Pages

Monday, November 10, 2014

Κοτόπουλο σαλάτα σε βάση αγγουριού. Ας μαγειρέψουμε κινέζικο

Ένα από τα ωραιότερα πιάτα που φάγαμε εκείνο το βράδυ, ήταν το κοτόπουλο πάνω σε βάση αγγουριού. Όχι ότι τα υπόλοιπα δεν ήταν ωραία, αλλά λέμε. Αν πρέπει να βάλω στη σειρά τι μου άρεσε περισσότερο, μάλλον θα δυσκολευτώ. Μπορώ να πω ότι νούμερο ένα ήταν τα λαχανικά και το κοτόπουλο και νούμερο δύο το μοσχάρι και το σπανάκι (επειδή δεν είμαι φαν πολύ του μοσχαρίσιου κρέατος και του τηγανητού. Και πάλι όμως το μοσχάρι με το μπρόκολο ήταν όλα τα λεφτά). Είδατε όμως; Δυσκολεύομαι να τα βάλω σε σειρά από το 1 έως το 4! Η Πέννυ από κείνη τη μέρα έχει φτιάξει το σπανάκι κάμποσες φορές, γιατί άρεσε πολύ στην οικογένειά της και μάλιστα και στον πιτσιρίκο της! Οπότε δοκιμάστε όλες τις συνταγές σιγά σιγά.

Αν κάποιο από τα υλικά σας λείπει, κάνετε λίγο και τα στραβά μάτια. Κανείς δεν θα σας μαλώσει, ούτε κανένας κινέζος θα έρθει να τσεκάρει αν το φτιάξατε σωστά ;-)


Κοτόπουλο σαλάτα σε βάση αγγουριού
Szechwan
Υλικά
1,5 στήθος κοτόπουλο φιλέτο κομμένο ζουλιέν (στενόμακρα) αφού γίνει στον ατμό
1 μέτριο αγγούρι ξεσποριασμένο και κομμένο ζουλιέν
για τη σάλτσα
1 κ. σ. ταχίνι
1,5 κ. σ. σόγια σως κίκκομαν (μάρκα σόγιας πυκνής υφής)
1/2 κ. σ. woster sause
2 κ. γ. σησαμέλαιο
2 κ. σ. καυτερό λάδι τσίλι
2 κ. γ. ζάχαρη
1 κ. σ. σέρυ
1/2 κ. γ. ελαφριά σόγια σως (την κανονική σόγια την οποία θα αραιώσετε με νεράκι)
1 κ. γ. χυμό λεμονιού
1/2-1 καυτερή πιπεριά τσίλι
2 κ. σ. λιωμένο σκόρδο
1 κ. σ. λιωμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο στον ατμό και το κόβουμε με τα χέρια μας κατά μήκος των ινών σε στενόμακρα κομμάτια (ζουλιέν).
Πλένουμε, καθαρίζουμε, ξεσποριάζουμε το αγγούτι και το κόβουμε κατά μήκος σε στενόμακρα κομμάτια.
Το τοποθετούμε ολόγυρα σε πιατέλα.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο ολόγυρα πάνω από το αγγούρι.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας τα παραπάνω υλικά.
Όταν είναι η ώρα να το σερβίρουμε, προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα.
Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Μπορούμε να έχουμε από πριν φτιαγμένο το κοτόπουλο με το αγγούρι φυλαγμένα στο ψυγείο και να τα σερβίρουμε τοποθετώντας τη σάλτσα τελευταία στιγμή.

Καλή εβδομάδα!

5 comments:

  1. Ουάου! Αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δείξω στο φίλο μου τον Αντώνη που είναι των εξωτικών γεύσεων! Δηλαδή κι εγώ είμαι, αλλά προτιμώ όταν τις μαγειρεύει εκείνος ;) Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  2. Η σάλτσα αυτή πρέπει να ήταν τέλεια, αν κρίνω από τα υλικά που διαβάζω!
    Πολύ ωραία ιδέα για διαφορετικό κοτόπουλο!

    ReplyDelete
  3. Θα δρομολογηθεί άμεσα! Και μόνο η φωτογραφία είναι αρκούντως εντυπωσιακή!

    ReplyDelete
  4. Πρωτότυπη συνταγή!!Θά τήν δοκιμάσω σύντομα!!
    Καλή εβδμάδα!

    ReplyDelete
  5. Πολύ πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή, ιδίως το ταχίνι στη σάλτσα!! Νοστιμότατο το κοτοπουλάκι!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!!

    ReplyDelete