Pages

Friday, February 4, 2011

Ριζότο με φρέσκα λαχανικά και ένα νέο!

Χτες βράδυ αναρωτιόμουν αν θα ήταν καλύτερα να βάλω συνταγή, ή να σας πω μόνο τα νέα μου. Τελικά, υπέκυψα. Και συνταγή, και νέο. Τελευταία, δεν κάνω πολλά καινούρια πράγματα λόγω διατροφής και ό,τι καινούριο δοκιμάσω είναι light...Οπότε, η βδομάδα θα κλείσει με light συνταγή και με το νέο που θέλω να σας πω. Θα ακολουθήσουν κι άλλα νέα (αυτό είναι απειλή! χεχε).

Ριζότο με φρέσκα ανάμικτα λαχανικά
Υλικά για 4 άτομα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
300 γρ. ρύζι
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
10 φρέσκα μανιτάρια αγαρικά (τα γνωστά λευκά του εμπορίου)
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κύβο λαχανικών ΒΙΟ ή χειροποίητο ζωμό λαχανικών, ή σκέτο ζεστό νερό (περίπου 1 λίτρο)
μαύρο πιπέρι
λίγο φρέσκο ή ξηρό μαϊντανό

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
Σωτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και το ρύζι και το γυρίζουμε 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το μισό νερό και τον κύβο. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αφήνουμε να βράσουν. Όταν ξεμένει από νερό, προσθέτουμε ζεστό.
Βράζουμε για περιπου 20 λεπτά ή αν θέλουμε να είναι πιο χυλωμένο (όπως κανονικά είναι το ριζότο), προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και βράζουμε λίγο παραπάνω.
Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε. Κολοκύθι, καλαμπόκι κλπ. Όσο πιο εύκολα βράζουν τα λαχανικά που θα ρίξουμε, τόσο πιο αργά τα προσθέτουμε.

Αν δεν έχουμε φρέσκο μαϊντανό, πρεσθέτουμε ξηρό, λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα.

Το ρύζι μου, μπορεί να το βάφτισα ρυζότο, αλλά δεν το άφησα να χυλώσει πολύ, ούτε χρησιμοποίησα ρύζι ειδικό για ρυζότο. Αν θέλετε να είναι κανονικό ριζότο, κάνετε αυτά που δεν έκανα εγώ: βράστε περισσότερο και πάρτε ρύζι που θα χυλώσει με το βράσιμο.

Το συνοδέψαμε με πλευρώτους ψητά, τα οποία έψησα για 20-30 λεπτά στο γκριλ, με 1 κ. γ. λάδι και ρίγανη και μετά τους έβαλα μπαλσάμικο. Δεν μοιάζουν (ακόμα και) οπτικά με μπριζόλες; χαχα!



Και τώρα το νέο! Από σήμερα, 4 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή, η μικρή μου κουζίνα, θα μαγειρεύει στο περιοδικό Στιγμές, για τους αναγνώστες του. Από σήμερα το Στιγμές αλλάζει ύφος και ανανεώνεται. Έτσι, σε μια γωνίτσα του, θα μαγειρεύω και θα τα λέμε κι από κει. Όσοι μένετε στο νησί, μπορείτε να προμηθεύεστε το τεύχος, μαζί με την εφημερίδα Ημέρα τση Ζάκυθος της Παρασκευής!

Τη Δευτέρα, έχω κι άλλα νέα να σας πω! Μεχρι τότε, καλό πσκ!

41 comments:

  1. Ωραία η συνταγή αλλά ωραιότερο το νέο!
    Μπράβο Κική!

    ReplyDelete
  2. Συγχαρητήρια Κική!!! Είμαι περήφανη που είσαι φίλη μου!!! Όσο για τη συνταγή θα τη δοκιμάσω μιας και είμαι και εγώ σε περίοδο αναγκαστικής νηστείας!!!

    ReplyDelete
  3. Αχ! Βρε Κικίτσα μπράβο σου!!!!
    Αυτά είναι ωραία νέα και το ριζότο σου απλά υπέροχο...μην πω τίποτα για το συνοδευτικό σου...αγαπημένα μανιταράκια...σλουρπ!

    ReplyDelete
  4. Deli,θα ξεκινήσω από τα καταπληκτικά νέα-ΜΠΡΑΒΟ!
    Δλδ,το περιοδικό είναι μόνο του νησιού;Κι εμείς;

    Το ριζότο σου ξέρεις ότι θα μου αρέσει,αφού περιέχει λαχανικά-θα το δοκιμάσω.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  5. ade kalorizikia!!! kai stA EPOMENA EFXOMAI

    ReplyDelete
  6. ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ!
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ....ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

    ReplyDelete
  7. BRAVO, BRAVO, BRAVO!!!
    Hard work and dedication sure pays in the end!
    WELL DESERVED!
    Panta Tetia!!
    Sophie, Sydney Australia

    ReplyDelete
  8. Κανονικά τέτοια νέα συνοδεύονται από γλυκό και σαμπάνια, έτσι θα τη βγάλεις? Συγχαρητήρια και σ'ανώτερα!

