Pages

Friday, June 5, 2009

Ζυμαρικά με κοτόπουλο και πιπεριές

Σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά; Σε λίγους μάλλον! Εμένα, όπως σας έχω πει, μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά όχι απαραίτητα με κιμά. Αντιθέτως, μου αρέσουν πολύ με λαχανικά, με θαλασσινά και με περίεργες σάλτσες.
Ας φτιάξουμε ζυμαρικά με κοτόπουλο και πιπεριές. Οι ποσότητες για το κοτόπουλο και τις πιπεριές, είναι ενδεικτικές.


Ζυμαρικά με κοτόπουλο και πιπεριές
Υλικά
3 μισά φιλέτα κοτόπουλου κομμένα στενόμακρα
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
4 ποτήρια κρασιού νερό
1-2 κ.γλ. αλάτι με μυρωδικά
2 πιπεριές κομμένες στενόμακρα (μια κόκκινη , μια πορτοκαλί)
λίγο λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ελαφριά κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
1-2 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 πακέτο 1/2 κιλού βίδες ή πέννες

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το γυρίζουμε με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις πιπεριές (αν θέλουμε τις προσθέτουμε από την αρχή, αλλά για να μη λιώσουν τις προσθέτουμε μετά).
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το νερό και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν.

Όσοι είναι κάτω από 1.60 και πάνω από 60 κιλά, ας σταματήσουν εδώ (καληώρα εγώ). Όσοι δεν πληρούν αυτές τις προδιαγραφές. μπορούν να συνεχίσουν :-)))

Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο γάλα και τα προσθέτουμε και αυτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις.
Για πιο ελαφριά εκδοχή, μπορούμε να μη βάλουμε καθόλου κρέμα γάλακτος και να βάλουμε μόνο γάλα. Επίσης, μπορούμε να μη βάλουμε καθόλου γάλα ή κρέμα και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του και τις πιπεριές. (Είπαμε παραπάνω γιατί. Μην τα ξαναλέμε, χεχε).

Βράζουμε ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και είτε ανακατεύουμε τη σάλτσα με το φαγητό, είτε τη σερβίρουμε από πάνω.

Καλό σαββατοκύριακο!

25 comments:

  1. ωχ τι παθαίνω βραδιάτικα, μου έπεσε το σαγόνι
    αγαπημένος συνδυασμός

    ReplyDelete
  2. Αχ Κικίτσα μου τι να πω!
    Ερωτεύτηκα αυτό το φαγάκι με την πρώτη ματιά!

    Ειδικά η τελευταία φωτό με τελείωσε!

    Λατρεύω τις πιπεριές και τα ζυμαρικά με κιμά τα βαριέμαι κι εγώ!

    Θα παρασκευαστεί άμεσα και νομίζω πως θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα!

    Ευχαριστώωωω :)))))))))

    ReplyDelete
  3. Α!
    Έχω και αλάτι με μυρωδικά!!!
    Εδώ θα το εγκαινιάσω!
    Χιχιχι ;-)

    ReplyDelete
  4. Κική μου, όσοι είναι πάνω από 1,60 τι κάνουν? Σταματούν, συνεχίζουν, τρων μόνο πιπεριές? Μπλέχτηκα :-)

    (υπέροχη μακαρονάδα!)

    ReplyDelete
  5. Γαστεροπλήξ, φάτε μάτια ψάρια που λέει! Άσε γιατί το βλέπω κι εγώ και λιγουρεύομαι! Θα το κάνω σύντομα πάλι!

    Βάνα, είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει. Το αλάτι μπορείς να το βάλεις εδώ, σε κιμά, σε ψητά και όπου φαντάζεσαι ότι θα σας αρέσει!

    Αγγελική μου, όσοι είναι πάνω από 1.60, να πράξουν κατά συνείδηση! Χαχα!
    Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  6. Εγώ που είμαι πάνω πάνω απο 1.60 αλλά και πάνω απο 60κιλά[αρκεταααά]
    σταματάω σε ένα .. ελαφρύ κουτάκι
    εβαπορέ και το συνοδεύω με ρύζι, γιατί έχω την ...ψευδαίσθηση οτι παχαίνει λιγότερο!!..

    ReplyDelete
  7. Πολύ νόστιμη συνταγή. Θα αφαιρέσω τη κρέμα και θα προτιμήσω την εκδοχή του γάλακτος. Όλη η οικογένεια είμαστε δεινοί μακαρονοφάγοι και πάνω από 1.60 οπότε και θα την τιμήσουμε δεόντως.

    ReplyDelete
  8. Πόσο λαχταριστό είναι!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα. Μου άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί :)

    ReplyDelete
  9. ξεμυαλίστρα μουυυυ :)))

    ReplyDelete
  10. 'Ολγα χαχα! Καλά κάνεις!

    Ειρήνη κι εσεις μακαρονάδες;
    Άσχετο: η Ειρήνη του ντελισιέζ είσαι μήπως;

    Ρένα , είναι λαχταριστούλι το άτιμο!

    Μαριλένα είμαιιιιιιιι! Χαχα!

    ReplyDelete
  11. Υπέροχοι "προορισμοί", ο καθένας ξεχωριστά.
    Ο συνδυασμός τους έρωτας κεραυνοβόλος :)
    Φιλιά
    Καλό 3ήμερο

    ReplyDelete
  12. Κική τι σύμπτωση το φαγάκι αυτό το έφτιαξα την Τετάρτη αλλά επειδή εμείς προσέχουμε για να μην έχουμε χαχαχα το συνοδεύσαμε με κάτι λιγότερο παχυντικό.

