Μου έκανε εντύπωση στο ξενοδοχείο που μέναμε το πρωινό τους, για το οποίο όμως θα σας μιλήσω άλλη μέρα, γιατί με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να ακουστεί.
Πάμε όμως στη σημερινή συνταγή.
Θέλετε να γιορτάσετε σήμερα, αλλά τα κιλά σας έχουν πάρει σβάρνα; Δεν πιστεύετε σ' αυτή τη γιορτή, αλλά μέσα σας θέλετε να φτιάξετε κάτι για να γλυκάνετε τον καλό σας; Έχουμε τη λύση! Ένα γλυκάκι μια δόσης, για δύο άτομα, που δεν θα μείνει μετά για να σας κολάζει, που δεν θα σας παχύνει, που μπορεί να αντικαταστήσει το βραδυνό σας γεύμα και να γλυκάνει τις καρδιές σας.
Γλυκό light σε ποτήρι για δύο
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 0%
2-3 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
χυμό μισού μικρού λεμονιού
3 μπισκότα ολικής άλεσης (άρα 1,5 μπισκότο για κάθε ποτήρι)
2 κ. σ. σιρόπι σφένδαμου ή μέλι, ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού
Εκτέλεση απλή, πολύ απλή!
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Τρίβουμε 1 μπισκότο και το μοιράζουμε σε 2 ποτήρια.
Βάζουμε 2-3 κ. γ. γιαούρτι σε κάθε ποτήρι και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
Τέλος, βάζουμε από πάνω 1 κ. σ. σιρόπι στο καθένα (αν βάλετε μέλι, βάλτε λιγότερο από 1 κ. σ.).
Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηροκάρπια (που δεν θέλουμε, για να μην το κάνουμε παχυντικό).
Τέλος, να πω ότι η Έφη μου χάρισε ενα πολύχρωμο βραβείο. Ευχαριστώ Εφάκι και παρατηρώ ότι μας αρέσουν πολλά πράγματα ίδια!!! Θα πρέπει να πω 10 πράγματα που μου αρέσουν πολύ!
Επίσης, το ίδιο μου χάρισε και η Μαρία! Ευχαριστώ!
Νομίζω ότι αυτό το έχω ξανακάνει, αλλά δεν πειράζει!
Λοιπόν, εν συντομία...
Μου αρέσει:
1) η μαγειρική/ζαχαροπλαστική (δεν φαίνεται;)
2) να μπλογκάρω
3) να φωτογραφίζω
4) να ταξιδεύω
5) να φτιάχνω χειροποίητα σαπούνια
6) να πίνω καφεδάκι με φίλες
7) οι εκδρομές
8) οι κατασκευές
9) ο χορός
10) η μουσική
Πού το χαρίζω; Σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα, με την ευχή να γιορτάζουν καθημερινά!
Καλή εβδομάδα!
Kalimera agapimeni mou!!!! Eyxomai o erotas na einai panta sti zoi sou... me kathe tropo!
ReplyDeleteΩραιότατο το γλυκάκι σου!!
ReplyDeleteΦιλιά
Καλή εβδομάδα
Μμμμμμμ νοστιμότη η λιχουδιά!!! φιλάκια πολλά πολλά και καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΑυτό το γλυκάκι θα μπορώ να το φάω ακόμα και εγώ! Εύχομαι να περνάτε πάντα έτσι όμορφα στις εκδρομές σας! Χρόνια πολλά και καλή εβδομάδα:)
ReplyDeleteΚαλημέρα Κική.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα, γεμάτη υγεία και αγάπη.
Πάλι χθές στο δάσος σε μιά πρώτη εξόρμηση που έκανα συνάντησα δύο κυνηγούς ...ήταν και αυτοί από την Ζάκυνθο!
Φιλιά
Σούπερ!! Και για να μη κάνουμε σκόντο, "με ξηροκάρπια" !!!!!!!!
ReplyDeleteΦιλιά
καλή εβδομάδα
Καλημέρα Κική μου, λαχταριστό το γλυκάκι σου...
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα να έχεις, γεμάτη γλύκα!!!
Aφού είναι light θα πάρω δυο!!!!!
ReplyDeleteΚικίτσα μου εγώ όποτε φτιάχνω αυτό το γλυκάκι, το φτιάχνω σε .... μπολ,(και βαθύ μάλιστα:P), γιατί που να φτουρίσουν 2 ποτηράκια!
ReplyDeleteΕίναι πραγματικά ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ γλυκάκι!
Καλή βδομάδα, χρόνια πολλά!
Καταρχήν, πεσμου τι ειδικότητα έχεις; Επειτα, πώς στο καλό χώρεσαν όλα αυτά σε τριήμερη; Όλη μέρα τρέχατε; Και πάλι...
ReplyDeleteΤη συνταγή μπορεί και να τη δοκιμάσω,αν και το έχω παρακάνει. Καλή τη βλέπω...
Καλή σου βδομάδα!
Σβάρνα τα κιλά??
ReplyDeleteΔεν σας καταλαβαίνουμε?
Για ποιούς μιλάτε? Μάλλον για άλλους....δεν πειράζει, λίγο το ταξίδι, λίγο το άγχος με τα παιδιά, η αυπνία όπως είπες....δεν πειράζει, καμιά φορά δεν ξέρουμε τι λέμε!!χαχαχαχαχα!!!
