Pages

Monday, November 22, 2010

Καρότα αλα κρεμ του Θοδωρή

Την περασμένη Παρασκευή όπως σας είπα, ήμασταν καλεσμένοι σε τραπέζι. Ο Θοδωρής, είχε φτιάξει τα καρότα αλα κρεμ. Μου τα είχε αναφέρει πολλές φορές, οπότε τα έφτιαξε (και) για να τα δοκιμάσω. Όπως μου είπε, τα έφτιαξε μια φορά, που του έλλειπαν μανιτάρια και η συνταγή κατοχυρώθηκε στα αγαπημένα! Αφού τα δοκίμασα, τα πήρα μπροστά μου και έκανα πως δεν άκουγα όταν ζητούσαν το πιάτο για να φάνε και οι άλλοι :-)))

Η αλήθεια είναι ότι τα καρότα τα λατρεύω. Σε σαλάτες, ωμά, στη φασολάδα, σαν γλυκό, σε οποιοδήποτε φαγητό! Οπότε, δύσκολα δεν θα μου άρεσαν.

Σήμερα, ήμασταν πάλι καλεσμένοι σε τραπέζι. Επειδή θέλω να δοκιμάζω τις συνταγές πριν τις βάλω στο μπλογκ, έτσι ώστε να μετράω χρόνους, να σχηματίσω άποψη κλπ, αλλά δεν ήθελα να φάμε τα καροτάκια μόνοι μας, τα έφτιαξα για να τα φάμε με την παρέα μας. Τη συνταγή θα την λατρέψουν όσοι αγαπούν τις συνταγές του δεκάλεπτου και τις γλυκές γεύσεις. Τα καρότα, από μόνα τους είναι γλυκά, και αν δεν βάλετε πολύ αλάτι, το πάντρεμα της κρέμας με τα καρότα, δίνουν ένα ακόμα πιο γλυκό αποτέλεσμα.

Καρότα αλα κρεμ του Θοδωρή
Υλικά
(αναφέρω τις ποσότητες που χρησιμοποίησα εγώ)
5 μέτρια καρότα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρέμα γάλακτος 200 ml 18% λιπαρά
λίγο αλάτι
λευκό πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες 2-3 χιλιοστών. Αν τα καρότα είναι χοντρά, κόψτε τα στη μέση. Προτιμήστε πάντως λεπτά καρότα. Είναι πιο εντυπωσιακό να μείνει ολόκληρη η ροδέλα του.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα καρότα.
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε συχνά.
Μετά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή πάντα φωτιά, για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Το ορεκτικό μας είναι έτοιμο σε λιγότερο από δέκα λεπτά!
Να σας πω, ότι 5 καρότα είναι λίγα αν κάνουμε το ορεκτικό για τραπέζι. Τα καρότα μαζεύουν ελαφρώς. Θα μπορούσα να είχα προσθέσει 2-3 ακόμα. Τα 5 καρότα που έβαλα, έβγαλαν την ποσότητα που βλέπετε παραπάνω στη φωτό.

Καλή εβδομάδα να έχουμε και μην ξεχνάτε το κουίζ, όσοι δεν παίξατε και θέλετε να παίξετε!

29 comments:

  1. Να πεις του Θοδωρή ότι είναι σλουρπ τα καροτάκια έτσι!!!
    Αααα στο καλό χαχαχα μου τρέξανε τα σάλιαααααα
    Σμουάτς

    ReplyDelete
  2. ΄Πολύ ωραία και σε εμφάνιση.Δίνουν χαρούμενη νότα στο τραπέζι με τόσο ωραίο χρώμα...

    ReplyDelete
  3. Deli μου,αύριο κιόλας θα δοκιμαστούν!
    Παρομοίως δηλώνω φαν των καρότων,ποτέ δε λείπουν από το ψυγείο.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Όλο γλύκα δείχνουν τα καρότα του Θοδωρή!
    Μόνο που λόγω αυστηρής δίαιτας θα δοκιμαστούν ωμά και με μέτρο... (σνιφ άδικη κοινωνία!!! Όλη την ώρα πρέπει να τρέφομαι με ωμά πράσινα φύλλα για να δοκιμάσω γαλοπούλα τα Χριστούγεννα...σνιφ!)

