Pages

Saturday, December 13, 2008

Μπαζάρ γερμανίδων

Μετά από έναν αγώνα δρόμου σήμερα για να κάνω όλα όσα έπρεπε να κάνω, κατάφερα το απόγευμα να περάσω από το μπαζάρ. Παραθέτω φωτό.

Βλέπετε...: Στεφάνια για το Advent. Γι' αυτό θα πούμε κάποια άλλη στιγμή. Φαγώσιμα...
Τζιντεροσπιτάκια που πήρα. Κριστόλεν (και γι' αυτό θα μιλήσουμε άλλη στιγμή), βουρστ και gluwein που δε φαίνεται, ανθρωπάκια σαν τσουρεκάκια γλυκά και νόστιμα. Κι απ' αυτό πήρα. Και μπισκοτάκια πήρα που δε φαίνονται εδώ.
Είχαν όμορφα πράγματα και διακοσμητικά και τα έσοδα, ανάλογα πόσα θα είναι θα αποφασίσουν που θα χαρίσουν. Μπράβο στις γερμανίδες. Και του χρόνου!

15 comments:

  1. Πολύ όμορφα όλα!
    Deli,ακόμη και στο νησί έχετε ευκαιρία για τέτοιες εκδηλώσεις προσφοράς.
    Ποπό!Πήρες απ΄όλα σχεδόν τα καλούδια-νόστιμα φαίνονται.
    Τα στεφάνια..τι όμορφα!
    Και του χρόνου,καλό Σ/Κ,
    φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Και του χρόνου!
    Χρυσοχέρες και καλόγουστες οι Γερμανίδες!
    Το στεφάνι το πράσινο μου άρεσε πολύ! Και τα γλυκάκια, μπισκοτάκια, κουλουράκια μου άρεσαν και όλα! Καταραμένη δίαιτα...
    Καλά Χριστούγεννα!

    ReplyDelete
  3. Ελένη, μη νομίζεις ότι γίνονται συχνά τέτοιες εκδηλώσεις εδώ...
    Πήρα ένα σακουλάκι μπισκότα, ένα σακουλάκι με σπιτάκι από μπισκότα τζίνζερ και ένα ανθρωπάκι σαν τσουρέκι. Ευχαριστώ.

    Αγγελική και δραστήριες! Άδτα. Αυτή η δίαιτα τελευταία δε με ακούει! :-p
    Καλά να περάσουμε όλοι!

    ReplyDelete
  4. Τέλεια τα Χριστουγεννιάτικα παζάρια των Γερμανών! Θα κάνω κι εγώ σχετικό ποστ με την πρώτη ευκαιρία :-)

    ReplyDelete
  5. θέλω κι εγώ στοοοοόλεν! μα πόσες γερμανίδες έχει η ζάκυνθος; και γιατί;:)))

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραία πράγματα είχε το παζάρι των Γερμανίδων. Μου άρεσε πολύ το κρεμαστό στεφάνι με τις πράσινες κορδέλες. Και άσχετο: Εφτιαξα τη Ζακυνθινή κουλούρα. Παρότι έκανα τη μισή δόση, γιατί δεν ήξερα πως θα αντιδράσει η οικογένεια (δεν τρώνε συνήθως ό,τι έχει μέσα σταφίδες) αυτή τη δέχτηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση και όντως είχε γίνει πάρα πολύ ωραία. Οπότε μπαίνει στα αγαπημένα και θα ξαναγίνει.

    ReplyDelete
  7. Μπράβο στις Γερμανίδες, Μπράβο και σε σένα Κικίτσα μου. Άξια!! Μου αρέσει πολύ που προβάλλεται το νησί (ο τόπος του καθενός-που αν και για σένα δεν είναι άμεσα το "νησί σου"-το υποστηρίζεις" Να 'σαι καλά και περιμένω αυτά για τα οποία "δεσμεύτηκες" βλ. Advent, κριστόλεν κλπ. Μάκιααα (Κ)

    ReplyDelete
  8. Τι όμορφη πρωτοβουλία!!:)
    Έχω φάει Κριστόλεν, μου είχε φέρει μία φίλη από Γερμανία πέρσι... Ψίχουλο δεν εμεινε!

    Καλησπέρες

    ReplyDelete
  9. Το λατρεύω το στόλεν, αλλά δεν φτιάχνω πια (τεμπέλα!!), μου στέλνει η μανούλα μου χεχεχε

    ReplyDelete
  10. Σοφία, περιμένω! Όνειρό μου είναι πάω μια φορά στη Γερμανία ππριν τα Χριστούγεννα.

    Χαρτ θα βάλω συνταγή με στόλεν. Οι γερμανίδες που μένουν εδώ, είναι ειτε γερμανίδες που ξέμειναν και επέλεξαν να ζήσουν εδώ, είτε σύζυγοι ζακυνθινών (οι περισσότερες). Απίστευτο; Τουρισμός χρυσή μου! Είναι αρκετές. Μη νομίζεις τρελά νούμερα...Αλλά είναι δραστήριες.

    Δημιουργία την έκανες; Μπράβο! Χαίρομαι που την έκανες και σας άρεσε!

    Ρένα ευχαριστώ. Πολύ μου το λένε ότι το νησί το προβάλλω και το υποστηρίζω πιο καλά από το να ήμουν από δω...
    Για τα άλλα θα πούμε.
    Καλέ τι σημαίνει το (Κ);

    Όλγα υπομονή! Θα μπει συνταγή!

    Eve, η μανούλα είναι στη Γερμανία; Να είναι καλά να στέλνει!

    ReplyDelete
  11. (Κ) φιλάκια Κική μου, φιλάκια. Από συνήθεια χρήσης τους σε chat, forum κλπ γράφω συχνά με emoticons. Συγγνώμη :)

    ReplyDelete
  12. Ρένα! Ααααα! Μάλιστα! Μόνο εκεί δεν πήγε το μυαλό μου. Οκ!
    (Κ) λοιπόν!

    ReplyDelete
  13. Κάθε χρόνο "κυνηγάω" το μπαζάρ της Γερμανικής Σχολής, μόνο και μόνο για ν αγοράσω το στόλεν τους που είναι μοναδικό. Το φέρνουν από τη Γερμανία, δεν το φτιάχνουν εδώ και έχει μεγάλη διαφορά στη γεύση απ αυτά που πουλάνε μεγάλα s/m. Αλλά οι γερμανίδες είναι χρυσοχέρες και νοικοκυρές με διαφορά από άλλες Ευρωπαίες. Δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια που δίνει το κάτι ιδιαίτερο άλλοτε στα στολίδια αυτά κι άλλοτε στο νοικοκυριό τους γενικώς.

    ReplyDelete
  14. Να συμπληρώσω πως το καλύτερο στολες είναι αυτό που έχει marzipan. Όχι το σκέτο.

    ReplyDelete
  15. Νένα καλά που μου το είπες για το μάρτζιπαν. Θα το έχω υπόψη. Ευχαριστώ!

    ReplyDelete