Pages

Monday, October 26, 2015

Μαρμελάδα αχλάδι

Ο καιρός ψιλοψύχρανε και ήρθε η ώρα να περάσουμε σε καμιά φθινοπωρινή-χειμωνιάτικη μαρμελάδα! Μαρμελάδα αχλάδι με κανελλογαρίφαλα, για τους λάτρεις των χειμωνιάτικων γεύσεων!


Μαρμελάδα αχλάδι
Υλικά
1200 γρ. καθαρισμένα αχλάδια
900 γρ. ζάχαρη
1/2 κ. γ. κανέλλα
1/4 κ. γ. γαρίφαλο


Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια από φλούδα και κουκούτσια.
Τα κόβουμε κομμάτια, τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε 1-2 ώρες να βγάλουν υγρά ή τα βάζουμε απευθείας στη φωτιά και τα ανακατεύουμε συνέχεια για να να ζουμιάσουν.
Τα βράζουμε για 15 λεπτά ξαφρίζοντας αν χρειάζεται.
Κλείνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να ηρεμήσει η μαρμελάδα και λιώνουμε με τρον τρόπο που επιθυμούμε (εργαλείο λαχανικών ή μπλέντερ. Προτίμησα το μπλέντερ για να γίνει απαλή).
Την επόμενη μέρα και αφού έχει κρυώσει, ελέγχουμε αν έχει πήξει. Αν έχει πήξει, τη ζεσταίνουμε λίγο για να μπει σε βάζα και τη σφραγίζουμε. Εναλλακτικά, φυλάμε απευθείας σε ψυγείο χωρίς σφράγισμα. Αν η μαρμελάδα έχει ακόμα πολλά υγρά, θα χρειαστεί λίγο ακόμα βράσιμο.
Όσο πιο ώριμα είναι τα φρούτα σας, τόσο πιο βελούδινη θα γίνει.

Καλή εβδομάδα!

No comments:

Post a Comment