Δεν είναι η πρώτη φορά που βάζω συνταγή της φίλης μου της Τζέλας. Ό,τι έχω φτιάξει δικό της είναι πετυχημένο και νόστιμο. Η Τζέλα είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει εδώ, αλλά η μοίρα ζηλεύει τους καλούς ανθρώπους και τους στέλνει δυστυχία... Δεν θα πω τίποτα άλλο. Μόνο ότι η ζωή είναι πολύ άδικη με μερικούς ανθρώπους.
Ουφ...
Τεσπα...Χρειάστηκε καμιά βδομάδα να συνεφέρω δουλειές και σπίτι μετά το ταξίδι. Ο χρόνος ελάχιστος και δεν μου φτάνει ως συνήθως. Να 'μαι πάλι όμως εδώ!
Δοκιμάστε αυτή την τονοσαλάτα σαν κύριο γεύμα. Η Τζέλα την είχε περιγράψει σαν πολύ δροσερή και όντως αυτό είναι που σου "βγάζει" με το που τη δοκιμάζεις. Φάτε τη χωρίς τύψεις γιατί έχει ελάχιστα λιπαρά. Αν θυμάμαι καλά είχα βάλει και αγγούρι. Όπως και να 'χει, μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά!
Δροσερή τονοσαλάτα
Υλικά
2 κουτιά τόνο νερού
2 γιαουρτάκια στραγγιστά 0 ή 2% (2x200γρ.)
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες καρεδάκια
1 αυγό σφιχτά βρασμένο
λίγο αλάτι
1 κ. γ. κέτσαπ
1 κ. γ. μουστάρδα
1 κ. γ. μαγιονέζα light (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τους τόνους και τους θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια μέσα σε σαλατιέρα.
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το καλαμπόκι. Το προσθέτουμε κι αυτό στη σαλατιέρα.
Πλένουμε, καθαρίζουμε από σπόρους τις πιπεριές, τις κόβουμε καρεδάκια και τις προσθέτουμε.
Βράζουμε ένα αυγό σφιχτό (δέκα λεπτά), το καθαρίζουμε και το τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη. Κρατάμε λίγο αν θέλουμε για διακόσμηση και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε μπωλάκι ανακατεύουμε τα γιαούρτια με το κέτσαπ, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και λίγο αλάτι.
Κρατάμε 2-3 κ. σ. αν θέλουμε να καλύψουμε τη σαλάτα και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Αφού ανακατευτούν όλα, καλύπτουμε με λίγο μίγμα γιαουρτιού, τριμμένο αυγό και κάπαρη ή πιπεριά κλπ και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Αν δεν έχετε το χρόνο να τη βάλετε στο ψυγείο, φροντίστε τα υλικά σας να είναι από το ψυγείο ώστε να είναι παγωμένα ή βάλτε τη για λίγο στην κατάψυξη.
Καλή εβδομάδα!
Ουφ...
Τεσπα...Χρειάστηκε καμιά βδομάδα να συνεφέρω δουλειές και σπίτι μετά το ταξίδι. Ο χρόνος ελάχιστος και δεν μου φτάνει ως συνήθως. Να 'μαι πάλι όμως εδώ!
Δοκιμάστε αυτή την τονοσαλάτα σαν κύριο γεύμα. Η Τζέλα την είχε περιγράψει σαν πολύ δροσερή και όντως αυτό είναι που σου "βγάζει" με το που τη δοκιμάζεις. Φάτε τη χωρίς τύψεις γιατί έχει ελάχιστα λιπαρά. Αν θυμάμαι καλά είχα βάλει και αγγούρι. Όπως και να 'χει, μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά!
Υλικά
2 κουτιά τόνο νερού
2 γιαουρτάκια στραγγιστά 0 ή 2% (2x200γρ.)
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες καρεδάκια
1 αυγό σφιχτά βρασμένο
λίγο αλάτι
1 κ. γ. κέτσαπ
1 κ. γ. μουστάρδα
1 κ. γ. μαγιονέζα light (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τους τόνους και τους θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια μέσα σε σαλατιέρα.
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το καλαμπόκι. Το προσθέτουμε κι αυτό στη σαλατιέρα.
Πλένουμε, καθαρίζουμε από σπόρους τις πιπεριές, τις κόβουμε καρεδάκια και τις προσθέτουμε.
Βράζουμε ένα αυγό σφιχτό (δέκα λεπτά), το καθαρίζουμε και το τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη. Κρατάμε λίγο αν θέλουμε για διακόσμηση και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε μπωλάκι ανακατεύουμε τα γιαούρτια με το κέτσαπ, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και λίγο αλάτι.
Κρατάμε 2-3 κ. σ. αν θέλουμε να καλύψουμε τη σαλάτα και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Αφού ανακατευτούν όλα, καλύπτουμε με λίγο μίγμα γιαουρτιού, τριμμένο αυγό και κάπαρη ή πιπεριά κλπ και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Αν δεν έχετε το χρόνο να τη βάλετε στο ψυγείο, φροντίστε τα υλικά σας να είναι από το ψυγείο ώστε να είναι παγωμένα ή βάλτε τη για λίγο στην κατάψυξη.
Καλή εβδομάδα!
Είμαι σίγουρη ότι είναι τέλεια.
ReplyDeleteΤο καταλαβαίνω από τα υλικά της.
Η ιδέα του τριμμένου αυγού πολύ μου άρεσε!
....Ωραίο να έχεις καλούς φίλους!!!!
Πραγματικά δροσερή! Καλή εβδομάδα :)
ReplyDeleteΦαίνεται φανταστική και ιδιαιτέρως δροσερή, ό,τι πρέπει τώρα που έσφιξαν οι ζέστες! :)
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις!
Τρώω συχνά τονοσαλάτατες και η δική σου μου αρέσει! Όσο για την τύχη ή την ατυχία που μπορεί να έχουν κάποιοι άνθρωποι, αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία χωρίς τέλος.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα Κική μου!
Θα πάρω, θα πάρω!!!
ReplyDeleteΜαράκι επίσης!
ReplyDeleteΜυρωδία ευχαριστώ! Επίσης!
Λίλια, άσε...Μεγάλη κουβέντα! Φιλιά!
Μάρθα, όση θες!
Αυτή η τονοσαλάτα είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινό γεύμα!!!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα
Φιλάκια
Τέλεια η τονοσαλάτα σου Κική μου!Θά τήν δοκιμάσω αύριο!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!Φιλάκια!!
Στέλλα, ελαφρύ και χορταστικό!
ReplyDeleteΝτίμη φιλιά!
Πολυ δροσερη η τονοσαλατα,με ωραιο συνδιασμο υλικων και το τριμμενο αυγο ωραια ιδεα,δεν το εχω κανει ποτε. Καλο απογευμα!
ReplyDeleteΝίκη καλωσήρθες!
ReplyDelete