Διαλέγω να κλείσω την εβδομάδα γλυκά, με μια μαρμελάδα χειμωνιάτικη. Σε λίγο καιρό ξεκινάει η νηστεία του Πάσχα και θα τη χρειαστείτε για το πρωινό σας ή τις υπογλυκαιμίες σας οι νηστεύοντες.
Αν δεν έχετε λικέρ ούζου δεν πειράζει, αλλά αν δεν το έχετε φτιάξει ακόμα, εσείς χάνετε (Λικεράκια και σερμπέτια, σελ. 96. Γίνεται μόλις σε μία μέρα)!
Μαρμελάδα αχλάδι, κανέλλα, ξινόμηλο
Υλικά
300 γρ. ώριμα αχλάδια (6 αχλάδια-ζυγισμένα αφού καθαριστούν, τόσο τα αχλάδια όσο και το ξινόμηλο)
150 γρ. ξινόμηλο (1 ξινόμηλο)
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. άσπρη ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
1 πρέζα σκόνη κανέλλα
1 πρέζα σκόνη γαρίφαλο
1 κούπα νερό
1-2 κ. σ. λικέρ ούζου
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τα φρούτα κομμένα σε κομμάτια.
Βράζουμε τα φρούτα για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το ξύλο κανέλλας και λιώνουμε τα φρούτα σε μπλέντερ ή μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε στον πουρέ των φρούτων τη ζάχαρη, ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού, προσθέτουμε το λικέρ και τα μπαχαρικά.
Φυλάμε σε καθαρό βάζο.
Καλό πσκ!
Αν δεν έχετε λικέρ ούζου δεν πειράζει, αλλά αν δεν το έχετε φτιάξει ακόμα, εσείς χάνετε (Λικεράκια και σερμπέτια, σελ. 96. Γίνεται μόλις σε μία μέρα)!
Μαρμελάδα αχλάδι, κανέλλα, ξινόμηλο
Υλικά
300 γρ. ώριμα αχλάδια (6 αχλάδια-ζυγισμένα αφού καθαριστούν, τόσο τα αχλάδια όσο και το ξινόμηλο)
150 γρ. ξινόμηλο (1 ξινόμηλο)
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. άσπρη ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
1 πρέζα σκόνη κανέλλα
1 πρέζα σκόνη γαρίφαλο
1 κούπα νερό
1-2 κ. σ. λικέρ ούζου
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τα φρούτα κομμένα σε κομμάτια.
Βράζουμε τα φρούτα για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το ξύλο κανέλλας και λιώνουμε τα φρούτα σε μπλέντερ ή μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε στον πουρέ των φρούτων τη ζάχαρη, ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού, προσθέτουμε το λικέρ και τα μπαχαρικά.
Φυλάμε σε καθαρό βάζο.
Καλό πσκ!
Πολύ μ' αρέσει ο συνδυασμός αυτός!
ReplyDeleteΧαίρομαι :-)
DeleteΕντυπωσιάστηκα!!! Φαντάζομαι τ'αρώματα, πόσο μάλλον τη γεύση!!!
ReplyDeleteΕίναι νόστιμη :-)
DeleteΠολύ όμορφη χειμωνιάτικη μαρμελάδα! Θα πρέπει να είναι υπέροχη!
ReplyDeleteΚαλώς τηνε!
DeleteΗ πιο σύντομη αλλά και νόστιμη μαρμελάδα!!
ReplyDeleteΚαλημέρα.
Έτσι!
DeleteΠολύ ωραία ιδέα ειδικά για τη νηστεία! (να περιμένουμε κι άλλες νηστίσιμες συνταγές;) Εκτός από λικέρ ούζου τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε;
ReplyDeleteΘα μπουν κι άλλες, ναι! Λικέρ κανέλλας, λίγο μπράντυ, λικέρ μήλο ή αχλάδι, λικέρ μπαχαρικών. :-)
DeleteΦαίνεται πανεύκολη και είναι σίγουρα πεντανόστιμη! Μου αρέσει πάρα πολύ που έχει κανέλα! Ταιριάζει ιδιαίτερα με τα χειμωνιάτικα φρούτα!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Η κανελλίτσα δίνει μια έξτρα νότα νοστιμιάς!
DeleteΜήλο + αχλάδι είναι πάντα αγαπημένος συνδυασμός!
ReplyDeleteΠρέπει να είναι πάρα πολύ αρωματική!
Φιλιά πολλά!
Είναι όντως!
DeleteΦιλάκια!
Εγώ πάλι αυτή θα την ήθελα μέσα σε πάστα φλόρα και από δίπλα με μεγάλη κούπα ελληνικού καφέ!!!!!
ReplyDeleteΣωστήηηη!
DeleteΠεντανόστιμη καί πολύ εύκολη η μαρμελάδα σου Κική μου!!Καί από μυρωδιά φαντάζομαι,σχίζη!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Επίσης!
Deleteη προσθηκη του ουζου φαινεται φανταστικη,μου θυμιζει συκομαιδα που δοκιμασα στο μυλο των ξωτικων φετος τα χριστουγεννα!
ReplyDeleteπαρα πολύ καλη η μαρμελάδα σου να σαικαλά...
ReplyDeleteκι ότι έψαχνα συνταγή για μαρμελάδα αχλάδι Κική μου!! και καθότι λάτρης του ούζου θα δοκιμάσω και το λικεράκι εννοείται!!
ReplyDeleteφιλούμπες πολλές :)
Φιλάκια!
DeleteΘα τη δοκιμάσω, γιατί μου αρέσουν τα υλικά που περιέχει.Φιλάκια!
ReplyDeleteΩραία!
DeleteΠολύ νόστιμη μαρμελάδα με φρούτα που μου αρέσουν πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά.
Φιλάκια!
DeleteΣίγουρα το λικέρ ουζου θα κάνει την διαφορά στη μαρμελάδα σου Κική.
ReplyDeleteπολύ θα ηθελα να την δοκιμάσω. Εξαιρετικά αρωματική και με την κανέλα.
Καλή εβδομάδα
Φιλιά πολλά
Φιλάκια!
DeleteΛοιπόν Κική σπανακόπιτα μου βγάζει στις αναρτήσεις μαρμελάδα βρήκα αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα γιατί μου αρέσει ο συνδυασμός αχλάδι, μήλο,κανέλα.
ReplyDeleteΧαχα! Σε μπέρδεψα γιατί βιάστηκε να ανεβεί το επόμενο ποστ!
Delete