Pages

Thursday, November 17, 2016

Πατάτες τηγανητές με αυγά και κιμά

Γρήγορο, εύκολο και στα πλαίσια της ανακύκλωσης φαγητού η σημερινή μου συνταγή. Σας έχει μείνει κιμάς έτοιμος από χτες; Τόσο λίγος που δεν αξίζει καν να μπει κατάψυξη για την επόμενη φορά; Τόσο λίγος που δεν φτάνει για μια μακαρονάδα; Ε τότε βάλτε τον σε πατατούλες τηγανητές.


Ο καλός μου, που είναι φανατικός πατατάς και δύσκολα δέχεται να ανακατέψει οτιδήποτε με τις πολύτιμες τηγανητές του πατατούλες, είπε τα καλύτερα για το παρακάτω εύκολο και γρήγορο φαγητό.


Πατάτες τηγανητές με αυγά και κιμά
Υλικά
1-2 μέτριες πατάτες
2 αυγά

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες για τηγάνι.
Τις τηγανίζουμε με τον συνηθισμένο τρόπο.
Μέχρι να τηγανιστούν, χτυπάμε σε ένα πιάτο τα αυγά και ανακατεύουμε και τον κιμά μαζί.
Αφού τηγανιστούν, τις βγάζουμε από το λάδι και τις βάζουμε σε καθαρό τηγάνι (αν έχετε ελαφρύ και λεπτό τηγάνι για κρέπες, ακόμα καλύτερα).
Τις ξαναβάζουμε στη φωτιά και τις περιχύνουμε με τα αυγά/κιμά.
Περιμένουμε μερικά λεπτά να πήξει το μίγμα σε χαμηλή φωτιά. Δεν χρειάζεται να τιςαναποδογυρίσετε. Απλώς χαμηλώστε τη φωτιά.
Αφού πήξει, σερβίρουμε.



No comments:

Post a Comment