Τι θα λέγατε για ένα εύκολο, νηστίσιμο και πεντανόστιμο φαγητό; Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ κυκλοφορούν κατεψυγμένα σακουλάκια με γαρίδες και μύδια μαζί, σε μικρή συσκευασία. Είναι προσιτά σε τιμή και μπορεί ο καθένας να τα απολαύσει. Αν ζητάτε κάτι εύκολο, νόστιμο και νηστεύετε παράλληλα, να μια καλή λύση. Μεταξύ μας, δεν χρειάζεται να νηστεύετε για να φάτε αυτό το φαγάκι! Ή μήπως όχι;
Γαριδομυδοπίλαφο
Υλικά
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά ξερή
2-3 κ. σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. ρύζι αμερικάνο ή για πιλάφι
250 γρ. κατεψυγμένα μύδια και γαρίδες
4 ποτήρια νερού νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα μύδια και τις γαρίδες, ξεπλένουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί.
Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα γυρίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε και το ρύζι και το γυρίζουμε κι αυτό για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, την πιπεριά, τον πελτέ και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ακόμα, κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τα μύδια και τις γαρίδες.
Βράζουμε για 6-7 λεπτά ακόμα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να σερβίρουμε.
Το φαγητό ενδέχεται να έχει υγρά. Μην σας ανησυχεί, θα τα πιει.
Τα μύδια και οι γαρίδες δεν πρέπει να παραβράσουν, γιατί σκληραίνουν.
Καλό πσκ!
Γαριδομυδοπίλαφο
Υλικά
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά ξερή
2-3 κ. σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. ρύζι αμερικάνο ή για πιλάφι
250 γρ. κατεψυγμένα μύδια και γαρίδες
4 ποτήρια νερού νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα μύδια και τις γαρίδες, ξεπλένουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί.
Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα γυρίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε και το ρύζι και το γυρίζουμε κι αυτό για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, την πιπεριά, τον πελτέ και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ακόμα, κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τα μύδια και τις γαρίδες.
Βράζουμε για 6-7 λεπτά ακόμα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να σερβίρουμε.
Το φαγητό ενδέχεται να έχει υγρά. Μην σας ανησυχεί, θα τα πιει.
Τα μύδια και οι γαρίδες δεν πρέπει να παραβράσουν, γιατί σκληραίνουν.
Καλό πσκ!
απο τοτε που πρωτο ταξιδεψα στην Χαλκιδικη ειναι ενα πιατο που προτιμω οταν νηστευω. αλλα νομιζω οτι τα κατεψyγμενα μυδια δεν τα ξεπλενουν γιατι η εταιρια παραγωγης εχει αυστηροτατο ελεγχο πριν προωθησει το προιον στην αγορα.
ReplyDeleteΚαι τι πειράζει να τα ξεπλύνουμε; Δεν μου αρέσει η ιδέα να ρίξω στην κατσαρόλα ψάρι ή θαλασσινό κατεψυγμένο με τα νερά που αποψύχθηκαν μαζί του...
DeleteTι το σημερινό φαγητό, τι η βόλτα σου στην αγαπημένη Σαλόνικα...άντε να κοιμηθώ τώρα με το στομάχι να γουργουρίζει (δίαιτα βλέπεις...)!!!!
ReplyDelete:-) Κουράγιο!
DeleteΚική, το μυδοπίλαφο είναι από τα φαγητά που ξεχωρίζω, πάντα. Με τις γαριδούλες γίνεται ακόμα πιο νόστιμο. Και εγώ προτιμώ να ξεπλένω καλά τα κατεψυγμένα μύδια, γιατί και άμμος μπορεί να βρεθεί, αλλά και το "μαλλάκι" που έχουν τα μύδια, κάποιες φορές. Καλύτερα να είμαστε σίγουροι, πως δεν θα τα βρούμε στο πιάτο μας.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Καλημέρα,
ReplyDeleteΠολύ θαλασσινό το φαγητάκι σου Κική και πολύ εύκολο!!! Ότι πρέπει για εμάς που νηστεύουμε!!! Τέλεια πρόταση!
Ευχαριστούμε
Παρακαλώ!
DeleteΤο αγαπάμε όλοι πολύ!!!
ReplyDeleteΚι εμείς!
Deleteεγώ πάντως θα έλεγα ναιιιιιιιιιιιιι μόνο που θα το προτιμήσω με τις γαρίδες μόνο, χωρίς τα μύδια γιατί τα φοβάμαι!
ReplyDeleteκαλό σ/κ φιλενάδα :)
Και γιατί τα φοβάσαι; Κατεψυγμένα είναι καλέ!
DeleteΠάντα όταν κάνω μυδοπίλαφο βάζω και γαριδούλες!
ReplyDeleteΣούπερ νόστιμο το φαγάκι σου Κική μου, σιγά μην περιμένουμε μόνο τις νηστείες για να το απολαύσουμε!
Φιλιά!
Ούτε εγώ περιμένω να το κάνω μόνο στη νηστεία! ;-)
DeleteΛοιπόν κυρία μου, γιατί απορρίπτετε τους χοχλιούς; Παρόμοιο γίνεται το ριζάκι με σαλιγκαράκια.
ReplyDeleteΜου αρέσει ο συνδυασμός σου και δεν τον έχω δοκιμάσει ποτέ. Καταγράφεται.
Απαπαπα! Δεν μπορώ με τίποτα να σκεφτώ αυτό το πλασματάκι να το τρώω! Με τίποτα όμως!
DeleteΚική μου φαίνεται πεντανόστιμο!!!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Και είναι το άτιμο!
DeleteΠώ πώ!!Σκέτη κόλαση η συνταγή σου Κική μου!!Πολύ νόστιμη!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕννοείται ότι δεν είναι ανάγκη να νηστεύεις για να φας αυτή τη νοστιμιά! Είναι τέλειο!!! Θέλω μερίδα επειγόντως!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Φιλάκια!
DeleteΥπέροχο σου έγινε και πολύ σπυρωτό το ρυζάκι.
ReplyDeleteΩραίος συνδυασμός θαλασσινών!!
Καλό βράδυ και καλό σου Σαββατοκύριακο Κική μου!
Ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα!
DeleteΝοστιμότατο το ρύζι σου, Κικίτσα! Καλό και ξεκούραστο Σ/Κ, ΧΟΧΟ
ReplyDeleteKisses!
DeleteΑπό μακριά είδα θαλασσινά και διάβασα ένα πολύ νόστιμο γαριδομυδοπίλαφο και ήρθα. Καλό Σ/Κ!
ReplyDeleteΠω πω..με τρελλαίνεις τώρα και είναι και βράδυ!!!!!!!!
ReplyDeleteΖήλια ;-)
Deleteº° ❤♫°
ReplyDeleteOlá, amiga! Passei para uma visitinha.
Isso é tudo de bom!
Bom domingo!
Boa semana!
°º♡♡♫
°º♡ Beijinhos do Brasil.
º° ♡ ❤♫°
Καλή εβδομάδα και σε σένα!
Delete