Pages

Friday, June 19, 2009

Μακαρονάδα με μύδια και γαρίδες

Τα έχουμε ξαναπεί. Λατρεύω τις μακαρονάδες, ειδικά αυτές που δεν περιέχουν κιμά ή κρέας. Μου αρέσουν τα θαλασσινά επίσης. Για τους λάτρεις της μακαρονάδας λοιπόν, μια εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή!


Μακαρονάδα με μύδια και γαρίδες
Υλικά για 4 άτομα
4-5 φρέσκιες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (εγώ έβαλα αποξηραμένη)
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή 1-2 κ. σ. ξερό
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ. γ. ζάχαρη
250 γρ. μύδια και γαρίδες κατεψυγμένα
1 πακέτο μακαρόνια ψιλά
αλάτι
2-3 κ. σ. λάδι

Ξεπαγώνουμε τα θαλασσινά, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να σουρώνουν.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι για λίγο στο λάδι.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, την πράσινη και την καυτερή πιπεριά.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν περίπου μισή ώρα.
Προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται.
Στο τελείωμα, προσθέτουμε τα θαλασσινά και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά περίπου.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο που έχουμε αφήσει στην κατσαρόλα που τα βράσαμε, να ζεσταίνεται με κλειστό το μάτι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα μας.

TIPS: αντί για κατεψυγμένα θαλασσινά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μύδια κονσέρβας. Καλό είναι να τα ξεπλύνουμε αν είναι από κονσέρβα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα θαλασσινά αλλά δεν τα κάνουμε ακριβώς έτσι. Πχ, αν έχουμε γαρίδες, είναι πολύ νόστιμο το τελικό αποτέλεσμα, αν βράσουμε πρώτα τις γαρίδες και μετά τα μακαρόνια μέσα στο νερό που έβρασαν οι γαρίδες.

Τα θαλασσινά, δεν θέλουν πολλή ώρα βράσιμο γιατί σκληραίνουν. Μερικά λεπτά αρκούν.

ΚΑΛΟ ΣΚ!!! (και όχι καλό σκι, χεχε)

24 comments:

  1. Και εγω πειναωωωωωω!!!!!

    ReplyDelete
  2. Μμμμ! Θαυμάσια μακαρονάδα!
    Θα μου άρεσε επίσης στο σερβίρισμα ανακατωμένη η σάλτσα σε όλα τα μακαρόνια...

    ReplyDelete
  3. Οπως και εσύ αγαπώ πολύ τα θαλασσινά με πάστα !!!!!!!

    πολύ ωραίο Κικίτσα!! καλά μπάνια !!! καλό σ/κ

    ReplyDelete
  4. Μύρισε μέχρι εδώ η σάλτσα σου Κική :)
    Λατρεύω τη θαλασσινή μακαρονάδα !!! Θα έβαζα και λίγο Σαμιώτικο γλυκό, στη ντομάτα. Δε θα πήγαινε λες;
    Φιλιά
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ReplyDelete
  5. Ax Kική!
    Τέλειες είναι αυτές οι θαλασσινές μακαρονάδες!
    Στο Σ/Μ υπάρχουν μικρές συσκευασίες με διάφορα θαλασσινά, τις χρησιμοποιώ το καλοκαίρι για ουζάκια αλλά και κοκκινιστά είναι τέλεια. Με μέτρο βέβαια λόγω χολιστερόλης. Επίσης μ αρέσει να προσθέτω και μικρά μανιταράκια κονσέρβας σε αυτό το φαγητό, η υφή τους ταιριάζει τέλεια με τα θαλασσινά.
    Α, ναι! Νομίζω ότι αυτές οι μακαρονάδες ταιριάζουν τε-λει-α με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

    ReplyDelete
  6. Mιαμ μιαμ. Το λατρεύω αυτό το φαγάκι. Μου αρέσει πολύ να προσθέτω 1/2 σφηνάκι ούζο στη σάλτσα μου λίγο πριν ρίξω τα θαλασσινά. Του πάει πολύ.

    ReplyDelete
  7. Κρατώ τις γαρίδες με την όμορφη σαλτσούλα τους και αφήνω τα μύδια διότι γενικώς τα οστρακοειδή δεν...
    Να συμφωνήσω και με τη Ρένα, για το πόσο πολύ ταιριάζει το ούζο στις σάλτσες θαλασσινών.
    Φιλιά και καλό Σ/Κ επίσης!!

    ReplyDelete
  8. Spaghetti con frutti di mare,. Τα ζυμαρικά βράζουν στο ζουμί των θαλασσινών. Για το σβήσιμο με ούζο συμφωνώ και επαυξάνω. Τέλεια και τα Spaghetti alle vongole. Περίπου όπως τα παραπάνω, χωρίς τη ντομάτα. Καβουρδίζεις το σκόρδο στο λάδι(χωρίς να καεί, μόνο να αρωματίσει) και σβήνεις με κρασί ή ούζο, ρίχνεις τα θαλασσινά να αχνιστούν και μόλις ανοίξουν ρίχνεις τα al dente μακαρόνια, ελαφρώς στραγγισμένα στο σκεύος με τα θαλασσινά, ώστε να γίνει σύβραση και σερβίρουμε με χοντοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μμμμ, Θαυμάσια Ιταλική γεύση! Τι κρίμα που στο νησί, είναι τόσο δύσκολο να βρει κανείς φρέσκα θαλασσινά!

