Pages

Monday, January 9, 2017

Χοιρινό κότσι ψημένο σε μπύρα

Ένα από τα φαγητά που μαγειρεύτηκαν κατά τη διάρκεια των γιορτών, ήταν ένα κότσι, για να δοκιμάσει ο γιος μου που ήταν εδώ. Αυτή τη φορά, μαγειρεύτηκε μέσα στο ταψί μόνο με μπύρα και αλατοπίπερο. Επίσης, μαγειρεύτηκε αργά, σε χαμηλή θερμοκρασία. Ήταν πεντανόστιμο.


Κότσι ψημένο σε μπύρα
Υλικά
1 χοιρινό κότσι περίπου ενός κιλού
1 κουτάκι μπύρα 330 ml
αλάτι με μυρωδικά (προσθέστε μπαχαρικά και βότανα της αρεσκείας σας)
νερό όταν χρειαστεί


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο  στους 200 βαθμούς με αέρα.
Βάζουμε το κότσι μέσα σε ένα μικρό ταψί.
Το αλατίζουμε με αρωματικό αλάτι.
Ρίχνουμε προσεχτικά τη μπύρα μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε αρχικά για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 3 ώρες. Ελέγχουμε περιοδικά αν χρειάζεται νερό.
Το γυρίζουμε στη μέση του ψησίματος.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό, με πουρέ και σαλάτα.


4 comments:

  1. Πω πω....θέλω κότσι!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να πάμε την επόμενη φορά ;)

      Delete
  2. Επειδή προτιμώ τη πετσούλα κριτσινιστή, ακολουθώ τη μέθοδο της αντίθετης όσμωσης. Περίπου όπως το κάνεις και συ (αργό ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά)στη λήξη του χρόνου το βγάζω από τον φούρνο για μισή ώρα ώστε να πέσει η θερμοκρασία του και στο μεταξύ δυναμώνω τον φούρνο στο φουλ (250)και ξανατοπεθετώ το κότσι για μισή ώρα στο δυνατό. Σούπερ νόστιμο! Μπράβο Κική.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ααααα θα το κάνω την επόμενη φορα για να κριτσινίσω κι εγώ την πετσούλα του! Θεεενκς!

      Delete