Pages

Tuesday, June 14, 2011

Δροσιστικό γιαουρτόγλυκο

Δροσιστικό γιαουρτόγλυκο...και ελαφρύ θα έλεγα. Μία πρόταση για το καλοκαίρι, για το απογευματινό σας σνακ, ή ακόμα και για βραδυνό, μια και δεν είναι πολύ παχυντικό. Τι λέτε; Το φτιάχνουμε;

Δροσιστικό γιαουρτόγλυκο
Τι θέλουμε:
2 κεσεδάκια γιαούρτι βελουτέ ή στραγγιστό (εγώ έβαλα 450 γρ. 2% για ακόμα πιο ελαφρύ)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη (μπορείτε να μην τη βάλετε)
2 ζελέ μπανάνα ή άλλο ζελέ (εγώ έβαλα ανανά)
2 ποτήρια ζεστό νερό για το ζελέ
1 κονσέρβα φρούτα κομπόστα tutti frutti (ανάμικτα, γύρω στα 750 γρ.)


Πώς το φτιάχνουμε:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε με σύρμα για να έχει ομοιόμορφη υφή μετά.
Σε ένα άλλο μπωλ, φτιάχνουμε το ζελέ με 2 ποτήρια ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το ζελέ στο γιαούρτι, στην αρχή λίγο-λίγο και ανακατεύοντας έντονα με το σύρμα, για να ενωθεί καλά.
Τέλος, προσθέτουμε και την κονσέρβα τα φρούτα, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ταψί στο ψυγείο.


Για να παγώσει χρειάζεται τουλάχιστον 5-6 ώρες. Μπορούμε να το βάλουμε και σε μπωλάκια, αλλά η ποσότητα είναι μεγάλη.


Αν θέλουμε πιο παχυντικό αποτέλεσμα, βάζουμε πλήρες γιαούρτι σε λιπαρά και διακοσμούμε όταν παγώσει με σαντιγύ.

27 comments:

  1. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ !!!!!!

    ReplyDelete
  2. ωραιο και δροσιστικο για το καλοκαιρι!

    ReplyDelete
  3. Για δίαιτα είναι ότι πρέπει, άντε μήπως ξεκινήσουμε καμμιά διατροφή!!
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  4. Για δίαιτα είναι ότι πρέπει, άντε μήπως ξεκινήσουμε καμμιά διατροφή!!
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  5. Σούπερ το γλυκάκι σου!!! Άκρως καλοκαιρινό...
    Όσο για το εστιατόριο από κάτω θα το συστήσω στην αδερφή μου που θα σας επισκεφτεί για ολιγοήμερες διακοπές!
    Τώρα που το σκέφτομαι θα της πω να μελετήσει και τα δύο μπλοκ σου για να μάθει όσα μπορεί περισσότερα για το νησί σου!!!

    ReplyDelete
  6. Μας δρόσισες νοστιμότατα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  7. Μας δρόσισες νοστιμότατα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  8. Σλουρπ λέμεεεεεεεεεε χεχε
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  9. Έφτιαχνα πολύ συχνά κάτι παρόμοιο παλιά μέχρι που το βαρεθήκαμε, εντελώς όμως!! Ευκαιρία να το ξαναφτιάξω, ακόμα και μόνο για μένα που χωρίς γλυκό κάτι παθαίνω:))

    ReplyDelete
  10. Ωραίο καλοκαιρινό γλυκό και όντως θυμίζει δίαιτα!
    Μια φίλη μου που είχε κόψει και τη ζάχαρη, έφτιαχνε κάτι παρόμοιο με γιαούρτι φρουτένιο 0%, ζελέ χωρίς ζάχαρη (αυτό το 0 % ξανά, με την ασπαρτάμη) και έκανε στρώσεις με κρέμα και μπισκότα digestive (0% κι αυτά!)
    Για να δώσουμε και καμιά ιδέα σε όσες/όσους προσπαθούν να αποφύγουν τους πειρασμούς, μέρες που 'ναι :)

    ReplyDelete
  11. Να 'σαι καλά Κική που μου το θύμισες! Το 'φτιαχνε παλιά η μαμά μου, αλλά το είχα ξεχάσει. Το πιο εύκολο και πιο δροσερό γλυκό του καλοκαιριού!

