tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post7684802718428935726..comments2024-03-23T20:19:24.809+02:00Comments on μικρή κουζίνα: Σκορδαλιάkikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-10987806695094452972014-03-24T21:04:23.838+02:002014-03-24T21:04:23.838+02:00Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-32546220981094274872014-03-24T20:58:05.807+02:002014-03-24T20:58:05.807+02:00ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑ...ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ <br />ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑhttps://www.blogger.com/profile/04613397114002065846noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-11770019453076826322013-01-20T12:59:06.407+02:002013-01-20T12:59:06.407+02:00Χαίρομαι :-)Χαίρομαι :-)kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-78881148612169106182013-01-16T07:00:51.483+02:002013-01-16T07:00:51.483+02:00tears in my eyes, I was born in Patra, my mother h...tears in my eyes, I was born in Patra, my mother had exactly the same goudi , last time I saw it .. it was 35 years ago!!!!!!<br />Thanks for the pics and the recipeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-8410416240509890772009-03-26T13:31:00.000+02:002009-03-26T13:31:00.000+02:00Χωραΐτη, καλέ τις σας έπιασε και βγάλατε σπερτσεσί...Χωραΐτη, καλέ τις σας έπιασε και βγάλατε σπερτσεσίο ολόκληρο το ποστ του Αθήναιου; Δεν σας άρεσε εκεί;<BR/><BR/>Κακέ..έτσι, έτσι. Τις "βρωμοδουλειές" τις αφήνουμε για τους άντρες! Οι άντρες δεν λένε πως είναι πιο χειροδύναμοι; Ε...χτυπάτε λοιπόν. Χεχε!<BR/><BR/>Δημιουργία, σε πιάνω, σε πιάνω!<BR/><BR/>Κακέ, η τεχνολογία στα πόδια της γιαγιάς! χαχα!<BR/><BR/>Εύα, "με το πηρούνι τον ταραμά και το kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-72622334720087861362009-03-26T00:18:00.000+02:002009-03-26T00:18:00.000+02:00Η διαφορά είναι ότι με το κτύπημα στο γουδί σπάνε ...Η διαφορά είναι ότι με το κτύπημα στο γουδί σπάνε οι κόκκοι της πατάτας , δεν ρουφάνε πολύ λάδι και το μείγμα στο τέλος γίνεται σαν αλοιφή και όχι σαν τσίχλα που το κάνει το μπλέντερ.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-97873916885612782009-03-25T23:27:00.000+02:002009-03-25T23:27:00.000+02:00Πωπω τι μου θύμησες τώρα!!!Ο παπούς μου ο σχωρεμέν...Πωπω τι μου θύμησες τώρα!!!Ο παπούς μου ο σχωρεμένος ήταν κάποτε ταβερνιάρης, και ανακατευόταν πολύ με το μαγείρεμα!!Τον θυμάμαι σαν τώρα να χτυπάει στο γουδι (ξύλινο ήτανε) την σκορδαλιά!!!! Θυμάμαι επίσης που χτύπαγε με τις ώρες με το πιρούνι τον ταραμά με το λάδι!!!<BR/>Εμείς την σκορδαλιά την φτιάχνουμε με καρύδια και ψωμί!!Για να τιμήσω και γω το έθιμο σήμερα, παρόλο που το σκόρδο με creationsbyevehttps://www.blogger.com/profile/04506889947765973247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-68309028682836040722009-03-25T19:39:00.000+02:002009-03-25T19:39:00.000+02:00@ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ αν υποψιαστώ ότι η γιαγιά χρησιμοποιε...@ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ <BR/>αν υποψιαστώ ότι η γιαγιά χρησιμοποιεί μπλέντερ ...