    ReplyDelete
  9. site εχει το περιοδικο;;;

    Ολο εκπληξεις εισαι βρε Κικη, μπραβο!!!

    :)

    ReplyDelete
  10. ΑΜ λέω εγω οτι έχεις τον ασυμάζευτο πιά... σε λίγο δεν θα πατάμε στη γηηηη!!! Χαλάλι σου, γιατί το αξίζεις
    Και φυσικά θα παίρνω τις ΣΤΙΓΜΕΣ μόνο για σένα πια,κι όχι τις μούρες που ποζάρουν για λίγη δημοσιότητα...
    ΦΙΛΙΙΙΙΙΙΙΙ, πέρνα κι απο εμένα, που ξέρεις...

    ReplyDelete
  11. Μπράβο Κικί, πολύ ευχάριστα τα νέα σου. Και εις ανώτερα.
    Καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  12. Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται!!βαφτίζουμε τώρα τα μανιτάρια μπριζόλες!!χαχαχαχα
    Α γιαυτό χάθηκες κυρά μου!!άντε και σ΄ανώτερα καλά συνέχεια σε όλα αυτά που κάνεις!!
    Καλημέρααααααααααα!!

    ReplyDelete
  13. Μπράβο Κική. Πολύ ωραία νέα.
    Και σε άλλα ακόμα πιο ευχάριστα.

    Το ριζότο νοστιμότατο :)

    Φιλιά

    ReplyDelete
  14. Συγχαρητήρια!!! Και για την συνταγή μα περισσότερο για το "νέο":)) Άντε και στον Γαστρονόμο εύχομαι! Δεν κατάλαβα οι άλλοι είναι καλύτεροι??? ε????
    Καλημέρες..

    ReplyDelete
  15. Ωραία η συνταγή, ωραία και τα νέα σου Κικίτσα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  16. Μπράβο Κική, και συγχαρητήρια.
    Τρελαίνομαι για ριζότο, θα το κάνω αύριο.

    ReplyDelete
  17. Μπραβο, Κική και σε ανωτερα!!!

    ReplyDelete
  18. Και η συνταγή και τα νέα σου είναι φοβερά! Συγχαρητήρια για την συμμετοχή στο περιοδικό Κική μου, κι εις ανώτερα!
    Μάγδα

    ReplyDelete
  19. Συγχαρητήρια και για τα δύο Κική μου, τα αξίζεις!

    ReplyDelete
  20. Yπέροχα νέα, και σ΄ανώτερα!!! Κρίμα μόνο που δε θα έχουμε τη δυνατότητα να σε διαβάζουμε κι εμείς οι εκτός Ζακύνθου!!
    Το ριζότο σου καταπληκτικό και με τα μανιτάρια.....ο τέλειος συνδυασμός!!
    Καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  21. Καλή αρχή στο περιοδικό. Εύχομαι να πάει καλά (σίγουρα θα πάει)!
    Το ριζότο εμένα μου αρέσει χυλωμένο, συνήθως το κάνω για πιο εύκολα με ρύζι καρολίνα.
    Τα μανιτάρια αυτά πράγματι μοιάζουν με κρέας και αν δεν κάνω λάθος έχουν και πολλές πρωτεΐνες.
    Φιλιά κική, καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  22. Βουτάω μια μερίδα απ'όλαααααααααααααααα σλουρπ!!!
    Συγχαρητήρια για το περιοδικό!!
    Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  23. Χαμένη πήγε η συνταγή σου σήμερα!
    Γρήγορα γρήγορα την περάσαμε για να δούμε τα νέα:)
    Συγχαρητήρια και πάλι και περιμένουμε με αγωνία τα καινούρια "μαγειρέματα σου"!

    ReplyDelete
  24. Ωραιότατο ριζότο, ωραιότατο νέο!
    Συγχαρητήρια και πάντα τέτοια!

    ReplyDelete
  25. Ωραιο ρυζότο...ωραία...μανιτάρια ..που φαίνονται σαν μπριζόλες!χιχι!
    αλλά....................
    το ΝΕΟ....ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟΟ!!!!!ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ!!!ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ!!!!ΚΑΙ ΣΆΝΩΤΕΡΑΑΑΑ!!!!!

    ReplyDelete
  26. Μπράβο, Κική! Τι ωραία πορεία που έχεις διανύσει με τη μαγειρική από τότε που αποφάσισες να φέρεις τη Μικρή Κουζίνα σου στο διαδίκτυο... Χαίρομαι για σένα.

