Pages

Tuesday, January 26, 2016

Σαλάτα με παντζάρι, κινόα και πορτοκάλι

Μια πολύ νόστιμη σαλάτα έφτιαξα τώρα τελευταία. Τα παντζάρια μου αρέσουν πολύ! Ομολογώ ότι για ευκολία παίρνω τα έτοιμα βρασμένα και συχνά επιδιώκω να παίρνω τα βιολογικά. Είναι μια μικρή πολυτέλεια η οποία δεν κοστίζει ακριβά και με γλιτώνει από χρόνο και φασαρία.


Η κινόα πάλι μου αρέσει επίσης. Είναι νόστιμη και παιχνιδιάρικη στη γεύση! Αυτά τα δύο, σκέφτηκα να τα κάνω σαλάτα, βασικό γεύμα για μένα. Πρόσθεσα επιπλέον πορτοκάλι και η σαλάτα έγινε ένας γλυκός πειρασμός. Δεν έμεινε καθόλου! Δοκιμάστε τη!


Σαλάτα με παντζάρι, κινόα και πορτοκάλι
Υλικά για μια σαλατιέρα
3 κεφάλια παντζάρι βρασμένο
¾ κούπας κινόα
1 ½ κούπα νερό
1 μέτριο πορτοκάλι
για το ντρέσινγκ
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
αλάτι
πιπέρι
1 κ. σ. αγαύη ή μέλι
1 κ. γ. μουστάρδα


Εκτέλεση
Ξεπλένουμε την κινόα καλά σε τρεχούμενο νερό σε ψιλό σουρωτήρι.
Τη βράζουμε με το νερό ελαφρώς αλατισμένο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει όλο το νερό καλά.
Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή ή να κρυώσει.
Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά καρεδάκια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε και το πορτοκάλι σε κύβους.
Σε βαζάκι που κλείνει χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ.
Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τα παντζάρια, την κινόα και το πορτοκάλι.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Απολαμβάνουμε!

1 comment:

  1. Τα πατζάρια μου αρέσουν την κινόα αρνούμαι να τη δοκιμάσω, χαχαχα.
    Σοβαρά τώρα....θα πρέπει να το κάνω σύντομα!

    ReplyDelete