    ReplyDelete
  5. Εντάξει με κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών, νοστιμίζουν τα καροτάκια, τρώγονται ευχάριστα και δεν έχουν και πολλές θερμίδες.
    Καλημέρα, καλή βδομάδα

    ReplyDelete
  6. Θα δοκιμαστούν σήμερα!
    Έιχα καρότα και φαγάκι που οι άλλοι δεν πολυτρώνε όπότε τέλεια ιδέα μ' αυτό το "λουκουμάκι" να τους ξεγελάσω!
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  7. Καταπληκτικό! Δεν τα είχα ποτέ φανταστεί έτσι τα καρότα! θα το δοκιμάσω σύντομα! Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  8. Και ο δικός μου ο Θοδωρής τρώει τα καρότα σαν τον λαγό :-))
    Θα την δοκιμάσω την συνταγούλα αλλά θα προσθέσω και λίγο μοσχοκάρυδο, καθώς και λίγο τριμμένο σκληρό τυράκι. Νομίζω πως τους ταιριάζουν πολύ.

    ReplyDelete
  9. Mπήκαν τα καρότα στη λίστα του σ/μ μαζί με κρέμα γάλακτος και θα δοκιμαστούν άμεσα!!!

    ReplyDelete
  10. Πες μου σε παρακαλώ είναι διαιτητικά αυτά τα καρότα έτσι δεν είναι? Αφού είναι καρότα, λέω εγώ τώρα, επιτρέπονται στη δίαιτα. Θα τα δοκιμάσω με έπεισες.

    ReplyDelete
  11. Ωραία ιδέα να τρώνε τα καρότα και τα παιδιά...
    Ομολογώ δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό!

    Ευχαριστούμε πολύ και σένα και τον Θοδωρή.
    Καλή εβδομάδα!!!

    ReplyDelete
  12. μαζί και μια πρεζα tumeric!

    ReplyDelete
  13. ΜΙα πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για τα καρότα κάπως διαφορετικά.
    Και σε τραπέζι πολύ καλό πιάτο

    ReplyDelete
  14. Αστέρι, και πού να δεις πόσο σλουρπ είναι όταν τα τρως!

    Vita, όντως χρωματικά είναι πολύ όμορφη νότα στο τραπέζι!

    Ελένη τα δοκίμασες;

    Αγγελική, γι' αυτό τα έφτιαξα κι εγώ για άλλους. Μία από τα ίδια!

    Μαρία, όντως, με χαμηλών λιπαρών κρέμα, δεν είναι τραγική η κατάσταση από θερμίδες!

    ReplyDelete
  15. Taste advisor τα έκανες τελικά;

    Big mama κι εγώ είχα εντυπωσιαστεί όταν τα άκουσα. Τόσο απλό, τόσο νόστιμο!

    Πηνελόπη μοσχοκάρυδο θα πρόσθετα. Τυρί εδώ δεν θα πρόσθετα. Μου αρέσει που γλυκίζουν!

    Λίλα, περιμένω εντυπώσεις!

    ReplyDelete
  16. Κατερίνα, τα βαφτίζω διαιτικά! χαχα! Φιλιά!

    painter, ευχαριστούμε!

    Κουκ για ακόμα περισσότερο χρωματάκι! :-)

    Μάριον γι΄αυτά τα καρότα σου έλεγα όταν έβαλς τα δικά σου!

    ReplyDelete
  17. Νοστιμότατα!
    Συνόδευσαν ψητά ψαράκια-θα τα φτιάχνω συχνά,δοκιμάζοντας γιαούρτι αντί κρέμα γάλακτος.Κάνω συχνά αυτή την αντικατάσταση.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  18. Πολύ πρωτότυπη συνταγή, Μπράβο και στον Θοδωρή και σε σένα!!

