Pages

Monday, October 4, 2010

Βίδες με πράσα

Ουφ! Ξεβιθώθηκα το σκ! Πίσω στο νησί. Πλυντήρια, τακτοποίηση, σήκωμα 2 παντελονιών του σύζυξ, ψώνια στο σμ, άρχισα πάλι χορό (επιτέλους μπας και χάσω κανα γραμμάριο), φωτογράφηση σε μερικές συνταγές, γενέθλια φίλης, όλα καλά! Και μια και ξεβιθώθηκα στο χορό, θυμήθηκα ένα φαγητό με βίδες και πράσα που μου είχε στείλει ο φίλος μου ο Νίκος.

Βίδες με πράσα
Υλικά για μεγάλο ταψί:
1 κιλό ζυμαρικά βίδες
1 κιλό πράσα
100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
200 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
λίγο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (3-4 κ. σ.)
1 κρέμα γάλακτος των 250 γρ. (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά)
αλάτι
μαύρο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα πράσα σε μέτριες ροδέλες.
Σωτάρουμε τα πράσα με λίγο λάδι και μόλις γίνουν διάφανα, βάζουμε μια κούπα νερό μαζί με λίγη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και μαύρο πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πιουν το νερό.

Όταν τελειώσει το νερό ανακατεύουμε τα πράσα με τα μακαρόνια,

τα βάζουμε σε ταψί, ρίχνουμε τη φέτα και το κασέρι από πάνω, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος την οποία έχουμε αραιώσει με μισό ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι.
Βάζουμε το ταψί σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.

Αφού φάτε τις βιδούλες, μετά...ξεβιδωθείτε στο χορό για να κάψετε τις θερμίδες που πήρατε! :-)))

Καλή εβδομάδα!

41 comments:

  1. Kικι πολυ ωραια η συνταγη σου!!!Τα τυρια με το πρασο θα δενουν πολυ ωραια(γλυκο-αλμυρο).Αντε και καλη ξεκουραση σου ευχομαι.Καληνυχτα

    ReplyDelete
  2. Με ξελίγωσες νυχτιάτικα!!!
    Μπαίνει στα πάρα πολύ προσεχώς, μη σου πω και αύριο...
    Καληνύχτα σας κυρία μου!

    ReplyDelete
  3. Πέρσυ αρχίσαμε να τρώμε πράσα. Όλες οι συνταγές καλοδεχούμενες :-)

    ReplyDelete
  4. Πολύ ωραία μακαρονάδα!!!!
    Φιλιάααααααααα
    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  5. μια εναλακτική μακαρονάδα! ενδιαφέρον! :-)

    ReplyDelete
  6. Σιγά καλέ τα κιλά σου!!!
    Την Τετάρτη αγοράζω πράσα και δοκιμάζω.
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  7. Ax!! τι ωραία μακαρονάδα και τι ωραίος ο χορός επίσης.
    Εγώ συνεχίζω τους κρητικούς φέτος, τρελαίνομαι για χορούς.

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σκεφτόμενη τι να μαγειρέψω αύριο, βρήκα τη λύση και θα κάνω κι εγώ βιδες, μόνο που δεν θα βάλω φέτα!

    ReplyDelete
  9. Καλημερα...πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο κι επειδη λατρευω τα πρασσα ...προσεχως φυσικα θα το κανω!!!!
    Θελω να κανω μια ερωτηση...μια και ειναι νεα εδω και δε γνωριζω.
    Ξερει καποιος να μου πει αν υπαρχει τροπος τις συνταγες που ξεχωριζω να μπορω καπως να τις αποθηκευω ξεχωριστα???
    Ευχαριστωωωωωω...

