόδεψε ήταν μια ελαφριά κρέμα που κάνω με γάλα χαμηλών λιπαρών και αποξηραμένα μανιτάρια του δάσους.

Μπορείτε να βάλετε φρέσκα μανιτάρια φυσικά.


Νιόκι πατάτας με μανιτάρια και ελαφριά κρέμα
Υλικά για 3 μερίδες
500 γρ, νιόκι
50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια του δάσους ή φρέσκα όσα θέλετε
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν
3/4 κούπας γάλα χαμηλών λιπαρών
1-2 κ. γ. αλεύρι
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1/4 κούπας λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα μανιτάρια για 20-30 λεπτά.
Αφού ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και με χαρτί κουζίνας παίρνουμε τα πολλά νερά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε,
Πασπαλίζουμε με 1 κ. γ. αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση για να δούμε την πυκνότητα της σάλτσας. Αν είναι ακόμα αραιή, επαναλαμβάνουμε το πασπάλισμα με αλεύρι.

Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ( τα δικά μου ήθελαν 2 λεπτά βράσιμο).
Σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα μας.


Αν πάλι δεν θέλουμε νιόκι, μπορούμε να τα σερβίρουμε με ζυμαρικά.


No comments:

Post a Comment