Pages

Thursday, March 12, 2015

Πολίτικη σαλάτα

Μια νόστιμη και νηστίσιμη σαλάτα σας προτείνω σήμερα. Οι αναλογίες στο περίπου, γιατί εξαρτάται από το πόση θέλετε να φτιάξετε, για πόσους κλπ. Θυμίζει τουρσάκι, μπορείτε να την φάτε σκέτη ή να κάνετε ό,τι έκανα κι εγώ, να την προσθέσετε δηλαδή σε μια άλλη σαλάτα, που είναι ιδανικό συμπλήρωμα, λόγω του αλατιού και ξυδιού που έχει.



Πολίτικη σαλάτα
Υλικά 
λάχανο ψιλοκομμένο (πχ 1/4 από ένα μεγάλο λάχανο)
1 καρότο ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
3-4 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια ή τουρσί κομμένη ζουλιέν (στενόμακρα)
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (δεν θα σας μαλώσει κανείς αν δεν βάλετε)
αλάτι
ξύδι


Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα λαχανικά (και την πιπεριά αν είναι φρέσκια, διαφορετικά την προσθέτουμε μετά).
Πασπαλίζουμε καλά με αλάτι, τα τρίβουμε να μαλακώσουν και τα πιέζουμε καλά για να βγάλουν υγρά.
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1-2 ώρες.
Αραιώνουμε ξύδι με ίση ποσότητα νερού (ποσότητα ανάλογη με πόση σαλάτα έχουμε φτιάξει, πχ εδώ 3 κ. σ. ξύδι, 3 κ. σ. νερό) και βρέχουμε τη σαλάτα μας με αυτό.
Αφήνουμε άλλη μία ώρα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε σουρώνοντας τη σαλάτα από τα υγρά της (εγώ τα χρησιμοποιούσα σαν ξύδι και αλάτι όταν την πρόσθετα σε πράσινη σαλάτα), προσθέτοντας ελαιόλαδο.
Αν σας μείνει, μπορείτε να τη φυλάξετε με το ξυδόνερο σε βάζο για λίγες μέρες στο ψυγείο.


3 comments:

  1. Ωραία σαλατούλα! Πολύ καλή ιδέα να την προσθέσεις και σε άλλες σαλάτες!

    ReplyDelete
  2. Από τίς αγαπημένες σαλάτες καί τήν φτιάχνω πολύ συχνά!!
    Θά δοκιμάσω καί τήν δική σου!!

    ReplyDelete
  3. Περασα να πω μια καλημέρα και οτι μου αρεσει πολύ αυτη η σαλάτα!

    ReplyDelete