Pages

Monday, June 1, 2015

Ατομικά cheesecake φράουλα light

1η Ιουνίου σήμερα, ξεκινάει επίσημα το καλοκαίρι. Καλοκαίρι ακόμα δεν έχουμε δει βέβαια, αλλά πού θα πάει; Θα έρθει το άτιμο, δεν θα έρθει;



Ξεκινάω τα καλοκαιρινά ποστ με ένα ατομικό γλυκάκι χωρίς τύψεις. Καθώς χάζευα στο ίντερνετ έπεσε το μάτι μου σε μια φωτογραφία που έδειχνε ένα ατομικό cheesecake. Δεν νομίζω να χρειάζεται κάποιος συνταγή για να φτιάξει κάτι τέτοιο. Φαντασία χρειάζεται και τα υλικά για να το φτιάξει. Τα υλικά μπορεί να ποικίλουν, ανάλογα με το κατά πόσο το θέλετε light. Εγώ πχ έβαλα τυρί κρέμα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Κάποιος μπορεί να θέλει γιαούρτι με λιπαρά, ή μόνο τυρί. Το ίδιο ισχύει και για το φρούτο που θα επιλέξετε. Ανάλογα τι σας αρέσει, διαμορφώστε τη συνταγή στα μέτρα σας.



Οι αναλογίες που δίνω είναι για ένα κομμάτι. Κάνοντας τη συνταγή όμως για 2 άτομα, επειδή ήμουν φειδωλή στη γέμιση του γλυκού, έβγαλα τρία κομμάτια τελικά. Οπότε, ανάλογα πόση κρέμα βάλετε στο μπισκότο σας, θα βγάλετε κανονικά ή περισσότερα κομμάτια.


Ατομικά cheesecake φράουλα ή κεράσι light
Υλικά για μία μερίδα
1 μπισκότο ολικής αλέσεως τύπου digestive
1 κ. σ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών (25 γρ.)
1 κ. γ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (10 γρ.)
1/2 κ. γ. άχνη ζάχαρη
1/2 κ. γ. χυμό λεμονιού
φράουλες ή κεράσια ή ό,τι φρούτο σας αρέσει για στόλισμα
λίγο τριμμένο μπισκότο προαιρετικά για στόλισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε το τυρί, το γιαούρτι,, τη ζάχαρη, το χυμό. Αν η κρέμα ας φαίνεται αραιή, μπορείτε είτε να την βάλετε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει (το λεμόνι βοηθάει να σφίξει), είτε να παραλείψετε το γιαούρτι αν θέλετε να το σερβίρετε άμεσα. Εγώ δεν το παρέλειψα, παρόλο που είχα αραιό γιαούρτι και την έβαλα για πολύ λίγο στο ψυγείο.
Αφού βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο, όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, στολίζουμε με το φρούτο που θέλουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο.

Tips: το μπισκότο, όπως είναι εύκολο να καταλάβετε, θα μαλακώσει με την κρέμα. Αυτό σημαίνει ότι θα αντέξει να το σερβίρετε μερικές ώρες αργότερα (2-3), αλλά την επόμενη μέρα θα έχει μαλακώσει. Εμένα προσωπικά μου αρέσει μαλακό, αλλά υπάρχει κίνδυνος να διαλυθεί καθώς το παίρνουμε με τα χέρια. Είναι ένα γλυκό που πρέπει να το φτιάξουμε όχι πολλές ώρες πριν, και είναι πρακτικότερο να φτιάξουμε όσα κομμάτια θα χρησιμοποιήσουμε. Έτσι κι αλλιώς είναι εύκολο, μοντάρεται τελευταία στιγμή και αν μείνει...δώστε το σε μένα την επόμενη που μου αρέσουν τα μπισκότα όταν έχουν μαλακώσει :-p

Όπως και να ΄χει, το τρώμε χωρίς τύψεις!

Λοιπόν; Με φραουλίτσα ή με κερασάκι;;;


Καλό καλοκαίρι να έχουμε!

7 comments:

  1. Πολύ έξυπνο Κική και νοστιμότατο!!
    Μια χαψιά..
    Μμμμμμ.. και με φραουλίτσα και με κερασάκι θα είναι τέλεια ;-)

    ReplyDelete
  2. Πιο ατομικα δεν γίνονται!
    Like!

    Καλό μηνα :)
    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete
  3. Κική μου με το καλό να έρθει το καλοκαίρι! Τα γλυκάκια υπέροχα, δροσερά, ελαφρά, εύκολα, οικονομικά!
    Όσο για τις φωτογραφίες, υπέροχες!

    ReplyDelete
  4. Πολυ ομορφο για παρτυ !!

    ReplyDelete
  5. Ελα .. έφτασε το καλοκαίρι .. έρχεται μπουσουλόντας :)

    Αυτό είναι το γλυκό της στιγμής κι άμα έχεις τα υλικά δεν ξεμένεις ποτέ από κέρασμα ;)

    Φιλιά πολλά
    Καλό μήνα

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραίο το σερβίρισμα πάνω στο μπισκότο!
    Παραλείποντας το βούτυρο (και ενίοτε τη ζάχαρη) ξεφορτωνόμαστε αρκετές θερμίδες!
    Και η κρέμα δροσερή και ελαφριά!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  7. Τέλεια στο μάτι και στο στομάχι μου!! 10 -10 τα τρωμε αυτά ε?

    ReplyDelete