Συνταγή για κορμό σοκολάτας ή μωσαϊκό ή σαλάμι, έχω ξαναβάλει. Αν θέλετε να φτιάξετε την κλασική συνταγή ΧΩΡΙΣ ωμά αυγά, διαβάστε εδώ.
Στην κλασική συνταγή έκανα μια μικρή παραλλαγή. Πιο πλούσια γεύση, ακόμα πιο εθιστική. Εγώ πρόσθεσα μόνο 1 κουταλιά από τα παρακάτω έξτρα υλικά. Προτείνω να προσθέσετε 2 και 3 για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση. Θυμηθείτε ότι μπορεί να χρειαστούν παραπάνω μπισκότα αν βάλετε πολύ περισσότερο βούτυρο ή πραλίνα.
Το φυστικοβούτυρο του δίνει μια γεύση που αναρωτιέσαι τι ξηρό καρπό έχει. Αν έχετε αλλεργία στα φυστίκια, μην το προσθέσετε.
Κορμός σοκολάτας
Υλικά για 2 κορμούς
250 γρ. μαργαρίνη σοφτ
1 πακέτο (225 γρ.) συν 4-5 μπισκότα ακόμα τύπου πτι μπερ
200-250 γρ. άχνη ζάχαρη ή όση θέλετε
2-3 κ. σ. κακάο ή όσο θέλετε
λίγο λικέρ ή μπράντυ (έβαλα λικέρ βύσσινο)
1-2 κ. σ. φυστικοβούτυρο
1-2 κ. σ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Με μίξερ χτυπάμε για 1-2 λεπτά το βούτυρο.
Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και την πραλίνα, χτυπάμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε την άχνη σιγά-σιγά, το ποτό και το κακάο.
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη, όχι σε μπλέντερ).
Με σπάτουλα ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο μίγμα.
Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια χαρτί ψησίματος.
Μοιράζουμε το υλικό στα 2 κομμάτια.
Διαμορφώνουμε σε ρολό, τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Το παραπάνω κράτησε ένα 24ωρο. Προειδοποιώ :p
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQ6LPJ0NN5dEFUw4lnc0SCqnEnL8gXAKZTfPOWHeVBbQOR0mjBWltmLHspbcbxeI9OMp42sHpSFgiCA8bJ3Img1F6F9x27CPQCQ2yWyqwCsKN1_9i7tjb6HgKyKX3sSFsqin4jM4eTc1g/s1600/mws2.jpg)
Στην κλασική συνταγή έκανα μια μικρή παραλλαγή. Πιο πλούσια γεύση, ακόμα πιο εθιστική. Εγώ πρόσθεσα μόνο 1 κουταλιά από τα παρακάτω έξτρα υλικά. Προτείνω να προσθέσετε 2 και 3 για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση. Θυμηθείτε ότι μπορεί να χρειαστούν παραπάνω μπισκότα αν βάλετε πολύ περισσότερο βούτυρο ή πραλίνα.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbuKSHRtNvHzJG37jSOyxOe4isD0OMFtV5PR7UykzK_W3z-tn-5iiIZEKURvKPxqd19KitdN81Yju3bfN4pwa7gYUS8EJzmje2CG6AJVBaba0r0iSdNchwRw0ZGqGayEs0YWyMjea4JKU/s1600/mws3.jpg)
Το φυστικοβούτυρο του δίνει μια γεύση που αναρωτιέσαι τι ξηρό καρπό έχει. Αν έχετε αλλεργία στα φυστίκια, μην το προσθέσετε.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHRifEpvBvNMknw5w3adLoMcmVY9VlAyoTHIjEu1utfBu3fgTDjbZjPiJ2q_kwyCXVllcnvMTVfnM6Bibrcs_f4b27ezFnKeQ3Ext8dOxX9YB4THI7sN78RzD5ZdQWNfyzSLuHEjUWqmI/s1600/mws4.jpg)
Κορμός σοκολάτας
Υλικά για 2 κορμούς
250 γρ. μαργαρίνη σοφτ
1 πακέτο (225 γρ.) συν 4-5 μπισκότα ακόμα τύπου πτι μπερ
200-250 γρ. άχνη ζάχαρη ή όση θέλετε
2-3 κ. σ. κακάο ή όσο θέλετε
λίγο λικέρ ή μπράντυ (έβαλα λικέρ βύσσινο)
1-2 κ. σ. φυστικοβούτυρο
1-2 κ. σ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Με μίξερ χτυπάμε για 1-2 λεπτά το βούτυρο.
Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και την πραλίνα, χτυπάμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε την άχνη σιγά-σιγά, το ποτό και το κακάο.
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη, όχι σε μπλέντερ).
Με σπάτουλα ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο μίγμα.
Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια χαρτί ψησίματος.
Μοιράζουμε το υλικό στα 2 κομμάτια.
Διαμορφώνουμε σε ρολό, τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhK1tFBkxjD_cZ9FvQdHc3WS2N-vxCuqCsKN9zUqJNGrn_OstMPIyad6MzBevh9_uS-etd-7l8ujfRV17zZFmXUl8yLrE9YI0sWjk8sXXtnoSSv_4d8D-uVtDSaij5LW15ILVPqNmLTTd0/s1600/mws1.jpg)
Το παραπάνω κράτησε ένα 24ωρο. Προειδοποιώ :p
24ωρο; Καλά δεν τρώτε σ'αυτό το σπίτι; Χαχα. Εμένα ούτε 24ωρο δε θα κράταγε!
ReplyDelete