Μου λέει η Κατερίνα: Σήμερα μαγειρεύω γίγαντες με σπανάκι στο φούρνο. Τρελαινόμαστε οικογενειακώς γι' αυτό το φαγητό!
Στείλε συνταγή και βγάλε φωτό, της λέω εγώ που δεν έχω μαγειρέψει ποτέ κάτι τέτοιο.
Μην περιμένετε λοιπόν φωτό τέχνης όταν παίρνεις τη μπουκιά από το στόμα της οικογένειας για χάρη του μπλογκ! Προσέξτε μάλιστα που κάποιο...ποντικάκι έφαγε ήδη από το ταψί κάτω αριστερά! :-)
Σας μεταφέρω τη συνταγή όπως ακριβώς μου τη μετέφερε η φίλη μου η Κατερίνα. Φωτό και συνταγή, δικές της. Κατερίνα ευχαριστώ!
Την επομένη, τους βράζω στη χύτρα (για 30-40 λεπτά) και χύνω το νερό. Ούτε αλάτι ούτε τίποτα.
Πλένω, καθαρίζω το σπανάκι (1,5 κιλό) και μετά το μαραίνω στην κατσαρόλα με κρεμμυδάκι φρέσκο. Αφού πιει το ζουμί του το βάζω στο ταψί.
Αδειάζω από πάνω τους γίγαντες και τους σκορπάω να πάνε παντού.
Μετά βάζω ένα κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Εάν νομίζεις ότι δεν έχει νερό βάζει ένα ποτηράκι. Αλλά και πάλι το σπανάκι βγάζει.
Ψήνω σε κανονικό φούρνο για μία ώρα.
Είναι τέλειο.
Επίσης εάν δεν το θέλεις νηστίσιμο, ταιριάζει υπέροχα με τυράκι φέτα.
Καλή επιτυχία.
Στείλε συνταγή και βγάλε φωτό, της λέω εγώ που δεν έχω μαγειρέψει ποτέ κάτι τέτοιο.
Μην περιμένετε λοιπόν φωτό τέχνης όταν παίρνεις τη μπουκιά από το στόμα της οικογένειας για χάρη του μπλογκ! Προσέξτε μάλιστα που κάποιο...ποντικάκι έφαγε ήδη από το ταψί κάτω αριστερά! :-)
Σας μεταφέρω τη συνταγή όπως ακριβώς μου τη μετέφερε η φίλη μου η Κατερίνα. Φωτό και συνταγή, δικές της. Κατερίνα ευχαριστώ!
Γίγαντες με σπανάκι στο φούρνο
Μουλιάζω αποβραδίς τους γίγαντες (περίπου μισή συσκευασία του μισόκιλου). Την επομένη, τους βράζω στη χύτρα (για 30-40 λεπτά) και χύνω το νερό. Ούτε αλάτι ούτε τίποτα.
Πλένω, καθαρίζω το σπανάκι (1,5 κιλό) και μετά το μαραίνω στην κατσαρόλα με κρεμμυδάκι φρέσκο. Αφού πιει το ζουμί του το βάζω στο ταψί.
Αδειάζω από πάνω τους γίγαντες και τους σκορπάω να πάνε παντού.
Μετά βάζω ένα κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Εάν νομίζεις ότι δεν έχει νερό βάζει ένα ποτηράκι. Αλλά και πάλι το σπανάκι βγάζει.
Ψήνω σε κανονικό φούρνο για μία ώρα.
Είναι τέλειο.
Επίσης εάν δεν το θέλεις νηστίσιμο, ταιριάζει υπέροχα με τυράκι φέτα.
Καλή επιτυχία.
Υπέροχο πιάτο!!!!! Μπράβο!!!!! Πολύ αγαπημένο...
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Σήμερα έκανα γίγαντες! Βρήκα κάτι ιταλικούς σ' ένα ιταλικό ντελικατέσσεν κοντά μου και ευτυχώς ήταν πολύ νόστιμοι, αλλιώς θα έπρεπε να μου στείλουν πάλι από Ελλάδα.
ReplyDeleteΔεν τους έχω φτιάξει ποτέ με σπανάκι. Φοβερή ιδέα!
Ευχαριστούμε την Κατερίνα!
Καλό βράδυ!
υπεροχο. εγω το εφιαξα πριν λιγες ημερες με cicoria χορτα που δεν γνωριζω πως τα λενε στα ελληνικα!!!! :)
ReplyDeleteΚαλημέρα Κική μου,μου έδωσες πολύ καλή ιδέα για το σπανάκι που δεν ήξερα τι θα μου απογίνει στο συρτάρι του ψυγείου..Δεν έχω ποτέ δοκιμάσει τους γίγαντες με σπανάκι,φαίνονται πολύ νόστιμοι!Ευχαριστούμε τόσο την Κατερίνα όσο κι εσένα,φιλιά!!
ReplyDeleteΚι εμάς μας αρέσει αυτό το φαγητό όπως και οι γίγαντες με σέσκουλα!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Κική μου!!!Αν και μου αρέσουν και οι γίγαντες και το σπανάκι ποτέ δε δοκίμασα να τα φτιάξω μαζί!Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Οι γίγαντες είναι στο πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας :)
ReplyDeleteΤους έχω φάει και με σπανάκι, γίνονται όντως πολύ νόστιμοι!
Μπράβο στην Κατερίνα, μπράβο και στην φίλη της την Κική! ;)
Αγαπημένο φαγάκι και πολύ θρεπτικό! Πολύ πετυχημένο το συγκεκριμένο πάντρεμα!
ReplyDeleteΜπράβο στην Κατερίνα!
Φιλιά!
Νοστιμότατα τα πάντρεψε η Κατερίνα!
ReplyDeleteΚι εγώ πάντως με φετούλα το φαντάζομαι αυτό το φαγάκι;-)
Φιλιά!
Τους έκανα πριν μέρες με διάφορα χόρτα κι ήταν πολύ ωραίοι,έτυχε να έχω και φοβερούς γίγαντες. Τι να έχω κάνει άραγε τις φωτογραφίες;;;
ReplyDeleteΕυχαριστούμε πολύ την Κατερίνα αλλά κι εσένα!
Και εγώ τους κάνω έτσι με σπανάκι ειναι τέλειοι!
ReplyDeleteΔεν τους έχω δοκιμασει με σπανάκι τους γίγαντες. Πάντως είναι ένα φαγητό που μου αρέσει να το τρώω.
ReplyDeleteΘα το δοκιμάσω κι ετσι.
Φιλιά
Κική sorry!! πήγα να μετακινήσω τον κέρσορα και έσβησα κατά λάθος το σχόλιο που είχες αφήσει. Βλέπεις με τον καινούριο πίνακα ελέγχου του blogger τα έχω παίξει λίγο!!
ReplyDeleteΤους γίγαντες με σπανάκι τους έχω ξανακούσει αλλά δεν τους έχω φτιάξει ποτέ, πρέπει να είναι πεντανόστιμοι έτσι.
Φιλιά πολλά.
Δεν πειράζει! :-)
DeleteΕυχαριστούμε για τα σχόλια! Καλό Πάσχα να έχετε!
ReplyDelete