    ReplyDelete
  27. Είμαι τόσο fan της μικρής κουζίνας που θα πω στον ξαδερφό μου να κρατήσει το περιοδικό να μου το δώσει το καλοκαίρι.

    ReplyDelete
  28. Τι να ευχηθώ Κική μου? Καλή επιτυχία στην νέα συνεργασία? Καλή επιτυχία σε όλα τα μελλούμενα? Λίγα μου φαίνονται!
    Θα σου ευχηθώ να είσαι πάντα γερή, ευτυχισμένη, δημιουργική, πετυχημένη με ότι ασχολείσαι!
    Είμαι πολύ χαρούμενη που παρακολουθώ αυτή την ανοδική πορεία σου! Πάντα καλά νέα να μας λες (και λάιτ συνταγές μη και συμμορφωθούμε και χάσουμε κανένα γραμμάριο!:)

    ReplyDelete
  29. Vita,
    Μαρίνα,
    Έφη, ευχαριστώωω!

    Ελένη, εσείς τίποτα! χαχα! Έτσι κι αλλιώς, συνταγές από το μπλογκ βάζω. Δεν χάνετε πολλά! ;-)

    Γιάννη,
    Μαρία,
    Σόφη, ευχαριστώ!!!

    ReplyDelete
  30. Λίλα, άνοιξα σαμπάνια! χαχα! Ευχαριστώ!

    Αντώνη, σαιτ δεν έχει, αλλά μπορείς να δεις το βιντεάκι της διαφήμισης εδω http://www.imerazante.gr/
    Ευχαριστώ!

    Ξανθή! χαχα! Μα αφού μοιάζουν!
    Άστα...τρέχω και δε σώνω που λέμε κι εδώ!

    Μάριον,
    Μαρία μας,
    Έλενα,
    Ελλάδα,
    Νίκο,
    Μάγδα,
    Κατερίνα,
    Anthivolon,
    Dark chef,
    ευχαριστώωωω!

    ReplyDelete
  31. Αστέρι,
    Μαράκι μου,
    Πόπη,
    Ιριδα,
    Ευχαριστώωω!

    Σταυρούλα χαίρομαι που χαίρεσαι. Μια πορεία ήσυχη και ήρεμη όπως πρέπει να είναι :-)

    Σόφη χαιρομαι! Πες του το!

    Αγγελική μου, πρώτα απ' όλα να είμαστε καλά και να έχουμε κέφι να κάνουμε όλα όσα θέλουμε! Ευχαριστώωω!

    ReplyDelete
  32. Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια. Χαίρομαι πάρα πολύ. Αντε και σε ανώτερα......
    Και είπαμε θα βάζεις συνταγές light μπας και συμμαζευτούμε λιγάκι.
    Φιλιά πολλά
    Τζένη

    ReplyDelete
  33. Πολλά συγχαρητήρια κι από μένα, καλή επιτυχία στις επιλογές σου.
    Εγώ θα τσιμπήσω απο το πιατάκι με τις
    "σαν" μπριζόλες!!
    Καλό ξημέρωμα.

    ReplyDelete
  34. μπράβο Κική!πάντα τέτοια! και το ριζότο μούρλια!!!

    ReplyDelete
  35. για την συνταγη δεν λεω καλη ειναι αρκει να κανει κανεις οτι δεν εκανες εσυ
    lol, lol, lol, lol, lol !!!!!
    (αστειευομαι, αλλοστε εσυ το ξεκινησες)
    τωρα για το νεο...ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!
    μπαβο βρε θηριο, αντε και εις ανωτερα!!!

    ReplyDelete
  36. Mιαμ!
    Μπράβο Κική, καλή αρχή!

    ReplyDelete
  37. καλή αρχή και εις ανώτερα!Το ρυζάκι είναι πολύ γευστικό!

    ReplyDelete
  38. Τζένη, ευχαριστώ! Όσο για τα λαιτ, προσπαθώ! Προσπαθώ!

    Μαρία τσίμπα! Χαχα! Ευχαριστώ!

    Εβελυν ευχαριστώ!

    Ελευθερία! χαχα! Ευχαριστώ!

    Κυνθια και Αλέξη ευχαριστώ!

    Ειρήνη καλωσήρθες! Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  39. Το συγκεκριμενο ριζοτο ειναι το αγαπημενο μου συνοδευτικο για ψητα κρεατα και οχι μονο.Για τα καλα νεα, παντα τετοια ομορφα να μαθαινουμε.

    ReplyDelete
  40. Συγχαρητήρια Κική και εις ανώτερα!!!!

    ReplyDelete
  41. Δημιουργία,
    Νατάσα,
    ευχαριστώ!

    ReplyDelete