    ReplyDelete
  10. Καλημέρα Κική, με συγκίνησε με την προηγούμενη ανάρτηση. Καλή φοιτητική ζωή στην κορούλα σου. Αγαπάω πολύ το πράσο, άρα θα το φτιάξω.Καλό καφέ... Φιλάκια

    ReplyDelete
  11. Πολύ πρωτότυπη συνταγή! Θα τη φτιάξω γιατί μας αρέσουν τα πράσσα! Καλή εβδομάδα Κικίτσα! Χόρεψε και για μένα γιατί εγώ κουράζομαι:))

    ReplyDelete
  12. Μετά από τα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΆ μπισκότα της φοιτήτριας (αν είχες ανοιχτά τα σχόλια, θα είχε "γκρεμιστεί" η σελίδα!!!) μια συνταγή απλή και υπέροχη μαζί(κάτι σαν αγχολυτικό)!!
    Στα προσεχώς (άμεσα όμως)!!
    Φιλιά
    Καλό απόγευμα & καλή εβδομάδα Κική

    ReplyDelete
  13. Ενδιαφέρουσα πρόταση και πολύ καλό το πέρασμα από το χορό στη συνταγή, χαχα

    ReplyDelete
  14. Μ αρέσει κι εμένα να τα φτιάχνω τα πράσα με ζυμαρικό, (εκτός δηλαδή από πρασόπιτα), έχουν τέλεια γεύση!Γούστα είναι αυτά φυσικά! Όσο για το χορό καλά κάνεις! Εκεί στέλνω κι εγώ τη μαμά μου να ξεδίνει!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  15. Μπράβο σου!
    Οι εμπνεύσεις συνεχίζονται και με πεντανόστιμα πράσα..
    Έτσι και ..ξεμείνεις από συνταγές, ξέρεις τι δουλειά θα κάνεις: Μυθιστορήματα αλλά Αγκάθα Κρίστι!
    Φοβερή είσαι! Το λέω κι από εδώ!
    Αφού φόρτωσε ..εξώγαμα τέκνα τη Χαρά από δίπλα, και δεν είναι πλέον αγνώστου πατρός (βλέπε Χριστόφορος, ο ..ανύποπτος!) είσαι η καλύτερη ..Μις Μαρπλ που γνώρισα..!
    Απίστευτη!

    ReplyDelete
  16. Νάντια, τα πράσα είναι τέλεια με τη γλύκα τους!
    Ευχαριστώ!

    Έφη, είναι σίγουρη ότι θα σ' αρέσει!

    Σοφία γιατί πέρυσι; Δεν είχες φάει μέχρι τότε;

    Αστέρι ευχαριστώ! Επίσης! :-*

    ReplyDelete
  17. Λιβύα, και πεντανόστιμη!

    Ξανθή, όλο παίρνω και μόνο παίρνω! Άστα! Φτιάξε τα και πες μου αν σας άρεσαν!

    Μαρία κι εσύ του χορού είσαι; Τέλεια!

    Ιωάννα, δοκίμασε να κοπιάρεις με σύρσιμο του ποντικιού από την αρχή μέχρι το τέλος της συνταγής.

    ReplyDelete
  18. Μένια, δοκίμασε χωρίς και πες μου (αν και ταιριάζει απόλυτα η φέτα, αλλά αφού δεν την τρως...:-))

    Μανουσίνα, ευχαριστώ για όλα! :-)))
    υγ. Εμημερωμένη σε βρίσκω! χαχα!

    big mama, χορεύω και για τις δύοοοοο! Χαχα!

    Γιώργο μου, ειπα να μην το γκρεμισω το μαγαζί! χαχα!
    Σοβαρά τώρα. Τα σχόλια, θα με φόρτιζαν περισσότερο...Γι' αυτό :-)
    Ευχαριστώ πολύ για όλα! Περιμένω εντυπώσεις!

    ReplyDelete
  19. Ανεράιδα, πρώτα βιδώνεσαι που τις τρως και μετά ξεβιδώνεσαι να τις χάσεις! χαχα!

    Αθηνά, τα πράσα τα λατρεύω. Αφού έχεις το βιβλίο μου και σου αρέσουν τα πράσα, δοκίμασε το ψωμί με πράσα! θα σου αρέσει!

