Ένα από τα φαγητά που μαγείρεψα το καλοκαίρι ήταν αυτό. Θέλοντας να ξεφύγω από το συνηθισμένο τρόπο που μαγείρευα ψάρι, έφτιαξα το βακαλάο με λαχανικά στον φούρνο. Στην κόρη μου αρέσει πολύ η προσθήκη μελιού στα φαγητά και η αλήθεια είναι ότι έκανε τη διαφορά.
Χρησιμοποίησα κατεψυγμένες ροδέλες βακαλάου, γι΄αυτό παρακάτω γράφω ότι είναι 11. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες ροδέλες, αφήστε τις να ξεπαγώσουν και να σουρώσουν καλά, γιατί κρατάνε πολύ νερό.
Ροδέλες βακαλάου με λαχανικά στο φούρνο
Υλικά
11 ροδέλες βακαλάο
2-3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2-3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό ρασί
2 κ. γ μέλι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αποψύχουμε το βακαλάο. Αφήνουμε να σουρώσει καλά από νερά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Πλένουμε και κόβουμε και τις ντομάτες σε φέτες.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι που θα πάρει όλο το ψάρι σε μια στρώση, πρώτα τις ντομάτες και μετά τα κρεμμύδια.
Εγώ τα έψησα όλα μαζί, αλλά μπορείτε να ψήσετε για 15 λεπτά τα λαχανικά μόνα τους και στη συνέχεια να προσθέσετε το βακαλάο, έτσι ώστε να μην παραψηθεί.
Ανακατεύουμε το κρασί,λίγο αλάτι και πιπέρι, το μέλι και λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα υλικά μας αφού προσθέσουμε το βακαλάο (είτε από την αρχή, είτε στη συνέχεια).
Ψήνουμε συνολικά για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι ή με σαλάτα.
Τα κρεμμύδια κάνουν το φαγητό μας σκέτο μέλι! Άρεσε πολύ σε όλους!
Χρησιμοποίησα κατεψυγμένες ροδέλες βακαλάου, γι΄αυτό παρακάτω γράφω ότι είναι 11. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες ροδέλες, αφήστε τις να ξεπαγώσουν και να σουρώσουν καλά, γιατί κρατάνε πολύ νερό.
Ροδέλες βακαλάου με λαχανικά στο φούρνο
Υλικά
11 ροδέλες βακαλάο
2-3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2-3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό ρασί
2 κ. γ μέλι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αποψύχουμε το βακαλάο. Αφήνουμε να σουρώσει καλά από νερά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Πλένουμε και κόβουμε και τις ντομάτες σε φέτες.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι που θα πάρει όλο το ψάρι σε μια στρώση, πρώτα τις ντομάτες και μετά τα κρεμμύδια.
Εγώ τα έψησα όλα μαζί, αλλά μπορείτε να ψήσετε για 15 λεπτά τα λαχανικά μόνα τους και στη συνέχεια να προσθέσετε το βακαλάο, έτσι ώστε να μην παραψηθεί.
Ανακατεύουμε το κρασί,λίγο αλάτι και πιπέρι, το μέλι και λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα υλικά μας αφού προσθέσουμε το βακαλάο (είτε από την αρχή, είτε στη συνέχεια).
Ψήνουμε συνολικά για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι ή με σαλάτα.
Τα κρεμμύδια κάνουν το φαγητό μας σκέτο μέλι! Άρεσε πολύ σε όλους!
Σίγουρα θα έγινε λουκούμι το ψάρι!
ReplyDeleteΓινεται πολυ ωραίος ετσι ο βακαλάος.
ReplyDeleteΚαι το μέλι ωραίο tip ;)
Φιλιά