    ReplyDelete
  9. Πολύ νόστιμη μακαρονάδα θαλασσινών! Ότι πρέπει για Καλοκαιράκι!

    ReplyDelete
  10. Γαστεροπλήξ
    Πουαντερί
    Εγώ δεν πεινάω γιατί μόλις έφαγα! ;-)

    Αγγελική κι εμένα μ΄ αρέσει σε πολλές μακαρονάδες, αλλά γενικώς τα προτιμούμε έτσι.

    Μαράκι κι εσύ μακαρονούυ ε; Ευχαριστώ! Καλά μπάνια και σε σας!

    Γιώργο μια χαρά θα πήγαινε μου φαίνεται!
    Καλό σκ!

    Ραλού κι εμένα μου αρέσουν αυτές οι θαλασσονοστιμιές. Επίσης, για μακαρονάδα, αγοράζω και κατεψυγμένα θαλασσινά ανάμικτα. Έχουν διάφορα μέσα και είναι πολύ νόστιμα. Μαύρι πιπέρι πάει πολύ με τις κόκκινες σάλτσες.
    Όσο για τα μανιτάρια...Έχεις δοκιμάσει πεταλίδες από τους βράχους της θάλασσας; Εχουν ολόιδια υφή με τα μανιτάρια!

    Ρένα το θυμάμαι που το έχεις ξαναπεί για το ούζο. Θα το δοκιμάσω κι εγώ γιατί μου αρέσει η γεύση του!

    Ειρήνη εσένα θα σου σερβίρω μόνο με γαριδούλες! Καλό σκ!

    Ιωάννα πολύ ωραία τα τιπς! Τα σημειώνω! Ναι. Κρίμα που εδώ δεν έχουμε πολλά θαλασσινά...

    big mama το καλοκαιράκι έχει τα καλύτερα φαγητά! Καλό σκ!

    ReplyDelete
  11. Οι μακαρονάδες με θαλασσινά είναι οι καλυτερότερες!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο Κικίτσα, αυτό το ΣΚ ξεκινάω κι εγώ επιτέλους μπανάκια:)

    ReplyDelete
  12. Τέλεια η μακαρονάδα σου Κικί μου! Λαχταριστή και μμμμμμμμμμμμμ μοσχομυρίζει!!!!!!!!

    Φιλάκια πολλά πολλά και καλό σου Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  13. Ατιμη κενωνιααααααααααααα...
    Έγραψες πάλι.. η φώτο μου μιλάει....

    ReplyDelete
  14. Μέχρι εδώ ήρθε η μυρωδιά.Αγαπημένο μου και αυτό το φαγητό.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  15. τέλεια μακαρονάδα! καλό θαλάσσιο σκ! :)))

    ReplyDelete
  16. Μπορώ να έχω ένα πιατάκι, που μόλις γύρισα και δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο για μένα, κλαψ κλαψ

    ReplyDelete
  17. ΠΕΡΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΛΩ!
    και αφηνω ασχολίαστο το οτι εφαγες και δεν μου εφερες....

    ReplyDelete
  18. kai go trelainomai gia makaronades!!!ki afti me ta thalassina einai mourlia!!!
    exeis ena vraveio na paralaveis ;)
    http://creationsbyeve.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Σε περιμένει ένα βραβείο στο blog μου. Ελα να το παραλάβεις!

    ReplyDelete
  20. BRABEIO ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΩ ΝΑ ΠΑΘΩ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ
    ΤΙ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥΡΛΙΑ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟ ?

    PERASE NA TO PARALABEIW

    ReplyDelete
  21. Φίλες μου, δυο μέρες τώρα έχω φίλους εξ Αθηνών και γυρίζω το νησί. Ούτε μπλογκάρω, ούτε μαγειρεύω!

    Έλενα, θαλασσινά και πάσης Ελλάδος! Καλά μπάνια!

    Πλεκτό εγκώμιο, ευχαριστώ! Φιλάκια!

    Mama, πολύ άτιμη η άτιμη!
    Ευχαριστώ!

    Λίνα, καλή εβδομάδα πλέον! Ευχαριστώ!

    Χαρτ, αχ αυτά τα ευφάνταστα σχόλιά σου! Φιλάκια!

    Ξανθούλα μου, έλα εδώ να σου φτιάξω ό,τι θες να φας!!!

    Πουαντερι, Eve, Δημιουργία, Βίκυ, κακέ! Μαζεμένα τα πήρα τα βραβεία!!! Ευχαριστώ όλες και έρχομαι να παραλάβω!

    ReplyDelete
  22. me ena kapaki oyzo sthn saltsa einai akoma kalhtera!!!!!! dokiaste to!!!

    ReplyDelete
  23. Θα δοκιμαστεί ;-)

    ReplyDelete