Καλή χρονιά! Υγεία και χαρά εύχομαι να έχουμε όλοι στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας!
Ελπίζω να περάσατε καλά!
Δεν πιστεύω να σας έμεινε βασιλόπιτα; Στο δικό μας σπίτι δεν μένει τόση πολλή ώστε να φτιάξω τρουφάκια, αλλά σε κάποιους μπορεί να συμβεί. Τρουφάκια μπορείτε εξάλλου να κάνετε -όπως έχω ξαναδείξει με άλλη συνταγή- όχι μόνο με βασιλόπιτα, αλλά με οποιοδήποτε κέικ έτοιμο ή χειροποίητο, οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.
Με γλυκό ξεκινάω τη νέα χρονιά, για να είναι γλυκός όλος ο νέος χρόνος, αλλά και για να θυμίσω πώς μπορούμε να ανακυκλώσουμε φαγητά και γλυκά. Τίποτα δεν πετάμε, τίποτα δεν πάει χαμένο!
Τρουφάκια ή Cake pops με απομεινάρια από κέικ ή βασιλόπιτα
Υλικά για 65 περίπου τρουφάκια
780 γρ. κέικ
¼ κούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ (ή άλλο γλυκό)
¼ κούπας λικέρ…τσουρέκι!!! (σας κούφανα;) ή άλλο λικέρ
1-2 κ. σ. λικέρ ακόμα αν χρειάζεται
για επικάλυψη
κουβερτούρα λευκή, μαύρη, σκόνη κακάο, σκόνη σοκολάτα κλπ
Εκτέλεση
Τρίβουμε με τα χέρια ή σε μπλέντερ το κέικ.
Το ανακατεύουμε με το σιρόπι και το ποτό.
Δοκιμάζουμε σφίγγοντας λίγη ζύμη στο χέρι μας για να δούμε αν πλάθεται και στέκεται σε συμπαγές μίγμα. Αν πλάθεται, συνεχίζουμε με την επικάλυψη. Αν δεν είναι συμπαγές το τρουφάκι ακόμα, προσθέτουμε 1-2 κ. σ. λικέρ ακόμα (ή σιρόπι).
Φτιάχνουμε μικρά τρουφάκια και τα αραδιάζουμε σε χαρτί ψησίματος.
Από εδώ και πέρα, στολίζουμε όπως θέλουμε. Εγώ στόλισα με λιωμένη λευκή κουβερτούρα, σκούρα κουβερτούρα και σκόνη κακάο.
Για την κουβερτούρα (λευκή ή μαύρη):
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και όπως είναι ζεστή, βουτάμε με ένα πηρουνάκι τις τρούφες μία-μία μέσα. Χτυπάμε το πηρουνάκι να στάξει όση κουβερτούρα περισσεύει και ακουμπάμε την τρούφα πάλι στο χαρτί ψησίματος. Όταν τελειώσουμε με όλες, για να σφίξουν και να μην μας ταλαιπωρήσουν, τις βάζουμε στο ψυγείο για λίγο ή τις διατηρούμε εκεί.
Αν θέλετε να βάλετε στικς, βουτάτε πρώτα το στικ στη σοκολάτα, μετά στο τρουφάκι και μετά πάλι όλο στη σοκολάτα. Ακουμπήστε τα με το στικ να κοιτάζει επάνω και η τρούφα να ακουμπάει στο χαρτί.
Για τη σκόνη κακάο:
Απλώς τυλίγουμε τα τρουφάκια στο κακάο. Αν δεν σας αρέσει η πικρή του γεύση, μπορείτε να τα τυλίξετε σε σκόνη σοκολάτα ή σε άχνη ζάχαρη.
Ελπίζω να περάσατε καλά!