<BR/>... θα το μαρτυρήσω στον παππού !!!<BR/>καλησπέρα , μ' έκανες και γέλασα !alex_mhttps://www.blogger.com/profile/15271060139192871842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-22502501851546545862009-03-25T19:33:00.000+02:002009-03-25T19:33:00.000+02:00Αχ Κικη, μου θυμισες τη γιαγια μου που παιδευοτανε...Αχ Κικη, μου θυμισες τη γιαγια μου που παιδευοτανε με το ξυλινο γουδι.Τωρα ας ειναι καλα το μπλεντερ, με πιανεις;)Δημιουργίαhttps://www.blogger.com/profile/02544254936272332687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-60458946657908973512009-03-25T18:41:00.000+02:002009-03-25T18:41:00.000+02:00Χρόνια πολλά , έτσι δεν λένε μια τέτοια μέρα ;Χρόν...Χρόνια πολλά , <BR/>έτσι δεν λένε μια τέτοια μέρα ;<BR/>Χρόνια πολλά λοιπόν !<BR/>Εψαξα κι εγώ με επιμονή να βρω την ερμηνεία της ονομασίας του γουδιού , μα δεν κατάφερα κάτι , μέχρι που διάβασα τον φίλο ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟ !!!<BR/>Τώρα επί της ουσίας του θέματος .<BR/>Φαίνεται , πως την "βρώμικη" δουλειά στην κουζίνα την αναλαμβάνουν οι άνδρες , είτε είναι ανατολίτες είτε όχι . Μα συνεννοημένε είστε ;alex_mhttps://www.blogger.com/profile/15271060139192871842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-60454354991602675662009-03-24T23:51:00.000+02:002009-03-24T23:51:00.000+02:00*Μπακαλιάρος με σάλτσα λεμονιού και σπαράγγια*Το ...*Μπακαλιάρος με σάλτσα λεμονιού και σπαράγγια*<BR/><BR/>Το πιάτο αυτό στην Πελοπόνησσο και τα Ιόνια νησιά το ξέρουμε ως μπουρδέτο, προέρχεται από το ιταλικό brothetto, ψάρι που έχει ψηθεί σε ζωμό. Το έφαγα προ ημερών στη Βενετία με πεσκαντρίτσα και σπαράγγια, ήταν συγκλονιστικό μέσα στην απλότητά του. Το μπουρδέτο είναι μία από αυτές τις συνταγές που τις διαβάζεις και αναφωνείς “πολύ απλό!” αλλάAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-9634194119446441472009-03-24T22:56:00.000+02:002009-03-24T22:56:00.000+02:00Μαριλένα μου , η φλυαρία σου πάντα ηχεί σαν τιτίβι...<B> Μαριλένα μου </B>, η φλυαρία σου πάντα ηχεί σαν τιτίβισμα στ' αυτιά μου :-)<BR/>Κάνε σκορδαλιά χωρίς σκόρδο! χεχε! Να μάθει η άτιμη να μην σε πειράζει.<BR/><BR/><B> Γλαρένια </B> να είσαικαλά! Φιλιά!<BR/><BR/><B> Κουκ </B> κι εγώ στο φαγητό με το μάτι μαγειρεύω. Στο μπλογκ όμως θεωρώ πως πρέπει να δίνω αναλυτικές οδηγίες, σαν να απευθύνομαι σε αρχάριους, σε περίπτωση που αυτοί βρεθούν εδώ. <kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-10858497227114624142009-03-24T21:27:00.000+02:002009-03-24T21:27:00.000+02:00καλησπέρα...χαιρομαι που σε βρήκα...ειναι και η γλ...καλησπέρα...χαιρομαι που σε βρήκα...ειναι και η γλαρένια εδω.....έψαχνα για παραδοδσιακή σκορδαλιά να διαβάσω αποψε στην εκπομπη μου....η δικια σου ιδιαιτερα η περιγραφή του παππού και της γιαγιάς ειναι ότι πρεπει!!!!!<BR/>Καλό σου βράδυ<BR/>Νανά Τσούμα <BR/>ΝΕΤ 105,8------https://www.blogger.com/profile/08905055952832144081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-70195111660331200532009-03-24T18:04:00.000+02:002009-03-24T18:04:00.000+02:00Εκτός απο την σκορδαλιά, που μας άνοιξε την όρεξη,...