    ReplyDelete
  12. Πολλά χρόνια έχει να γίνει στο σπίτι μας τέτοιο γλυκό. Από τον καιρό που μαγείρευε η σύζυγος.
    Για να δούμε, εγώ θα τα καταφέρω;
    Καλά που το θύμισες!!!!

    ReplyDelete
  13. Ελαφρύ, δροσιστικό, ότι πρέπει για το καλοκαιράκι...
    μας δρόσισες πάλι, γειά στα χέρια σου!

    ReplyDelete
  14. Τη δροσια του να εχεις Κικη.Ειναι απο τα πιο ελαφρια και δροσερα γλυκακια.

    ReplyDelete
  15. Και εγώ το φτιάχνω! Βάζω και λίγα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα μέσα!
    Αχ προσπαθώ να αποφεύγω τα γλυκά...

    ReplyDelete
  16. Το φτιάχνουμε δεν λες τιποτα! Ελαφρύ κ δροσιστικό , το συνηθίζω τώρα το καλοκαίρι μετά απο γεύματα , καλημέρα :)

    ReplyDelete
  17. Kική δοκίμασε να το φτιάξεις και με φρέσκιες φράουλες(σε κομμάτια)αντί για κομπόστα και ζελέ στην ίδια γεύση(φράουλα)...παίρνει κι ένα ροζ χρωματάκι και είναι ένα τέλειο γλύκισμα γι'αυτούς φυσικά που είναι λάτρεις της φράουλας!!!!

    ReplyDelete
  18. Όντως γνωστό και αγαπημένο όπως φαίνεται για τους περισσότερους, με διάφορες ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Δροσερο, λάιτ, και άκρως καλοκαιρινό!

    ReplyDelete
  19. Κικη

    αυτό είναι το οικογενειακό μας γλυκό και το φτιάχνουμε με ανανά!!

    ReplyDelete
  20. Να και ενα ελαφρη επιδορπιο! Μου θυμιζει τα γλυκα που φτιαχνουν στην Νοτια Αμερικη... Πολυ ωραιο!

    ReplyDelete
  21. Η μαμά μου μας έφτιαχνε κάτι παρόμοιο με ζελέ φράουλα. Απόλυτα καλοκαιρινό!

    ReplyDelete
  22. Μας δρόσισες ευχάριστα. Για την ώρα που δεν είμαι ήρεμη και δεν θέλω να μείνω στο κρεβάτι, μη με πιάσει κατάθλιψη, το ρίχνω στο καϊάκι γνωστής εταιρείας πούναι πετυχημένο και με βγάζει απ τον κόπο.
    Βέβαια έχω να πάω σ ενα μήνα σε γάμο και δε χωράω σ ό,τι έχω... Αλλά είπαμε : Λεφτά υπάρχουν! Τρομάρα μας.

    ReplyDelete
  23. Εφη, Κάθυ, Βίτα, χαίρομαι που σας αρέσει και εσάς!

    Νουνου μου πάχυνες; Μπααα...Δεν το πιστεύω!

    ReplyDelete
  24. Γεια σου Κικίτσα,πολύ ελαφρύ και δροσιστικό γλυκάκι..Με χαμηλό σε λιπαρά γιαούρτι και χωρίς ζάχαρη το εξαφανίζω σε μηδενικό χρόνο.. χιχι..Καλό Σ/Κ, φιλιά!

    ReplyDelete
  25. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!! ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΒΓΑΖΕΙ Η ΔΟΣΗ ? ΦΙΛΙΚΑ ΕΛΕΝΗ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φαντάσου ότι όλο αυτό μπαίνει σε ένα κλασικό πυρέξ. Τώτα πόσες βγαίνουν; Ανάλογα πόσο μεγάλα κομμάτια θα κόψεις. 20; 25; κάπου εκεί νομίζω.

      Delete