    ReplyDelete
  19. Α, δεν τα περίμενα τόσο απλά!
    Θα κρατάνε και στο δόντι, φαντάζομαι δεν μαλακώνουν σαν βραστά?
    Και λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος θα τους ταίριαζε πιστεύω από πάνω στο σερβίρισμα!
    Χαίρομαι που έβαλες τη συνταγή τόσο γρήγορα! Απ' ότι φαίνεται αρέσει σε όλους! :)

    ReplyDelete
  20. Τι μου κάνεις τώρα...θα μπω να τα φτιάξω...Πόσο γλυκά βγαίνουν δηλαδή? Εννοώ τρώγονται σαν αλμυρό ορεκτικό κανονικά ή θυμίζουν κάτι από γλυκοπατάτα? Εχω ξελιγωθεί έτσι όπως τα βλέπω αλλά θα ήθελα να μου πεις για να δω τι θα τα κάνω από αλάτι.

    Φιλιά!

    ReplyDelete
  21. Ελένη, χαίρομαι που σας άρεσαν! Θα τα δοκιμάσω κι εγώ με γιαούρτι!

    Ριρή, ευχαριστούμε!

    Πόπη τέλειααα!

    Dark chef, ναι. Κρατάνε στο δόντι, δεν λιώνουν. Και ο μαϊντανός, πολύ ωραία ιδέα!

    Εφάκι μου, είναι αλμυρό ορεκτικό. Λέω γλυκά, επειδή και τα καρότα και η κρέμα γάλακτος γλυκίζουν. Αν τους βάλεις αλατοπίπερο, είναι μια χαρά ορεκτικούλι και δεν είναι γλυκά σαν γλυκοπατάτα. Ο γιος μου που δοκίμασε, θέλει να του τα ξαναφτιάξω!

    ReplyDelete
  22. Τσακίζομαι τότε αμέσως!θα σου πω αργότερα εντυπώσεις!

    ReplyDelete
  23. Χαχα! Περιμένωωωωω!

    ReplyDelete
  24. Ωραία φαίνονται, και έυκολο..δεν θα το σκεφτόμουνα..

    Αλλά ήρθα για το κουίζ:)
    παιχνίδι άλλωστε πώς να πούμε όχι;;

    Σκέφτομαι Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά λόγω της εποχής.
    Ε, θα μπορουσε το βιβλίο να συνοδεύεται και με ένα cd με τη σονάτα υπό το σεληνόφως και στο εξώφυλλο κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες που είδαμε:)

    Φιλιά πολλά, ό,τι και να κάνεις καλή επιτυχία, αν και θεωρείται σίγουρη γιατί θα είναι υπέροχο βιβλίο!

    ReplyDelete
  25. ΧΙΧΙ!!
    Διαβάζοντας και τα σχόλια η σνταγή απογειώθηκε!! Μοσχοκάρυδα, τυράκια ή όχι, γιαούρτι, μαϊδανός!!!
    :-)))
    Ο καθένας το υλικό του!

    Εγώ, θα δοκίμαζα και άλλα λαχανικά, κολοκυθάκι, κολοκύθα, γλυκοπατάτα, ή και μείξη λαχανικών!!!
    Πεινάωωωωω στο 'πα???
    :-D

    ReplyDelete
  26. Άστρια, μετέφερα το σχόλιό σου στο κουίζ για την κλήρωση :-)
    Ευχαριστώ!

    kikop80 ωραίες ιδέες!

    ReplyDelete
  27. Τα έφτιαξα στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και έκαναν θραύση!
    Έβαλα λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη πάπρικα, έγιναν τέλεια!
    Είναι πιάτο για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις!
    Θα τα φτιάχνω συχνά!
    Βάνα

    ReplyDelete
  28. Τα εφτιαξες ζουζουνα μου; Ειδες τι νόστιμα που γίνονται;;; Σμουτς!

    ReplyDelete