Εκτός απο την σκορδαλιά, που μας άνοιξε την όρεξη, είναι και η γεμάτη αναμνήσεις περιγραφή σου, που μας ξύπνησε όμορφες, γλυκειές, αξέχαστες στιγμές! Όλοι, κάτι έχουμε να θυμηθούμε!!Νάσαι καλά Κική μου, και του χρόνου...Olgahttps://www.blogger.com/profile/06555255824826067552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-68259885671110067342009-03-24T18:03:00.000+02:002009-03-24T18:03:00.000+02:00Το λοιπό, Κικίτσα, πολύ παρόμοιες εικόνες και αναμ...Το λοιπό, Κικίτσα, πολύ παρόμοιες εικόνες και αναμνήσεις έχουμε. Κι εμείς είχαμε μαρμάρινο πάνβαρυ γουδί και ξύλινο γουδοχέρι. Και την αλιάδα την κοπάναγε ο πατέρας μου, ενώ τα υλικά τα πρόσθετε η νόνα μου η Αγγέλικα. <BR/><BR/>Ναι, το σκόρδο χτυπιέται μαζί με το αλάτι. Και ναι, <B>οπωσδήποτε</B> ζουμί από το μπακαλάο. <BR/>Και οι πατάτες πρέπει απαραιτήτως να χτυπιούνται μέχρι να κορδίσουν (άλλη Αγγελικήhttps://www.blogger.com/profile/08718198466227846156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-40255385701000154222009-03-24T11:08:00.000+02:002009-03-24T11:08:00.000+02:00Θα γίνει ο χαμός της σκορδαλιάς :)Αυτά τα γουδιά ε...Θα γίνει ο χαμός της σκορδαλιάς :)<BR/><BR/>Αυτά τα γουδιά είναι καταπληκτικά, νά' χεις μέρος και να κάνεις συλλογή γουδέων, και τι δεν θα κοπάναγα εκει μέσα!Isidorahttps://www.blogger.com/profile/18203409929491157755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-13192582336012825832009-03-23T23:17:00.000+02:002009-03-23T23:17:00.000+02:00Goudi to legame sto Zante kai htan petrino. Edw st...Goudi to legame sto Zante kai htan petrino. Edw stis HTTA exw 3ylino pou klhronomhsa apo Makedonhtisa giagia. Mia gnwsth mou omws apo to Lexington MA exei to poio pelorio petrino pou exw dei sthn Amerikh. lol.Exw dokhmasei kai skordalia apo MUGDALA. Pantws h skordalia h h aliada prepei na xtyph8ei gia na ...kordizei. Mono tote einai Zakyn8inh. lolAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-57196237251172615842009-03-23T23:12:00.000+02:002009-03-23T23:12:00.000+02:00Πολυ καλη η περιγραφη σου, τελειο το μαθημα γλωσσο...Πολυ καλη η περιγραφη σου, τελειο το μαθημα γλωσσολογιας και πραγματικα και η δικη μου γιαγια εκανε τις πιο νοστιμες τηγανιτες πατατες, το νοστιμοτερο κατικι και την καλυτερη σκορδαλιαααα<BR/><BR/>Στα δικα μου μερη το λεμε γουδι και ειναι ξυλινο<BR/>φιλιαlunahttps://www.blogger.com/profile/08145555757401195200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-69990598627655396432009-03-23T22:55:00.000+02:002009-03-23T22:55:00.000+02:00Κική του Σωτήρος που θα είμαστε στο Τζάντε και θα ...Κική του Σωτήρος που θα είμαστε στο Τζάντε και θα χτυπήσω την αλιάδα θα σας καλέσω. Είναι πεντανόστιμη γιατί έχει σταγόνες αυθεντικού ζακυνθινού ιδρώτα.<BR/>Το δικό μας μουρτάρι έχει και ημερομηνία. <BR/>Made in Koiliomenos.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-4065428896850793102009-03-23T22:07:00.000+02:002009-03-23T22:07:00.000+02:00Βρε, Κικουλία, τώρα είδα τη ..διαφήμισή μας στο μπ...Βρε, Κικουλία, τώρα είδα τη ..διαφήμισή μας στο μπλογκ σου. Ευχαριστούμε! <BR/><BR/>( Όσο για την αλιάδα, βρισίδι που είχα ρίξει, όταν ήμουν κι εγώ μικρός "άνδρας" και με βάζαν να μεταφέρω το μουρτάρι - πέτρινο, εννοείται - και να χτυπάω τις καημένες τις πατατούλες για να γίνουν...