Pages

Monday, December 12, 2016

Ψητές γλυκοπατάτες

Αν σκέφτεστε με τι θα συνοδέψετε τη γαλοπούλα σας ή κάποιο κρεατικό, μία πολύ νόστιμη και διαφορετική λύση είναι οι γλυκοπατάτες. Βέβαια, εγώ ομολογώ ότι είμαι τύπος του γλυκού, οπότε το να φάω κάτι που γλυκίζει, όχι μόνο δεν με ξενίζει, αντιθέτως με ξετρελαίνει. Τα μυρωδικά που θα βάλετε τις κάνουνε ακόμα πιο νόστιμες.


Μαζί με τις γλυκοπατάτες, μπορείτε να βάλετε και κανονικές πατάτες, οπότε να έχετε όχι μόνο διχρωμία στο τραπέζι σας, αλλά διαφορετικές βιταμίνες επίσης. Αν βάλετε και κανονικές πατάτες, κόψε τις γλυκοπατάτες λίγο πιο μεγάλες από τις κανονικές, γιατί ψήνονται πιο γρήγορα. 


Γλυκοπατάτες ψητές
Τι χρειαζόμαστε
2 μεγάλες γλυκοπατάτες
αλάτι με μυρωδικά ( πασπαλίστε με τα αγαπημένα σας βότανα και μπαχαρικά: σιναπόσπορο σκόνη, δεντρολίβανο, σκόρδο κλπ)
πάπρικα γλυκιά (αν είναι και καπνιστή, ακόμα καλύτερα)
1-2 κ. σ. ελαιόλαδο

Για το ντιπ:
γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
πάπρικα
αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα.
Με το σύρμα πλένουμε και τρίβουμε τις γλυκοπατάτες. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα να φάτε και τη φλούδα, μπορείτε να τις καθαρίσετε, αλλά πιστέψτε με είναι τέλειες με τη φλούδα.


Τις τρίβουμε καλά να φύγουν τυχόν βρωμίτσες ή χώματα, κάτω από τρεχούμενο νερό.
Τις κόβουμε μακρόστενα κυδωνάτες.
Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ταψί.
Πάνω στο ταψί βάζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τις στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και τις πασπαλίζουμε με πάπρικα και αλάτι με μυρωδικά.


Ψήνουμε για μισή ώρα ή μέχρι να τρυπιούνται.



Τρώγονται ευχάριστα ζεστές και κρύες.
Αν θελήσετε να φτιάξετε και το ντιπάκι, ανακατέψετε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με πάπρικα ή μουστάρδα ή ό,τι θέλετε και λίγο αλάτι και έτοιμο!


Καλή εβδομάδα!

1 comment:

  1. Ωραίο!!!
    Και για μπουφέ τώρα στις γιορτές εξαιρετικό.. Γλυκό φαγητό!! Τέλειο!!

    ReplyDelete