tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post8461064094714240586..comments2024-03-23T20:19:24.809+02:00Comments on μικρή κουζίνα: Κεφίρ-Πώς φτιάχνουμε κεφίρ στο σπίτιkikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comBlogger71125tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-91712346452460350882023-11-18T18:06:08.033+02:002023-11-18T18:06:08.033+02:00Θοδωρης
Χαριζω κοκκους κεφιρ-Ανω Πατησια Αθηνα
te...Θοδωρης <br />Χαριζω κοκκους κεφιρ-Ανω Πατησια Αθηνα<br />teomanitou@gmail.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-11684732529595004182021-08-20T11:46:58.113+03:002021-08-20T11:46:58.113+03:00Όντως δεν χρειάζεται ξέβγαλμα συχνά. Για τα υπόλοι...Όντως δεν χρειάζεται ξέβγαλμα συχνά. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-6225529062074732052021-08-20T10:14:54.353+03:002021-08-20T10:14:54.353+03:00Καλημέρα. Διάβασα κάπου ότι δεν χρειάζεται κάθε φο...Καλημέρα. Διάβασα κάπου ότι δεν χρειάζεται κάθε φορά ξέπλυμα. Ξέρετε κάτι για αυτό. Επίσης από τότε που το πίνουμε έγινε πιο έντονη η οσμή των κοπράνων αλλά υπήρξε και εντυπωσιακή βελτίωση στην παλινδρομηση και τα στομαχικά οξέα. Αν κάποιος ξέρει ας μου απαντήσει παρακαλώ. Τάνιαhttps://www.blogger.com/profile/09137026636818604336noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-24368706953883598402020-06-06T10:52:10.958+03:002020-06-06T10:52:10.958+03:00Βάζε λίγο γάλα εκτός ψυγείου και άλλαζε το κάθε μέ...Βάζε λίγο γάλα εκτός ψυγείου και άλλαζε το κάθε μέρα για 3-4 μέρες για να συνέλθουν. Μπορεί να χρειαστεί και περισσότερες μέρες. Μετά από λίγες μέρες, βάλε γάλα κανονικά και δες αν λειτουργεί. kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-18461113922719962882020-06-06T10:47:00.535+03:002020-06-06T10:47:00.535+03:00Γεια σας!μου έδωσαν κόκκους κεφιρ που τους είχαν π...Γεια σας!μου έδωσαν κόκκους κεφιρ που τους είχαν πολύ καιρό στο ψυγείο με γάλα .(*δεν θυμούνται πόσο) Είχαν κάτι πορτοκαλί σημαδάκια πάνω τους σε κάποια σημεία.'Αδειασα το γάλα ,τους ξέπλυνα αλλά μου μυρίζουν πολύ άσχημα σαν ξυνισμένο γάλα . Τους άφησα και 18 ώρες μέσα σε καινούργιο γάλα αλλά δεν είδα διαφορά, μόνο 2-3 τουφάκια ανέβηκαν και το γάλα δεν έκοψε.Έχυσα και αυτό το γάλα και έβαλα Χριστίναhttps://www.blogger.com/profile/18329233793343635319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-11530001678840471412019-10-01T10:24:11.301+03:002019-10-01T10:24:11.301+03:00Υ.Γ.Το email μου σε περιπτωση που καποιος εχει και...Υ.Γ.Το email μου σε περιπτωση που καποιος εχει και μπορει να μου στειλει είναι.. zantepolyteknos@gmail.com<br />Ευχαριστώ πολύ των προτερων!!Αγγελική Γιανν..https://www.blogger.com/profile/01691886403007702783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-51388408146006114602019-10-01T07:12:52.602+03:002019-10-01T07:12:52.602+03:00Καλημέρα από Ζάκυνθο...ενδιαφέρομαι κ γω για σπορο...Καλημέρα από Ζάκυνθο...ενδιαφέρομαι κ γω για σπορους κεφιρ..Αν κάποιος έχει και μπορεί να μου στείλει θα του ήμουν ευγνώμων !Αγγελική Γιανν..https://www.blogger.com/profile/01691886403007702783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-6410436482623388362019-10-01T07:10:16.911+03:002019-10-01T07:10:16.911+03:00This comment has been removed by the author.Αγγελική Γιανν..https://www.blogger.com/profile/01691886403007702783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-36330425480718904212019-07-19T12:15:44.130+03:002019-07-19T12:15:44.130+03:00Θα ήθελα κι εγώ σπόρους κεφίρ για να καλλιεργίσω γ...Θα ήθελα κι εγώ σπόρους κεφίρ για να καλλιεργίσω για προσωπική χρήση.Που μπορώ να βρώ?Μένω Θεσσαλονίκη.papadoniahttps://www.blogger.com/profile/06633961925419562402noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-65315475090405414812018-05-22T10:08:20.173+03:002018-05-22T10:08:20.173+03:00Κάνε το 2-3 φορές απανωτά και πέτα το γάλα, μέχρι ...