Pages

Friday, November 17, 2017

Υγιεινές τηγανίτες με αλεύρι βρώμης

Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε τα ίδια και τα ίδια κάθε πρωί, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι καινούριο.
Ας φτιάξουμε υγιεινές τηγανίτες (ή κρέπα μπορώ να την πω) με αλεύρι βρώμης. Η βρώμη θα σας χορτάσει, θα σας καλύψει σε διατροφικές ανάγκες και θα γλυκαθείτε, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε να βάλετε μέσα και επάνω. Μπορείτε επίσης να την κάνετε αλμυρή!Είναι ιδανική για πρωινό, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή είναι σε περίοδο δίαιτας. Αν είστε διαβητικοί, χρησιμοποιήστε υποκατάστατο ζάχαρης ή ό,τι σας επιτρέπει ο γιατρός σας.



Υγιεινές τηγανίτες με αλεύρι βρώμης
Υλικά για μια μεγάλη τηγανίτα (ή κρέπα)
1 μεγάλο αυγό
4 κ. σ. βρώμη (ή άλευρο βρώμης)
2 κ. σ. γάλα χαμηλών λιπαρών
1-2 κ. γ. ελαιόλαδο
έξτρα:
μέλι
φρέσκα φρούτα
υποκατάστατο ζάχαρης
ζάχαρη
κακάο
χαρουπόσκονη
σοκολάτα
ξηρούς καρπούς


Εκτέλεση
Βάζουμε τη βρώμη σε μπλέντερ και τη χτυπάμε να γίνει σκόνη.
Σε ένα πιάτο, χτυπάμε το αυγό με το γάλα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη βρώμη. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη ή υποκατάστατο. Επίσης εδώ μπορούμε να προσθέσουμε κακάο, ή χαρουπόσκονη.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ελαφρά και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το μείγμα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά.

Αν δεν βάλουμε ζάχαρη, μπορούμε να σερβίρουμε από πάνω με μέλι ή σοκολάτα, φρούτα κλπ.

Στις δικές μου έβαλα: στην πρώτη σκέτη με μέλι, κράνμπερις και αμύγδαλα και στη δεύτερη κακάο, μέλι και σοκολάτα.

Δεν έχω δοκιμάσει να κάνω περισσότερη δόση πάλι με ένα αυγό για να δω πώς δένει το μείγμα. Θα κάνω και θα σας πω!

Καλό Σαββατοκύριακο!

No comments:

Post a Comment