Σούπερ, ελαφρύ και σκαρώνεται στο τσακ μπαμ!
Θέλουμε και ξηροκάρπια, γιατί να μην θέλουμε???
Ετσι και συναντηθούμε δεν ξέρω ποιός θα μας αντέξει! χιχιχιι!!!
Η σημερινή σου ανάρτηση αντιστθμίζει την προηγούμενη. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο που λένε.¨Ωραία και εξ ίσου νόστιμα και τα δυο. Καλή εβδομάδα να έχειςκαι καλή αποτοξίνωση από τον θόρυβο της πρωτεύουσας.
ReplyDeleteΤο γλυκό θα το φτιάξω άμεσα!!!
ReplyDeleteΠολύ θα με ενδιέφερε να μάθω τη γνώμη σου για ότι είδατε στην Αθήνα και για την ίδια την πολη αλλά και τη γνωμη των παιδιών!!!
Ευχαριστω Κική μου για το γλυκάκι, ευτυχώς που σκέφτηκες και εμας ,που προσέχουμε- τάχα μου τάχα μου- γιατί μια σοκολατένια τούρτα καρδια στο ψυγείο μου κλείνη το μάτι και κρατιέμαι με το ζόρι!!!!!
ReplyDeleteΠολύ πολύ ενδιαφέρον το γλυκάκι που προτείνεις!! Ευχαριστούμε. Καλή ξεκούραση και πάντα αγάπη εύχομαι!!
ReplyDeleteΔεν καταλαβα, δυο για δυο ή δυο δυο μαζι?
ReplyDeleteAx ti mou kaneis mesimeriatiko kai se periodo diatrofis..tha andistatho ...den tha adistatho stin proklisi na to ftiaxo gia na to dokimasoun oi filoi mou ego omos THA ANTISTATHO (..tha prospathiso toulaxiston..) :)
ReplyDeleteΚαροτάκι ευχαριστώωω! Επίσης!
ReplyDeleteΑστεράκι ευχαριστώ! Επίσης!
Πλεκτό εγκώμιο, και χωρίς τύψεις! Φιλιά!
Μαράκι ναιιιι! χαχα! Ευχαριστούμε!
Δήμητρα...μμμμ...μη χάσουν και δεν κυνηγήσουν! :-p
Γιώργο,
ReplyDeletepainter,
Έλενα,
ευχαριστώ!
Λίλα, όσα θες!
άλλα λόγια, διδάσκω μουσική. Πλανητάριο και Πάντειο, χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Την ίδια μέρα Λυρική. Το επόμενο πρωι, Πινακοθήκη και Γουλανδρή. Το βράδυ Ονειράμα. Και είχαμε και πολυ ελεύθερο χρόνο από το Σάββατο το απόγευμα!
Έφη, μη δίνεις σημασία! Για άλλους τα λεω! ;-)
para-kelsoscooks, καλωσήρθες! Ναι. Έτσι κάνω τελευταία. Μία λαδάτη μια ξιδάτη! ;-) Ευχαριστώ!
ReplyDeleteΜαρίνα, στη λυρική ήταν πολύ καλά, για τους δικού μας λόγους, παρόλο που έχω διαβάσει κακές κριτικές. Το μουσείο Γουλανδρή το λάτρεψαν τα παιδιά. Η πινακοθήκη είχε πολύ καλή έκθεση, αφιέρωμα στο Παρίσι 1900. Όλα ήταν καλά!
Ριρή,
Ανεράιδα,
ευχαριστώ!
Κατερίνα, χαχα! Δυο-δυο!
smile, θα λιώσουμε στο περπάτημα μετά! ;-)
Αχ αυτά τα ατομικά γλυκάκια... μάλλον το λάθος μου είναι πως τα φτιάχνω πολύ συχνά ε; χεχε...
ReplyDeleteΜπέττυ, χαχα! Το ίδιο κάνω κι εγώωωω!
ReplyDeleteΤελειο γλυκακι ιδανικο για ολες τις ωρες ακομη και για πρωινο,σουπερ βιταμινουχο αλλα και υγιεινο!!!!Μου εδωσες και μια ιδεα για το καλοκαιρι που μπορω να αντικαταστησω το γιαουρτι με παγωτο γιαουρτι η άλλη γευση παγωτο και να ριξω απο πανω μελι η και σιροπι μμμμμμμμμμ....
ReplyDeleteΝατάσα, γλυκό για όλες τις ώρες και όλες τις εποχές!
ReplyDeleteΟντως για ολες τις εποχες αλλα και πολυ απλο και ευκολο.Μου αρεσει να ασχολουμαι με την κουζινα πολυ αλλα υπαρχουν και πολλα απλα γλυκα η φαγητα που δεν χρειαζονται παρα λιγα λεπτα να παρασκευασθουν και ειναι πεντανοστιμα!
ReplyDeleteUn magnifico blog, quiero aprender algunas recetas de somida Griega. Besos desde España
ReplyDeleteΝατάσα συμφωνώ! Σύντομα, εύκολά, νόστιμα!
ReplyDeleteEsperanza thanks!