Κάνε το 2-3 φορές απανωτά και πέτα το γάλα, μέχρι να φτιάχνεις και να μη μυρίζει άσχημα και βασικά να μην έχει περίεργη γεύση kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-66171482526383587622018-05-22T09:59:04.038+03:002018-05-22T09:59:04.038+03:00Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω κ...Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι μου έδωσαν 3γρ σπορο κεφιρ και έχω κάνει 6,7 προσπάθειες με αποτέλεσμα να μυρίζει χαλασμένο γάλα και να έχει άσχημη γεύση... Στα 3γρ σπορο βάζω ένα ποτήρι γάλα και το αφήνω 12 ώρες, έχει πήξει ελάχιστα έως καθόλου, τι δεν κάνω σωστά??? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04803847102989441792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-68020354912003000902018-04-16T16:54:58.172+03:002018-04-16T16:54:58.172+03:00This comment has been removed by the author.byronhttps://www.blogger.com/profile/17985776906201568521noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-62746617731410603252017-10-17T01:01:29.948+03:002017-10-17T01:01:29.948+03:00Καλησπέρα Κική με τα ωραία σου! Και στην όμορφη πα...Καλησπέρα Κική με τα ωραία σου! Και στην όμορφη παρέα! Το καλλιεργώ για δυο μήνες γιατί μ'αρέσει το κεφίρ και αγόραζα του εμπορείου, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος!Μου το χάρισαν με ανοιχτό καπάκι όχι σφραγισμένο με μια χαρτοπετσέτα για πώμα κι'ένα λαστιχάκι να την κρατάει,να αναπνέει.. Έτσι συνεχίζω και το φτιάχνω..σουρώνω το μαγικό ποτό μου σε πλαστικό σουρωτήρι σ'αυτό απ'τα Γεώργιοςhttps://www.blogger.com/profile/05277145501379818263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-62143717778955043632017-09-10T12:06:50.092+03:002017-09-10T12:06:50.092+03:00Ισως πάνε για χάλασμα...Δοκίμασε να αλλάξεις μάρκα...Ισως πάνε για χάλασμα...Δοκίμασε να αλλάξεις μάρκα γάλακτος, ή να αλλάξεις τις συνθήκες. Πχ, αστο 1-2 μέρες έξω με γάλα και μετά να το βάζεις στο ψυγείο.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-85277844155545368072017-09-09T16:18:54.087+03:002017-09-09T16:18:54.087+03:00Θα θελα να ρωτήσω γιατί οι σπόροι του κεφίρ που έχ...Θα θελα να ρωτήσω γιατί οι σπόροι του κεφίρ που έχω δεν πολλαπλασιαζονται κ αντίθετα όσο πάνε λιγοστεύουν? Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?Elen vhttps://www.blogger.com/profile/15273743836627375060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-72310652232103079812016-09-24T13:59:09.514+03:002016-09-24T13:59:09.514+03:00Κική έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με τις πληροφορ...Κική έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με τις πληροφορίες και τις συνταγές σου που ανεβάζεις κάθε τόσο και σε πολλές συνταγές έχω βάλει σελιδοδείκτη όπως στην ελαφριά σκορδαλιά με βραστό βακαλάο (όποιος δεν το έχει δοκιμάσει χάνει) το παγωτό με χαλβά κλπ κλπ. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και μην ανησυχείς για τα μεγάλα άρθρα σου. Είναι τόσο κατατοπιστικά που σχεδόν δεν χρειάζεται να ψάξουμε για τίποτα άλλοΒασιλική Παπάζογλουhttps://www.blogger.com/profile/03761324571369618434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-12444695385604577732016-07-17T00:53:41.263+03:002016-07-17T00:53:41.263+03:00Αν ηταν κοκκοι γαλακτος και τους ειχε σε νερο τοτε...Αν ηταν κοκκοι γαλακτος και τους ειχε σε νερο τοτε μαλλον τους σκοτωσε..το χλωριο στο νερο βρυσης ειναι θανατηφορο για τα βακτηρια του κεφιρ...προσπαθηστε με λιγες αλλαγες ακομη στο γαλα μηπως και καποια αποικια ενεργοποιηθει, μικρες δοσεις οχι ολοκληρο ποτηρι και σε ζεστο σημειο, αν μετα απο μια βδομαδα δεν γινει τιποτα πεταξτε τους!οταν μεγαλωσει η καλλιεργεια μου θα σας πω!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04981129263332139000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-39714603373414982802016-07-16T22:36:17.272+03:002016-07-16T22:36:17.272+03:00Οχι ειναι κοκκοι γαλακτος τους γνωριζω. Κι εγω επα...