Pages

Monday, January 19, 2015

Εύκολη τάρτα με πράσα και μπέικον

Πρόσφατα έφαγα μια πολύ νόστιμη τάρτα με τυριά στην κουμπάρα μου, η οποία έζησε στο Βέλγιο για δέκα χρόνια περίπου και έμαθε πολλές συνταγές για τάρτες κλπ. Την έκανε με φύλλο στο πι και φι. Θα μπορούσε κάποιος να την πει και ανοιχτή πίτα αφού έχει έτοιμο φύλλο σφολιάτας. Όπως και να ΄χει, ήταν νόστιμη και γρήγορη.

 
Μου έστειλε τη συνταγή και μαζί έστειλε και συνταγή για τάρτα με πράσα. Επειδή είναι η εποχή τους, έχω αδυναμία στα πράσα και αυτή δεν την είχα δοκιμάσει, την έφτιαξα για να τη φωτογραφήσω. Και οι δύο τάρτες (σύντομα θα βάλω κι αυτή με τα τυριά) είναι μια πολύ καλή λύση για ένα τραπέζι ή για ένα γρήγορο φαγητό αφού μπορούμε να έχουμε στην κατάψυξη πάντα ένα φύλλο για κάποιον φίλο :-p


Τάρτα με πράσα και μπέικον
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας (στη συσκευασία με τα δύο φύλλα)
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες (αν είναι μικρά μπορούμε και 4)
6 φέτες μπέικον κομμένο σε κομμάτια
3 αυγά (έβαλα 2)
1 κρέμα γάλακτος light
150 γρ. κασέρι
150 γρ. γκούντα (ζητήστε να σας τα τρίψουν για εξοικονόμηση χρόνου και κόπου)
 λίγο πιπέρι


Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Περνάμε το μπέικον από αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα για να τσιγαριστούν λίγα λεπτά (γύρω ατο πεντάλεπτο, όχι πολύ, για να μην βγάλουν ζουμί).
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά με τα πράσα. Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο τυρί γκούντα για να πασπαλίσουμε από πάνω.
Τέλος, χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι και τα ρίχνουμε και αυτά στην ταρτιέρα.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς με αέρα.

Καλή εβδομάδα!

11 comments:

  1. Λαχταριστή!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Η τάρτα με τα πράσσα αν είναι καλοφτιαγμένη και περιέχει και μπέικον όπως η δικιά σου δεν παίζεται!!!!!!!! Λοιπόν Κική σκεφτόμουν διαβάζοντας τον πρόλογό σου ότι είναι πολύ ωραίο να έχουμε δικούς μας ανθρώπους στο εξωτερικό που να μπορούν να μας δώσουν συνταγές διαφορετικές απ΄ότι συνηθίζουμε στον τόπο μας. Δεν μιλάω για αυτή την τάρτα, αλλά γενικότερα!!!
    Περιμένουμε και την επόμενη μιας και έχω λατρεία στις τάρτες και εγώ!
    Καλημέρα!!!!

    ReplyDelete
  3. Απίθανη και πανεύκολη η τάρτα σου, Κικίτσα!!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ΧΟ

    ReplyDelete
  4. λαχταριστη η ταρτα σου κικη !!!!!! Τελικα εχεις απολυτο δικαιο...παντα πρεπει να εχουμε ενα φυλλο σφολιατας στην καταψυξη!!!!
    φιλια!!!

    ReplyDelete
  5. Μού αρέσουν πολύ οι τάρτες Κική!!
    Φαίνεται πολύ νόστιμη!!
    Καλή εβδομάδα!!Φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Ευχαρίστως θα έτρωγα όλη την τάρτα ...το πράσο είναι αγαπημένο χειμωνιάτικο λαχανικό...Παρέα με το μπέικον ....κόλαση αλμυρή..
    Καλή εβδομάς..φιλιααααααααα

    ReplyDelete
  7. Μμμμμ, ζουμερή η τάρτα σου, Κική !!!! Αχ, και έλεγα να ξεκινήσω καμια διαίτα !!! Δεν το βλέπω πριν το τέλος του ....2015!!!!
    Καλή εβδομάδα να'χεις!!

    ReplyDelete
  8. Πανεύκολη τάρτα και με γεύσεις που αρέσουν σε όλους.

    ReplyDelete
  9. Εύκολη και απίθανα νόστιμη!!

    ReplyDelete
  10. Και εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή Κική!
    Πράσα, μπέικον, τυράκια... ωραία υλικά και από τους πλέον φοβερούς συνδυασμούς!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  11. Κική πολύ νόστιμη η ταρτούλα αλλά και εύκολη!
    Οι ταρτές είναι μιά απο τις αδυναμίες μου παρόλο που είναι ακατάλληλες για δίαιτα!!

    ReplyDelete