    ReplyDelete
  13. Πεντανόστιμος συνδυασμός!!
    Καλό ΣΚ Κικίτσα!!

    ReplyDelete
  14. Αν είναι ζυμαρικό εμένα μου αρέσει σίγουρα.. πόσο μάλλον αν είναι αυτό που απεικονίζεται στην τρίτη φωτογραφία.. Αρνούμαι να το πιστέψω....μου τρέχουν τα σάλια.. φευγωωωωωωωωωωωωωωωωω

    ReplyDelete
  15. Γουστάρω και κοτόπουλο και ζυμαρικά και κυριως πιπεριές.
    Χωρίς την κρέμα όμως. Το εβαπορέ κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και μαλιστα το light. Χρειαζεται απλά λίγο περισσότερο βράσιμο για να πυκνωσει η σάλτσα.
    Τι ωραία!
    Αυριο αυτό θα φτιάξω, που μου έχουν περισέψει και μισό πακέτο κοχυλάκια.
    Γιάμ!

    ReplyDelete
  16. (κυλία, αμα σας τα σάξει ο σάκης τα μακαρόνια με τον κιμά δε θα τα φάτε; :ΡΡΡ)
    κι εγώ με εβαπορέ λάιτ τα φτιάχνω η ενάρετη και βάζω και μανιτάρια

    ReplyDelete
  17. Γιώργο καλό! χαχα! Καλό τριήμερο!

    Ξανθή , παραλλαγές κάνουμε πολλές, ανάλογα τα γούστα!

    Ελενα ευχαριστώ! Επίσης!

    mama , φεύγα να γλυτώσεις! Χαχα!

    Ραλούκα (πολύ χαίρομαι που σε βλέπω εδώ :-))))
    Κι εγώ με λάιτ γάλα το κάνω για να πω την αλήθεια. Σπάνια το κάνω με κρέμα γάλακτος. Αυτή ήταν μία από τις σπάνιες φορές! Για ζυμαρικά κοχυλάκια έχω άλλη λάιτ πρόταση, πολύ νόστιμη!

    Χαρτουλίνι άτιμο παιδί... Άμα μου το σάξει ο Σάκηςςςςς Μπορώ να πω όχι; Κι εγώ με λάιτ εβαπορέ την κάνω πολύ συχνά. Έτσι κάνω και καρμπονάρα λάιτ. Μανιτάρια, γάλα, γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή κλπ. Όλα τα μυστικά τώρα θα τα πούμε; Για βάστα!

    ReplyDelete
  18. Καλό, νόστιμο, απλό, ελκυστικό, οικογενειακό, γρήγορο. Θα τιμηθεί.

    ReplyDelete
  19. Πολύ νόστιμο και ολοκληρωμένο φαγάκι. Τώρα τελευταία έχω πάθει κάτι και αποφεύγω τη κρέμα γάλακττος όσο μπορώ. Αλλά μαζί με το γάλα βάζω και λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά. Γίνεται αρκετά πηχτή η σάλτσα σαν να έχω βάλει κρέμα.
    Τι ωραίο το αλάτι με τα μυρωδικά! Θα φτιάξω αμέσως!

    ReplyDelete
  20. Όποιος κάνει κοτόπουλο παιδιά να με φωνάζει μη το ξεχνάτε..παίρνω τη μερίδα μου , τη συνταγή και φεύγω...

    ReplyDelete
  21. Διονύση, εσύ θα το φτιάξεις; ;-p

    Big mama ωραίο κόλπο αυτό με το νεράκι των ζυμαρικών. Κι εγώ την αποφεύγω όσο μπορώ.

    Αχτίδα, άκουσες κοτοπουλάκι κι ήρθες; Κόπιασε να σε κεράσουμε!

    ReplyDelete
  22. Πω πω πω!!!! Τέλειος συνδιασμός και αγαπημένος. Είμαι και εγω μακαρονού... τι να κάνουμε τώρα! Όσο για τα κιλά δεν το σχολιάζω γιατι πάλι θα θυμηθώ πως πρέπει να ξεκινήσω δίαιτα!! Φιλια πολλά και καλό σου βράδυ και καλή σου εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  23. Πλεκτό εγκώμιο, ευχαριστώ πολύ! Τα άτιμα τα κιλά μας βασανίζουν!

    ReplyDelete
  24. Αλέξης και ΚύνθιαAugust 28, 2010 at 12:20 AM

    Ξανάρθαμε :)
    Δοκιμάσαμε μόλις κι αυτή τη συνταγή (την εκδοχή για ψηλούς) και ήταν καταπληκτική! Επειδή δεν είχαμε αλάτι με μυρωδικά, βάλαμε απλώς λίγη ρίγανη και προσθέσαμε επίσης μπόλικο κάρυ επειδή το αγαπάμε. Νοστιμότατο. Έμεινε και κοτόπουλο οπότε κοιτάμε τις υπόλοιπες κοτοπουλίσιες συνταγές για αύριο, χεχε.

    ReplyDelete
  25. Μ' αρέσετε! χαχα! Καλα, δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα, από το να έρχεται κόσμος, να δοκιμάζει τις συνταγές μου και να μένουν ευχαριστημένοι!
    Επειδη σας κόβω για γκουρμεδιάρηδες, δοκιμάστε το κοτόπουλο με κάρυ της Αγγελικής. Θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά. Σύντομα θα βάλω και γλυκόξυνο κοτόπουλο! Αναμείνατε!

    ReplyDelete