Νομίζω ότι έχω καιρό να βάλω γλυκάκι. Γι΄αυτό θα προτείνω κάτι εύκολο και γρήγορο. Μηλοπιτάκια με φύλλο σφολιάτας. Μια και έχει ξεκινήσει η νηστεία, αν θέλετε να τα φτιάξετε και βρείτε φύλλα λαδιού, τότε το γλυκάκι σας είναι και νηστίσιμο.
Σύντομα θα αρχίσω να βάζω πιο γιορτινές συνταγές, οπότε μέχρι τότε, ας γλυκαθούμε με κάτι απλό και ταπεινό μα νόστιμο! ;-)
Μηλοπιτάκια με φύλλο σφολιάτας
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας (στη συσκευασία με τα 2 φύλλα)
1 μεγάλο ξινόμηλο ψιλοκομμένο
4 κ. σ. σταφίδες μαύρες
4 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. κανέλλα
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το φύλλο (να μην μείνει με τις ώρες εκτός ψυγείου).
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αέρα, στους 190 βαθμούς.
Σε μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Όπως είναι το φύλλο πάνω στο πλαστικό της συσκευασίας του, σκορπάμε επάνω του τα υλικά της γέμισης να πάνε παντού, εκτός από την πάνω άκρη που θα κλείσει καθώς θα το τυλίξουμε. Στην πάνω άκρη, το βρέχουμε ελαφρώς με λίγο νερό.
Τυλίγουμε από κάτω προς τα πάνω σφιχτά (τυλίγουμε τη φαρδιά πλευρά και όχι τη στενή).
Αν το φύλλο σας έχει μείνει πολλή ώρα εκτός ψυγείου ή είναι καλοκαίρι και έχει μαλακώσει υπερβολικά, θα σας δυσκολέψει να το κόψετε. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, βάλτε το για λίγη ώρα στο ψυγείο. Διαφορετικά, συνεχίζετε με το κόψιμο.
Κόβουμε ρολάκια 2 εκατοστών περίπου και τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αν βγει γέμιση, βάλτε τη ανάμεσα στα φύλλα από τα ρολάκια αφού τα τοποθετήσετε.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς με αέρα.
Απολαμβάνουμε ζεστά, αλλά τρώγονται ευχάριστα και κρύα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.
Σύντομα θα αρχίσω να βάζω πιο γιορτινές συνταγές, οπότε μέχρι τότε, ας γλυκαθούμε με κάτι απλό και ταπεινό μα νόστιμο! ;-)
Μηλοπιτάκια με φύλλο σφολιάτας
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας (στη συσκευασία με τα 2 φύλλα)
1 μεγάλο ξινόμηλο ψιλοκομμένο
4 κ. σ. σταφίδες μαύρες
4 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. κανέλλα
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το φύλλο (να μην μείνει με τις ώρες εκτός ψυγείου).
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αέρα, στους 190 βαθμούς.
Σε μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Όπως είναι το φύλλο πάνω στο πλαστικό της συσκευασίας του, σκορπάμε επάνω του τα υλικά της γέμισης να πάνε παντού, εκτός από την πάνω άκρη που θα κλείσει καθώς θα το τυλίξουμε. Στην πάνω άκρη, το βρέχουμε ελαφρώς με λίγο νερό.
Τυλίγουμε από κάτω προς τα πάνω σφιχτά (τυλίγουμε τη φαρδιά πλευρά και όχι τη στενή).
Αν το φύλλο σας έχει μείνει πολλή ώρα εκτός ψυγείου ή είναι καλοκαίρι και έχει μαλακώσει υπερβολικά, θα σας δυσκολέψει να το κόψετε. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, βάλτε το για λίγη ώρα στο ψυγείο. Διαφορετικά, συνεχίζετε με το κόψιμο.
Κόβουμε ρολάκια 2 εκατοστών περίπου και τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αν βγει γέμιση, βάλτε τη ανάμεσα στα φύλλα από τα ρολάκια αφού τα τοποθετήσετε.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς με αέρα.
Απολαμβάνουμε ζεστά, αλλά τρώγονται ευχάριστα και κρύα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.
Μα δεν ξέρεις πόσες φορές αναρωτήθηκα αν θα γινόντουσαν μηλοπιτάκια σπιράλ............τώρα βεβαιώθηκα!!!!!!
ReplyDeleteΑπλό και τόσο νόστιμο!!
ReplyDeleteΛατρεύω τη σφολιάτα με το μήλο!
Μπράβο Κική!
Γλυκό στιγμής!
Τέλειο και πολύ εύκολο!!!!!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
!!!!!!!!!!;;;;)))
ReplyDeleteΠιο γρήγορη μηλόπιτα δεν νομίζω να υπάρχει και φαίνεται λαχταριστή!!!
ReplyDeleteΤην κρατάω και θα τη δοκιμάσω σίγουρα Κική μου!!!!
Φιλιά πολλά!!!!!
Έξυπνο! Υπέροχη ιδέα!
ReplyDeleteΥπέροχο το γλυκό αυτό Κική μου!!! Πιο γρήγορο δεν γίνεται!!!
ReplyDeleteκικη μου τι κανεις????????
ReplyDeleteελπιζω ολα να ειναι καλα!!!!!!!
τελεια μηλοπιτα!!!!!!!!!!
φιλια!!!!!!
Καλώς το κορίτσι!
DeleteΈγραψες Κικίτσα!!!
ReplyDeleteΚάνω το ίδιο με σκέτη ζάχαρη, κανέλα και σταφίδες!
Καιρός να το δοκιμάσω και με μήλο!!!
Φιλάκια!
Εύκολη καί πεντανόστιμη η συνταγή σου Κική!!!Θά τήν δοκιμάσω!!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΑφού τελειώσαν πια αυτά που έφτιαξα... ε, θα πάω και σε νέα εφαρμογή με τα δικά σου Κική!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Ότι καλύτερο για τον καφέ!
ReplyDeleteΕύκολο και γευστικό συνοδευτικό!
Τελειο γλυκακι και ευκολο!!!!!!!
ReplyDeleteΤο πρωτοείδα στο fb, πριν από λίγο!!! λατρεύω τα μηλοπιτάκια!!! φαίνονται νοστιμότατα!!!
ReplyDeleteΑπολαυστικές μπουκιές, Κική!!
ReplyDeleteΚαλέ, τι απλό και ταπεινό; Υπέροχο είναι το γλυκάκι που μας προτείνεις! Εύκολο, μυρωδάτο και ευπαρουσίαστο! Μπράβο, Κική μου!
ReplyDeleteΔε λέω ποτέ όχι σε πιτάκια και μάλιστα μηλοπιτάκια!!
ReplyDeleteΜε ξεσήκωσες να τα κάνω. Φαίνονται τόσο όμορφα και απολαυστικά, αλλά πόσο εύκολη η συνταγή
ReplyDeleteΣας ευχαριστώ όοοολες!
ReplyDeleteΣυγχαρητηρια!!!!φανταστικα!!!!τα εκανα κ ειναι υπεροχα!!!ευκολα, γρηγορα κ φοβερα!!!ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη👌👌👌👌☺☺☺☺
ReplyDeleteΦανταστικα, υπεροχα κ πεντανοστιμα!!!!τα εκανα κ ειναι νοστιμοτατα!!!!ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη👍👍👍👍👍☺☺☺☺☺
ReplyDeleteΠολύ χαίρομαι που σου άρεσαν! :-)
Delete