    Ρεγγίνα dear, είδες πώς τα έφερα τα πράγματα; Χαχα! Θα με σκοτώσει η Χαρά. Δεν θα γλυτώσω! Χαχα! Όσο για το Χριστόφορο που ούτε που τον ξέρω τον άνθρωπο, θα πει ότι εβουρλίστηκα τέλεια! Χαχα!

    ReplyDelete
  20. Ωραιότατη η μακαρονάδα σου!!
    Καλή βδομάδα Κικίτσα!!!

    ReplyDelete
  21. καλά... άμα σου πω τι διάβασα στην αρχή... "ξεβιδώθηκα στο σκι..." !!!

    τι να πω... άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! :))

    υπέροχες οι βίδες, είπαμε στα ζυμαρικά δεν κάνουμε ποτέ νάζια!

    ReplyDelete
  22. Πολύ γλυκιές βίδες είναι αυτές.

    ReplyDelete
  23. Αχ αυτά τα μακαρονικά! Με χίλιους τρόπους...
    αχ αυτά τα πράσα! Με εκατό τρόπους!
    Ωραίος συνδυασμός

    ReplyDelete
  24. Μις Μαρπλ τση συφοράς
    1) ο σύζυξ όσο έλειπες μπήκε και του κόντυνες τα παντελόνια μόλιες ήρθες;
    2) σου πανε οτι μου λείπανε τα παιδιά και μου φόρτωσες ξώγαμα;
    να φίλη να μάλαμα!
    Φαντάσου να μην με είχες καλέσει και για φαί, απο τη μύτη θα μου το βγάλεις...αχ Χριστόφορε τι σου μελε να πάθεις!!!(καλύτερα να τον είχαν αποκάμει τα εγγόνια του το χριστιανό)

    ReplyDelete
  25. Tα πράσα ειναι αλήθεια, δεν με τρελαίνουν, αλλα βρέ Κική , τι τέλεια μακαρονάδα εφτιαξες πάλι?
    Αντε πάλι , ολο σε πειρασμούς με βάζης, και σε διαβεβαιώ ο ..χορός δέν με βοηθά.(φαντάζεσαι ανά 10 μπουκιές να σηκώνομαι απο το τραπέζι και να χορεύω το ζειμπεκικο της Ευδοκίας???
    φΙΛΆΚΙΑ

    ReplyDelete
  26. Κική πολύ ωραία η πρόταση σου!!!
    Καλή σου μέρα!!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  27. Φοβερή ιδέα Κικη αυτη η μακαροναδα. Το πράσσο το λατρευω

    ReplyDelete
  28. Κική μεγαλουργείς! Και όχι μόνον στην κουζίνα..
    Γίνεται πάρτυ για πάρτη σου!

    ReplyDelete
  29. Έλενα ευχαριστώ!

    Μπέττυ! χαχα! Το έχει πάθει κι άλλη, μην ανησυχείς!

    Κατερίνα, είναι πρασόβιδες, γι΄αυτό! χαχα!

    Vita άσε...Ατέλειωτα και πεντανόστιμα!

    ReplyDelete
  30. Χαράαααααααααα! χαχαχα! Μαρή πήρε καινούρια παντελόνια ο άνθρωπος και του τα κόντυνα! Άκου κόντυνε όσο έλειπα! Χαχα!
    Όσο για τα ξώγαμα, εγώ φταίω; Ιστορία δε θέλατε; Πάρτε τη τώρα! Χαχα!

    Ριρή, με ζεϊμπέκικο σίγουρα δεν θα χάσεις, Αλλά με ένα πεντοζάλη, είναι σίγουρο!!!

    Νατάσα ευχαριστώ! Φιλάκια!

    Εφη κι εγώ! Θενκς!

    Ρεγγίνα, αμέρικαν μπαρ το κάναμε το στόρυ! χαχα!

    ReplyDelete
  31. Ένα θα σου πω..... ξεκίνησα δίαιτα μπας και χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης!!! Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  32. Καλημέρα ...Κική.
    Ο γιός μου έφυγε σήμερα για το ΤΕΞΑΣ της Αμερικής...δεν μπόρεσα να του πω ούτε μία συμβουλή, δεν μου επέτρεψε, παιδιά είναι αυτά;
    ΠΩΣ ΝΑ ΠΈΣΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΏ!!!

