Χωρίς πολλές κουβέντες, αγαπημένο του γιου! Οπότε η μάνα, έσπευσα να του το κάνω!
Καλή εβδομάδα σε όλους!
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
4-5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και λιωμένες στο μπλέντερ
1 κ. σ. πάστα ντομάτας (αν θέλετε πιο έντονο χρώμα στη σάλτσα)
½ κ. γ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
2 κόκκους μπαχάρι
νερό
χοντρά μακαρόνια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (αν δεν έχει πέτσα το κοτόπουλό σας μπορείτε να βάλετε περισσότερο) και προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι.
Τα γυρίζουμε στο λάδι για λίγα λεπτά, να ασπρίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Μετά, προσθέτουμε την ντομάτα, την πάστα λίγο νερό και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε χύτρα κλεισμένη για 15 λεπτά ή σε κατσαρόλα κανονική για μισή ώρα περίπου.
Αν το κάνουμε στη χύτρα, ανοίγουμε και αν δεν έχει πιει το νερό, αφήνουμε να το πιει και να μείνει με τη σάλτσα του. Βράζουμε μακαρόνια χοντρά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε ζεστά, με μπόλικη σαλτσούλα!
Καλή εβδομάδα!
Καλή εβδομάδα σε όλους!
Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια χοντρά
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
4-5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και λιωμένες στο μπλέντερ
1 κ. σ. πάστα ντομάτας (αν θέλετε πιο έντονο χρώμα στη σάλτσα)
½ κ. γ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
2 κόκκους μπαχάρι
νερό
χοντρά μακαρόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σουρώσει.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (αν δεν έχει πέτσα το κοτόπουλό σας μπορείτε να βάλετε περισσότερο) και προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι.
Τα γυρίζουμε στο λάδι για λίγα λεπτά, να ασπρίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Μετά, προσθέτουμε την ντομάτα, την πάστα λίγο νερό και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε χύτρα κλεισμένη για 15 λεπτά ή σε κατσαρόλα κανονική για μισή ώρα περίπου.
Αν το κάνουμε στη χύτρα, ανοίγουμε και αν δεν έχει πιει το νερό, αφήνουμε να το πιει και να μείνει με τη σάλτσα του. Βράζουμε μακαρόνια χοντρά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε ζεστά, με μπόλικη σαλτσούλα!
Καλή εβδομάδα!
Και δικο μου αγαπημένο!
ReplyDeleteΚαλημέρα Κική μου κι εμένα είναι το αγαπημένο μου.Άσε που είχα δει κάποιον μια φορά να τρώει χοντρά μακαρόνια και είχα σκάσει στα γέλια,ρουφούσε τα μακαρόνια και έσκαγαν στο κούτελο πολύ γέλιο,να είσαι καλά καλή εβδομάδα!!!
ReplyDeleteΚλασικό κι ωραίο!!Καλή εβδομάδα.
ReplyDeleteΑγαπημένη του γιου και όχι μόνο!
ReplyDeleteΚαι τα χοντρά μακαρόνια είναι απλά αξεπέραστα!
Φιλιά πολλά Κική μου!
Και ποιός γιος δεν το λιγουρεύεται αυτό το φαγάκι??? Μπορώ να έχω μια φτερουγίτσα????
ReplyDeleteκαι δικόοοοοοοοοο μου αγαπημένο!!!!
ReplyDeleteφιλιά και καλή βδομάδα :)
Με χοντρό μακαρόνι, είναι σούπερ φαγάκι!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα Κική μου!
Δως μου χοντρό μακαρόνι,καί πάρε μου τήν ψυχή!Πολύ όμορφη συνταγή Κική μου!!Πολλά φιλάκια!!
ReplyDeleteΚαλημέρα κορίτσια και καλό μήνα!
ReplyDelete