Pages

Friday, April 5, 2013

Γαριδομυδοπίλαφο

Τι θα λέγατε για ένα εύκολο, νηστίσιμο και πεντανόστιμο φαγητό;  Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ κυκλοφορούν κατεψυγμένα σακουλάκια με γαρίδες και μύδια μαζί, σε μικρή συσκευασία. Είναι προσιτά σε τιμή και μπορεί ο καθένας να τα απολαύσει. Αν ζητάτε κάτι εύκολο, νόστιμο και νηστεύετε παράλληλα, να μια καλή λύση. Μεταξύ μας, δεν χρειάζεται να νηστεύετε για να φάτε αυτό το φαγάκι! Ή μήπως όχι;

 
Γαριδομυδοπίλαφο
Υλικά
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά ξερή
2-3 κ. σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. ρύζι αμερικάνο ή για πιλάφι
250 γρ. κατεψυγμένα μύδια και γαρίδες
4 ποτήρια νερού νερό
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα μύδια και τις γαρίδες, ξεπλένουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί.
Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα γυρίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε και το ρύζι και το γυρίζουμε κι αυτό για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, την πιπεριά, τον πελτέ και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ακόμα, κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τα μύδια και τις γαρίδες.
Βράζουμε για 6-7 λεπτά ακόμα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να σερβίρουμε.



Το φαγητό ενδέχεται να έχει υγρά. Μην σας ανησυχεί, θα τα πιει.
Τα μύδια και οι γαρίδες δεν πρέπει να παραβράσουν, γιατί σκληραίνουν.

Καλό πσκ!

29 comments:

  1. απο τοτε που πρωτο ταξιδεψα στην Χαλκιδικη ειναι ενα πιατο που προτιμω οταν νηστευω. αλλα νομιζω οτι τα κατεψyγμενα μυδια δεν τα ξεπλενουν γιατι η εταιρια παραγωγης εχει αυστηροτατο ελεγχο πριν προωθησει το προιον στην αγορα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και τι πειράζει να τα ξεπλύνουμε; Δεν μου αρέσει η ιδέα να ρίξω στην κατσαρόλα ψάρι ή θαλασσινό κατεψυγμένο με τα νερά που αποψύχθηκαν μαζί του...

      Delete
  2. Tι το σημερινό φαγητό, τι η βόλτα σου στην αγαπημένη Σαλόνικα...άντε να κοιμηθώ τώρα με το στομάχι να γουργουρίζει (δίαιτα βλέπεις...)!!!!

    ReplyDelete
  3. Κική, το μυδοπίλαφο είναι από τα φαγητά που ξεχωρίζω, πάντα. Με τις γαριδούλες γίνεται ακόμα πιο νόστιμο. Και εγώ προτιμώ να ξεπλένω καλά τα κατεψυγμένα μύδια, γιατί και άμμος μπορεί να βρεθεί, αλλά και το "μαλλάκι" που έχουν τα μύδια, κάποιες φορές. Καλύτερα να είμαστε σίγουροι, πως δεν θα τα βρούμε στο πιάτο μας.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα,

    Πολύ θαλασσινό το φαγητάκι σου Κική και πολύ εύκολο!!! Ότι πρέπει για εμάς που νηστεύουμε!!! Τέλεια πρόταση!

    Ευχαριστούμε

    ReplyDelete
  5. Το αγαπάμε όλοι πολύ!!!

    ReplyDelete
  6. εγώ πάντως θα έλεγα ναιιιιιιιιιιιιι μόνο που θα το προτιμήσω με τις γαρίδες μόνο, χωρίς τα μύδια γιατί τα φοβάμαι!
    καλό σ/κ φιλενάδα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και γιατί τα φοβάσαι; Κατεψυγμένα είναι καλέ!

      Delete
  7. Πάντα όταν κάνω μυδοπίλαφο βάζω και γαριδούλες!
    Σούπερ νόστιμο το φαγάκι σου Κική μου, σιγά μην περιμένουμε μόνο τις νηστείες για να το απολαύσουμε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ούτε εγώ περιμένω να το κάνω μόνο στη νηστεία! ;-)

      Delete
  8. Λοιπόν κυρία μου, γιατί απορρίπτετε τους χοχλιούς; Παρόμοιο γίνεται το ριζάκι με σαλιγκαράκια.
    Μου αρέσει ο συνδυασμός σου και δεν τον έχω δοκιμάσει ποτέ. Καταγράφεται.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απαπαπα! Δεν μπορώ με τίποτα να σκεφτώ αυτό το πλασματάκι να το τρώω! Με τίποτα όμως!

      Delete
  9. Κική μου φαίνεται πεντανόστιμο!!!!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  10. Πώ πώ!!Σκέτη κόλαση η συνταγή σου Κική μου!!Πολύ νόστιμη!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  11. Εννοείται ότι δεν είναι ανάγκη να νηστεύεις για να φας αυτή τη νοστιμιά! Είναι τέλειο!!! Θέλω μερίδα επειγόντως!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Υπέροχο σου έγινε και πολύ σπυρωτό το ρυζάκι.
    Ωραίος συνδυασμός θαλασσινών!!

    Καλό βράδυ και καλό σου Σαββατοκύριακο Κική μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα!

      Delete
  13. Νοστιμότατο το ρύζι σου, Κικίτσα! Καλό και ξεκούραστο Σ/Κ, ΧΟΧΟ

    ReplyDelete
  14. Από μακριά είδα θαλασσινά και διάβασα ένα πολύ νόστιμο γαριδομυδοπίλαφο και ήρθα. Καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  15. Πω πω..με τρελλαίνεις τώρα και είναι και βράδυ!!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. º° ❤♫°
    Olá, amiga! Passei para uma visitinha.
    Isso é tudo de bom!

    Bom domingo!
    Boa semana!

    °º♡♡♫
    °º♡ Beijinhos do Brasil.
    º° ♡ ❤♫°

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή εβδομάδα και σε σένα!

      Delete