Δεν πιστεύω να σας έμεινε βασιλόπιτα; Στο δικό μας σπίτι δεν μένει τόση πολλή ώστε να φτιάξω τρουφάκια, αλλά σε κάποιους μπορεί να συμβεί. Τρουφάκια μπορείτε εξάλλου να κάνετε -όπως έχω ξαναδείξει με άλλη συνταγή- όχι μόνο με βασιλόπιτα, αλλά με οποιοδήποτε κέικ έτοιμο ή χειροποίητο, οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.
Με γλυκό ξεκινάω τη νέα χρονιά, για να είναι γλυκός όλος ο νέος χρόνος, αλλά και για να θυμίσω πώς μπορούμε να ανακυκλώσουμε φαγητά και γλυκά. Τίποτα δεν πετάμε, τίποτα δεν πάει χαμένο!
Τρουφάκια ή Cake pops με απομεινάρια από κέικ ή βασιλόπιτα
Υλικά για 65 περίπου τρουφάκια
780 γρ. κέικ
¼ κούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ (ή άλλο γλυκό)
¼ κούπας λικέρ…τσουρέκι!!! (σας κούφανα;) ή άλλο λικέρ
1-2 κ. σ. λικέρ ακόμα αν χρειάζεται
για επικάλυψη
κουβερτούρα λευκή, μαύρη, σκόνη κακάο, σκόνη σοκολάτα κλπ
Εκτέλεση
Τρίβουμε με τα χέρια ή σε μπλέντερ το κέικ.
Το ανακατεύουμε με το σιρόπι και το ποτό.
Δοκιμάζουμε σφίγγοντας λίγη ζύμη στο χέρι μας για να δούμε αν πλάθεται και στέκεται σε συμπαγές μίγμα. Αν πλάθεται, συνεχίζουμε με την επικάλυψη. Αν δεν είναι συμπαγές το τρουφάκι ακόμα, προσθέτουμε 1-2 κ. σ. λικέρ ακόμα (ή σιρόπι).
Φτιάχνουμε μικρά τρουφάκια και τα αραδιάζουμε σε χαρτί ψησίματος.
Από εδώ και πέρα, στολίζουμε όπως θέλουμε. Εγώ στόλισα με λιωμένη λευκή κουβερτούρα, σκούρα κουβερτούρα και σκόνη κακάο.
Για την κουβερτούρα (λευκή ή μαύρη):
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και όπως είναι ζεστή, βουτάμε με ένα πηρουνάκι τις τρούφες μία-μία μέσα. Χτυπάμε το πηρουνάκι να στάξει όση κουβερτούρα περισσεύει και ακουμπάμε την τρούφα πάλι στο χαρτί ψησίματος. Όταν τελειώσουμε με όλες, για να σφίξουν και να μην μας ταλαιπωρήσουν, τις βάζουμε στο ψυγείο για λίγο ή τις διατηρούμε εκεί.
Αν θέλετε να βάλετε στικς, βουτάτε πρώτα το στικ στη σοκολάτα, μετά στο τρουφάκι και μετά πάλι όλο στη σοκολάτα. Ακουμπήστε τα με το στικ να κοιτάζει επάνω και η τρούφα να ακουμπάει στο χαρτί.
Για τη σκόνη κακάο:
Απλώς τυλίγουμε τα τρουφάκια στο κακάο. Αν δεν σας αρέσει η πικρή του γεύση, μπορείτε να τα τυλίξετε σε σκόνη σοκολάτα ή σε άχνη ζάχαρη.
Λικέρ τσουρέκι????Υπάρχει και τέτοιο????χαχα
ReplyDeleteΜου θύμισες τα τρουφάκια με τα περισσέματα του κέικ
και χαίρομαι πολύ γιατί θα τα φτιάξω σίγουρα μην πάει χαμένη η βασιλόπιτα!!
Καλή χρονιά Κική μου και χρόνια πολλά με υγεία και ότι επιθυμείς!
Βαι. Είναι λικέρ με αρώματα τσουρεκιού! Καλή χρονιά!
