Pages
▼
Saturday, August 30, 2008
Αρωματικό αλάτι
Μια συνταγή που βρήκα σε ένα παλιό ένθετο του Vita και μου άρεσε. Για τα ψητά μας (και όχι μόνο) ή για να το χαρίσουμε σε όσους αρέσει η μαγειρική. Λένε πως όσοι ξέρουν να μαγειρεύουν καλά, χρησιμοποιούν χοντρό αλάτι. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει αλλά όντως το χοντρό αλάτι "πιάνει" ωραία το φαγητό.
Τι θέλουμε:
Για 250 γρ. αλάτι θέλουμε τα παρακάτω μυρωδικά:
50 γρ. φασκόμηλο
20 γρ. θυμάρι
10 γρ. μαντζουράνα (εγώ δε βρήκα κι έβαλα ρίγανη)
10 γρ. βασιλικό
5 γρ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τι κάνουμε:
Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και το βάζουμε σε βαζάκι που να κλείνει καλά. Υποθέτω ότι αν το αφήσουμε μερικές μέρες κλειστό πριν το χρησιμοποιήσουμε θα είναι ακόμα καλύτερο. Στα βότανα μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ό,τι θέλουμε, ανάλογα με τα γούστα μας. Το έχω χρησιμοποιήσει ήδη σε ψητές μπριζόλες, σε μπιφτέκια, το δοκίμασα σε κιμά και ήταν εξαιρετικό αλλά και σε μια συνταγή με κοτόπουλο που θα δείτε σύντομα.
Στολίστε τα και χαρίστε τα, αλλά κρατήστε κι ένα για σας!
Για αρωματικά άλατα μπάνιου, πάμε μια βόλτα εδώ.
μου αρεσει.......
ReplyDeleteΤα ψιλοκόβεις Κική μου τα μυρωδικά; Ναι φαντάζομαι αν σταθούν λίγο μαζί το αλάτι θα απορροφήσει μυρωδιές από τα έλαια των φυτών. Ωραία ιδέα!
ReplyDeleteΤο δοκίμασα και είναι φανταστικό.Στο ψητό κοτόπουλο ταιριάζει περίφημα.
ReplyDeleteΕφτιαξα το αλάτι πρίν 5 λεπτά!. Θα το παρουσιάσω στον Κ, το απόγευμα..αφού βάλω φιόγκο στο βαζάκι. (Ψάχνω για κορδέλλες τώρα)
ReplyDeleteΓιάννη, εμένα να δεις!
ReplyDeleteΚάλλη τα φυτά είναι ξερά. Κόβω σε μικρά κομμάτια μόνο το φασκόμηλο. Είναι πραγματικά ωραίο!
Louigi, σε κοτόπουλο κατσαρόλας το δοκίμασα. Τέλεια πήγαινε!
Μαρίνα, να μου πεις όταν το δοκιμάσεις!
ΚΑΛΕ ΓΕΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑ 3ς ΔΙΑΚΑ Μ ΕΙΣΤΕΙΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΣΙΝΤΑΓΕΣ ΤΙ ΚΑΝΩ??ΑΜΑ ΤΗΕΛΕΤΕ ΑΠΑΝΤΙΣΤΕ ΜΟΥ¨)
ReplyDeleteΚΑΛΕ ΓΕΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑ 3ς ΔΙΑΚΑ Μ ΕΙΣΤΕΙΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΣΙΝΤΑΓΕΣ ΤΙ ΚΑΝΩ??ΑΜΑ ΤΗΕΛΕΤΕ ΑΠΑΝΤΙΣΤΕ ΜΟΥ¨)
ReplyDelete