Οχι ειναι κοκκοι γαλακτος τους γνωριζω. Κι εγω επαθα σοκ οταν μου ειπε οτι τα ειχε σε νερο για να τα φυλαει! Μου ειπε οτι καποιος της ειπε ετσι. Μεγα λαθος αλλα οκ. Το θεμα ειναι οτι προσπαθω τοσες μερες να τα ενεργοποιησω και δε μπορω. Αν ακουσεις κατι ή μεγαλωσει η καλλιεργεια σου θα σε παρακαλουσα να με ενημερωσεις εαν θελειςGeorgioramahttps://www.blogger.com/profile/03576614621715256793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-61772560451306048232016-07-16T22:28:45.453+03:002016-07-16T22:28:45.453+03:00Το ειχε μεσα σε νερο?μαλλον τους σκοτωσε ετσι, για...Το ειχε μεσα σε νερο?μαλλον τους σκοτωσε ετσι, γιαυτο δεν ζυμωνουν το γαλα..νομιζω απλως χαλαει..εναλλακτικα σου εδωσε κοκκους κεφιρ-νερου οι οποιοι δεν κανουν για το γαλα και μπερδευτηκε η κυρια....θα σας εστελνα εγω αλλα ηδη το χωρισα και ειναι λιγουτσικη η καλλιεργεια μου..:-(Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04981129263332139000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-86923104402739997862016-07-16T16:33:48.792+03:002016-07-16T16:33:48.792+03:00Καλησπερα, μετα απο 3 χρονια συχνης χρησης, ειπα ν...Καλησπερα, μετα απο 3 χρονια συχνης χρησης, ειπα να ξεκινησω ξανα, βρηκα μια κυρια στο Facebook που ειχε το οποιο λεει το φυλαγε σε νερο (τους κοκκους γαλακτος)!!!!. Απο τοτε που το πηρα προσπαθω να φτιαξω kefir και δεν μπορω. εχω δοκιμασει 3 διαφορετικα γαλατα εδω και 5-6 μερες σε ανοιχτο βαζακι κιολας (μεσα στο σπιτι, που εχω a/c) και το γαλα μου μυριζει καπως σαν χαλασμενο, ασχημη μυρωδια. Georgioramahttps://www.blogger.com/profile/03576614621715256793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-22806911768695237172015-12-20T18:44:42.386+02:002015-12-20T18:44:42.386+02:00Θα ηθελα να βρω σπορους κεφιρ.Εαν. καποιου του περ...Θα ηθελα να βρω σπορους κεφιρ.Εαν. καποιου του περισσευει ας μου το στειλει με δικα μου εξοδα αποστολης. Το mail μου ειναι:dimitristheoni.kolts@gmail.com η στο τηλεφωνο 6973744302. Δημήτρης<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14668540220117090196noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-15131418210339527692015-11-04T00:00:18.396+02:002015-11-04T00:00:18.396+02:00Μια συμβουλη για οποιους ξεκινουν να 'καλλιεργ...Μια συμβουλη για οποιους ξεκινουν να 'καλλιεργουν' τωρα κεφιρ:αν θελετε το ροφημα να γινει ξινουτσικο και ελαφρα ανθρακουχο βαζετε το σε κλειστο ερμητικα δοχειο για 18-24 ωρες.Για πιο ηπιο και γλυκο ροφημα το βαζετε να γινει σε δοχειο με το καπακι μισανοικτο(να παιρνει αερα).Ακομη και αν το βαλετε στο ψυγειο, επειδη γινεται μια μικρη ζυμωση ακομη και χωρις την παρουσια της μαγιας, η Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04981129263332139000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-75142630455606056372015-10-25T23:22:41.602+02:002015-10-25T23:22:41.602+02:00Τέρμα οι καουρες και τα φουσκωματα τέρμα και τα φά...Τέρμα οι καουρες και τα φουσκωματα τέρμα και τα φάρμακα και δοκιμάζω και τυροπιτες και ότι με εκαιγε <br />Δόξα το θεό Dimitris39https://www.blogger.com/profile/03438502144398102601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-69971737315170313822015-10-25T23:20:57.455+02:002015-10-25T23:20:57.455+02:00Εδώ και δύο εβδομάδες το καλιεργο πίνω δύο πεντανό...Εδώ και δύο εβδομάδες το καλιεργο πίνω δύο πεντανόστιμα ποτήρια την ημέρα <br />Τέρμα οι καουρες τέρμα τα φουσκωματα αφού τρώω μπουγάτσα δοκιμαστικά και ότι με πείραζε και εκεί που χρειαζόμουν φάρμακο για καουρες δεν έχω τίποτα το παραμικρό. Άσε που έχασα μερικά κιλά <br />Η μητέρα φύση μας παρέχει πολλά τα οποία δεν τα γνωρίζουμε <br />Δόξα τον Θεό Dimitris39https://www.blogger.com/profile/03438502144398102601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-75265548616029316182015-09-12T15:26:10.121+03:002015-09-12T15:26:10.121+03:00Αν το αφήσεις να σουρώσει σε ένα τουλπάνι, αντι γι...Αν το αφήσεις να σουρώσει σε ένα τουλπάνι, αντι για γάλα θα έχεις κάτι σαν γιαούρτι.<br />Οι σπόροι όταν δεν είναι ενεργοί, δεν πήζουν το γάλα, ίσως μυρίζουν (δεν το ξέρω). Βασικά δεν θα πήζουν το γάλα που είναι χαρακτηριστικό. Μην τους πετάξεις πάντως αν σου τύχει. Δοκίμασε καθημερινά με λίγο νέο γάλα και μπορεί να επανέρθουν.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com