Pages

Monday, October 10, 2016

Κεφτεδάκια φούρνου με κολοκυθάκι, φέτα και δυόσμο, χωρίς κιμά

Οι φίλοι όταν μαγειρεύουν νόστιμα πράγματα που ξέρουν ότι μου αρέσουν, μου στέλνουν τη συνταγή. Η φίλη μου η Αγγελική, έκανε αυτά τα κεφτεδάκια. 


Η συνταγή προέκυψε από 2-3 άλλες που είδε και έκανε τις απαραίτητες αλλαγές για τα γούστα της. Εγώ την εμπιστεύομαι και σας προτείνω να την εμπιστευτείτε κι εσείς! Ευχαριστώ Αγγελική!

Συνταγή, φωτογράφηση: Αγγελική Ν.


Ορφανά κεφτεδάκια φούρνου με κολοκυθάκι, φέτα και δυόσμο
2 κούπες τριμμένο κολοκυθάκι (στον τρίφτη του κρεμμυδιού)
1 και ½ κούπα τριμμένη φρυγανιά
2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
2 αυγά
½ κούπα τριμμένη φέτα
¼ κούπας τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αποξηραμένο


Πιέζουμε τα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι να αφυδατωθούν όσο είναι δυνατόν
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά. Αν το μίγμα είναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.
Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπαλίτσας διαμέτρου 2-3 εκατοστών. Για να μη κολλούν στα χέρια μπορούμε να λαδώσουμε ελαφρά τα χέρια μας. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί αντικολλητικό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20 λεπτά. 
Τρώγονται ζεστά ή κρύα και συνοδεύουν ιδανικά μια μπύρα
Με την συνταγή αυτή έπλασα περίπου 35 κεφτεδάκια
Δεν έβαλα αλάτι γιατί τα τυριά έδιναν την απαραίτητη γεύση
Δεν τα έψησα όλα μαζί. Την μισή ζύμη την φύλαξα στην κατάψυξη και τα έψησα όταν τα ξαναχρειάστηκα.


 Καλή εβδομάδα!

1 comment:

  1. απλώς σούπερ κολοκυθοκεφτέδες και άκρως διαιτητικοί,χωρίς λιπαρά

    ReplyDelete