σκορδαλιάδα, που έλεγα κι εγώ, αφού, μεγαλώνοντας στην Αθήνα με ζακυνθινές καταβολές, προσπαθούσα να προσδιορίσω τις.Διονύσης Μάνεσηςhttps://www.blogger.com/profile/12336804337994151937noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-28598892967827219962009-03-23T19:39:00.000+02:002009-03-23T19:39:00.000+02:00α... Κικιτσα κι η μαμα μου στο γουδι την εκανε,μα ...α... Κικιτσα κι η μαμα μου στο γουδι την εκανε,μα εκεινο ηταν ξυλινο (και τωρα της το πηρα εγω...),τοτε ομως ουτε που ασχολιομουν καθολου με τα της μαγειρικης...λιαν επιεικως ουτε αυγο δεν ηξερα να κανω μεχρι τα 20 και βαλε... :)<BR/><BR/>τις θαυμαζω αυτες τις παλιες μαγειρισσες...εγω ουτε να το σκεφτω να την κανω στο γουδι!...<BR/><BR/>οσο για τις συνταγες με το ματι,διαβαζα προσφατα ενα αρθρο cookhttps://www.blogger.com/profile/02213538990705545321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-57093064800557159542009-03-23T17:30:00.000+02:002009-03-23T17:30:00.000+02:00Κική μου μέσα από τη σελίδα σου να ευχαριστήσω τον...Κική μου μέσα από τη σελίδα σου να ευχαριστήσω τον αγαπημένο μας π.Π.Κ. για την ενθουσιώδη υποδοχή. <BR/>Ερυθριώ, κρίνοντας πως δεν την αξίζω και που δεν παύει να με γαληνεύει<BR/><BR/>Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιέςΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝhttps://www.blogger.com/profile/03754229156319770973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-53883385507625253392009-03-23T17:06:00.000+02:002009-03-23T17:06:00.000+02:00ειχαμε κι εμείς τετοιο γουδι, δεν ξερω τι απεγινεέ...ειχαμε κι εμείς τετοιο γουδι, δεν ξερω τι απεγινε<BR/>έχω ενα όμως, το οποιο ειναι πολυυυ βαρυ, απο μπρουτζο; κατι μεταλλικο παντως.<BR/><BR/>σκορδαλια δεν κανω πια: με πειράζει στο στομαχι το σκορδο.<BR/><BR/>κιαν το κανω, σιγά μη δε μπω στον πειρασμο, να το φάω κιολας!<BR/>(εδω, με τον κολικο του εντερου κι εφαγα η λαίμαργη χαλβά σιμιγδαλένιο!)<BR/><BR/>καλη βδομαδα Κικη μου<BR/>(σε ζάλισα με Μαριλέναhttps://www.blogger.com/profile/10731534726496913021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-89696012266914224872009-03-23T15:57:00.000+02:002009-03-23T15:57:00.000+02:00Έλενα , με ψωμί δεν έχω φάει ποτέ! Σίγουρα οι αναμ...<B> Έλενα </B>, με ψωμί δεν έχω φάει ποτέ! Σίγουρα οι αναμνήσεις νοστιμίζουν περισσοτερα κάποια φαγητά...<BR/><BR/><B> Γλαρένια </B>, θα δοκιμάσω και με ξύδι καποια στιγμή. Εξαλλου, τις πατάτες βραστές τις τρώγαμε με ξύδι.<BR/><BR/><B> Αγγελική </B>, έτσι...<BR/><BR/><B> Ελένη </B>, ταιριάζουν τα γούστα μας ΚΑΙ εδώ!<BR/><BR/><B> Γαστεροπλήξ </B> καλά τα λες. Το αλατοπίπερο σε κείνα τα φαγητά, kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-84495219915956350702009-03-23T13:08:00.000+02:002009-03-23T13:08:00.000+02:00Πράγματι πανέμορφη περιγραφή και πεντανόστιμη σκορ...Πράγματι πανέμορφη περιγραφή και πεντανόστιμη σκορδαλιά. Κι εμείς έτσι τη φτιάχνουμε αλλά βάζουμε ξύδι αντί λεμόνι.Renahttps://www.blogger.com/profile/08617107201156253581noreply@blogger.com