Deleteχρονοα πολλα και καλη χρονια Κικη!!!!!!!!!!σ'ευχαριστω για τις υπεροχες συνταγουλες σου!εισαι η πρωτη που με μυησε στα μυστικα της γευσης,πριν λιγα χρονια, οταν ο ελευθεροςχρονος μου ηταν ελαχιστος!!!!!!τωρα εχονας πολυ χρονο ελευθερο απολαμβανω οσα εμαθα παρακολουθωντας την σελιδα σου! σ'ευχαριστω!!!!!!υγεια και αγαπη στην οικογενεια σου ευχομαι!καλη χρονια!!!!!!!ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ReplyDelete΄Πόσο χαίρομαι όταν μου λέτε τέτοια! Σ' ευχαριστώ πολύ! Καλή χρονιά και καλή συνέχεια στην κουζίνα!
DeleteΧρόνια πολλά Κική μου! Η ιδέα σου είναι εξαιρετική και εννοείται ότι στην κουζίνα δεν πρέπει να πεταμε τίποτα!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Καλή χρονιά!
Deleteείμαι λάτρης της μαγειρικής οικονομίας....τέλειο! καλή χρονιά και υγεία και χαμόγελα!!
ReplyDeletehttp://thalassitsa.blogspot.gr/
Καλή χρονιά!
DeleteDeli,γλυκά και υπέροχα τα τρουφάκια σου,το ίδιο να είναι η ζωή σου!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελενίτσα ευχαριστώ! Επίσης!
DeleteΚική μου αγαπημένη Χρόνια πολλά Καλή κ Ευτυχισμένη Χρονιά!
ReplyDeleteΤέλεια τα pops!
Φιλιά πολλά!!
Καλή χρονιά Έρη μου! Φιλιά!
DeleteΤα φτιάχνω κι εγώ, με άλλη συνταγή, και κλέβουν την παράσταση. Τα βάλω σε ξύλινα στικς τα οποία στολίζω με κορδέλες, κλπ. Τα δικά σου στικς όμως είναι πιο ταιριαστά για την περίσταση, έχει τα ίδια και η Άννα Μαρία Μπαρού. Πού μπορώ να τα βρω;
ReplyDeleteΤα είχα πάρει από μαγαζί με είδη ζαχαροπλαστικής!
DeleteΚική μου σου εύχομαι να έχεις μία καινούργια χρονιά μόνο με γλυκές και όμορφες στιγμές!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Ωραία ιδέα ανακύκλωσης και εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.
ReplyDeleteΔεν σου πάει το μυαλό ότι είναι από μπαγιάτιο κέικ ή βασιλόπιτα.
Είναι κάτι εντελώς καινούριο.
Κική σου εύχομαι πάντα να είσαι τόσο δημιουργική και φέτος να απογειώσεις τις μαγειρικές σου.
Ότι καλύτερο!!!
Ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή! Να είσαι καλά και καλή χρονιά!
DeleteΤέλεια ιδέα!! Εμείς βέβαια δεν κόψαμε βασιλόπιτα φέτος, αλλά θα την έχω υπόψην μου για του χρόνου. Φιλιά και πολλές ευχές για το νέο έτος!
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Καλή χρονιά!
DeleteΚαλή Χρονιά Κική!!! Μέ Υγεία, αγάπηκαί πολλές, ευτυχισμένες στιγμές!Πολύ όμορφη η πρότασή σου!Μού έμεινε λίγη πίτα,θά τά φτιάξω!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΤέλεια ιδέα,ότι πρέπει για τα μικρά παιδάκια!!
ReplyDelete:-)
Deleteμηπως εχεις συνταγη για βασιλοπιτα χωρις βουτυρο?
ReplyDeleteΌχι δεν έχω. Δοκίμασε να βάλεις τον όγκο του βουτύρου σε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο. Αν δλδ είναι 1 κούπα βούτυρο, να βάλεις μία κούπα λάδι.
ReplyDelete