    ReplyDelete
  33. Με ζυμαρικά δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ τα πράσα, αλλά γιατί όχι?
    Από γεύση θα είναι σίγουρα μια χαρά, όλα τα υλικά μου αρέσουν.

    Χμμ, μου φαίνεται όμως ότι είναι πολλά τα υγρά για το φαγητό, εφόσον αραιώνουμε και την κρέμα γάλακτος με νερό και τα πράσα βγάζουν και πολλά υγρά από μόνα τους. Δεν υπάρχει κίνδυνος να λασπώσουν τα μακαρόνια? Το λέω γιατί εμένα μου αρέσει και να "κρατάνε" λίγο.

    ReplyDelete
  34. μόνο εγώ τελικά δεν αγαπώ το πράσο και το βάζουμε παντού,ακόμα και στα λουκάνικα!

    φιλιά

    ReplyDelete
  35. κικι
    μην σταναχωριεσαι θα σε παρακολουθώ κι ας πήρε τέτοια τροπή η ιστορία. χαχαχα Περασα να σου πω πως ήσουν υπέροχη, λάτρεψα το χιούμορ σου και αγαπάω πάρα πολύ την Ζάκυνθο.
    να μην χαθούμε
    καλή σου νύχτα

    ReplyDelete
  36. Κική κι από εδώ θέλω να σου πω ότι είσαι καταπληκτική!
    Έγραψες ιστορία μέσα στην ιστορία κι άφησες ιστορία! (κι ένα ..πτώμα αλλά δεν πειράζει..!)

    ReplyDelete
  37. Πολυ χλιδατες οι βιδες ετσι που τις εφτιαξες Κικη.

    ReplyDelete
  38. Πλεκτό εγκώμιο μπράβο! Κι εγώ μαζί! Συμπαράσταση!

    Δήμητρα, τι να κάνουμε; Εσένα είναι και μεγάλα και δεν δέχονται εύκολα συμβουλές...Καλά να πάει το παιδί και καλά να περάσει!

    Dark chef δεν λασπώνουν. Τα πράσα μαγειρεύονται πριν μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Έτσι κια λλιώς, δεν τα παραβράζουμε τα ζυμαρικά όταν είναι να μπουν και στο φούρνο με υγρά.

    Και λιπόν, μάλλον! χαχα!

    ReplyDelete
  39. Βασιλική, να υποθέσω ότι είσαι η Βασιλική που μου γράφεις καιρό τώρα; Η Κόρη της Χαράς! χαχα! Βρε τι πάθαμε!!! Ναι ναι. Μην επηρεάζεσαι απο τις δολοπλοκίες. Εξαλλου, όπως είδες, φρόντισα να αποκαταστήσω το όνομά μου! χαχα!

    Ρεγγινα, ααααα όλα κι όλα! Το πτώμα δεν ήταν δική μου υπαιτιότητα! Ο Σωλομάντζαρος έφταιγε! χαχα! Ευχαριστώ πολύ! Πέρασα υπέροχα!

    Δημιουργία, χαχα! Καραχλιδάτες!

    ReplyDelete
  40. Την έφτιαξα σήμερα τη συνταγή, έγινε πολύ ωραία! Γενικά τα πράσα δεν μας αρέσουν γευστικά και μέχρι πρόσφατα τα αποφεύγαμε, αλλά κάπου διάβασα ότι κάνουν καλό σε κάτι (δεν θυμάμαι τι) και αρχίσαμε να τα τρώμε επί τούτου. Συνήθως τα βάζουμε σε σούπες, αλλά και με τα μακαρόνια ήταν πολύ ωραία. Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω έτσι. Ευχαριστώ για τη συνταγή!

    ReplyDelete
  41. Σοφια εμένα με τρελαίνει η γλυκιά τους γεύση! Κι εγώ ευχαριστώ!

    ReplyDelete