Μιλώντας για τα μύδια που είχα φτιάξει τις προάλλες με το φίλο μου τον Θοδωρή, μου λέει: "κάνε τα αχνιστά. Τα έκανα και ήταν τέλεια". Ε και αφού πήρα φόρα, τα έκανα και αχνιστά. Για να δείτε πώς θα τα καθαρίσετε, ανατρέξτε εδώ:
Καλή εβδομάδα!
Μύδια αχνιστά με μάραθο
Υλικά
1 κιλό μύδια με κέλυφος
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
¼ κούπας λευκό κρασί
4-5 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με τα μύδια όπως έχω περιγράψει εδώ.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και
σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και
τον μισό μάραθο για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα μύδια και κλείνουμε με καπάκι για 5-6 λεπτά
να ανοίξουν όλα. Ανακατεύουμε αν χρειάζεται.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο
μάραθο και σερβίρουμε.
Πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει.
Τα μύδια του Θοδωρή με πιπεριά και άνηθο |
Tip:
για να προσθέσουμε τον μάραθο στο τέλος, θα πρέπει να είναι ολόφρεσκος και
τρυφερός. Διαφορετικά, προσθέστε τον όλον από την αρχή.
Καλή εβδομάδα!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Είμαι στο χωριό και στην αυλή έχει επιζήσει μάραθος αλλά εδώ μύδια ανύπαρκτα!!
ReplyDeleteΦιλιά
Καλημέρα Κική!!!Καλό μήνα!!
ReplyDeleteΜοσχομύρισαν έως εδώ τά μύδια σου!!
Λατρεμένος ο μάραθος!!Καλή εβδομάδα!!!