tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post5289719507193731225..comments2024-02-28T21:08:48.064+02:00Comments on μικρή κουζίνα: Προζύμιkikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comBlogger128125tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-62638548334863243182019-07-04T21:11:44.440+03:002019-07-04T21:11:44.440+03:00Self-knead bread
Self-knead bread<br />Άννηhttps://www.blogger.com/profile/00428476042087149618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-55189815094544699182016-10-02T21:28:50.412+03:002016-10-02T21:28:50.412+03:00ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΛΩΡΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟ...ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΛΩΡΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Ν<Α ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΗAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-3394241618978512502013-05-04T18:04:22.414+03:002013-05-04T18:04:22.414+03:00Πρόσφατα είχα διάλογο μέσω email με αναγώστρια, η ...Πρόσφατα είχα διάλογο μέσω email με αναγώστρια, η οποία δεν μπορούσε να φτιάξει προζύμι με αλεύρι χωρίς γλουτένη. Στην προσπάθειά της, δοκίμαζε με αλεύρι ζέας και προζύμι από κεφίρ. Η απουσία γλουτένης δεν θα βοηθήσει το προζύμι σου να ανεβεί, αλλά με το προζύμι από κεφίρ το κατάφερε! Δοκίμασε να κάνεις προζύμι με κεφίρ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία όπως περιγράφεται παραπάνω. Κεφίρ (ρόφημα) kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-34809357504431341642013-05-02T03:40:32.759+03:002013-05-02T03:40:32.759+03:00Ξερει καποιος να μου γραψει αν μπορω να κανω προζυ...Ξερει καποιος να μου γραψει αν μπορω να κανω προζυμι χωρις γλουτενη με ποιο αλευρι και πωςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-40142217750907868082013-04-11T14:17:59.130+03:002013-04-11T14:17:59.130+03:00Υποθέτω ότι εννοείς ότι σκάει; Κατ΄αρχήν δεν είναι...Υποθέτω ότι εννοείς ότι σκάει; Κατ΄αρχήν δεν είναι απόλυτα κακό αυτό. Χειροποίητο ψωμάκι είναι! <br />Δοκίμασε να βάλεις ενα μικρό μπωλάκι με νερό μέσα στο φούρνο όσο θα ψήνεται. kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-89052448380612435792013-04-11T14:05:35.365+03:002013-04-11T14:05:35.365+03:00Το προζυμι ενταξει!! το ζύμωμα ενταξει !!!! Στο ψή...Το προζυμι ενταξει!! το ζύμωμα ενταξει !!!! Στο ψήσιμο όμως στο τέλος εχει την όψη πηλωδους εδάφους (εννοώ ακανόνιστα σκασίματα) Τι κάνω για να φαινεται πιο όμορφο???<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-77516159079939510372013-02-19T14:24:36.084+02:002013-02-19T14:24:36.084+02:00Διάβασε το επόμενο ποστ για να σου λυθούν οι απορί...Διάβασε το επόμενο ποστ για να σου λυθούν οι απορίες:<br />http://mikrikouzina.blogspot.gr/2008/10/blog-post_23.htmlkikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-69367635930042384272013-02-19T12:04:37.793+02:002013-02-19T12:04:37.793+02:00Ωραία και έκανα το προζύμι και έχει φουσκώσει ..κα...Ωραία και έκανα το προζύμι και έχει φουσκώσει ..και έχει φουσκάλες .<br />Τώρα τι κάνω? το αναπίανω? η το χρησιμοποιώ άμεσα? Το αφήνω τρεις τέσσρις μέρες να ξινίσει (όππως λέει η Βέφα)? και από που κράτάω προζύμι για την επόμενη φορά? από το αναπιασμένο? απο το ζυμωμένο? και αν είναι από το αναπιασμένο αφου προσθέσω αλέυρι πόσο περιμένω να φουσκώσει? τι υφή θα πρέπει να έχει? και αν είναι από βικτωρίαnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-14482625466960724482013-01-29T12:44:02.210+02:002013-01-29T12:44:02.210+02:00Συμφωνώ!Συμφωνώ!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-68284375031310372082013-01-29T09:44:15.074+02:002013-01-29T09:44:15.074+02:00Αναποδα τα λες,θα μπερδευονται οι νεες νοικοκυρες,...Αναποδα τα λες,θα μπερδευονται οι νεες νοικοκυρες,η ζαχαρη βοηθαει στο φουσκωμα.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-43066120380125999182012-12-01T16:28:10.305+02:002012-12-01T16:28:10.305+02:00Καλώς τον Δημήτρη. Το ανακάτεμα με ζεστό νεράκι θα...Καλώς τον Δημήτρη. Το ανακάτεμα με ζεστό νεράκι θα το μαλακώσει. Σωστά έκανες! Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-21418126551177532192012-12-01T14:46:07.758+02:002012-12-01T14:46:07.758+02:00Γεια σας από Κύπρο!
Συγχαρητήρια για τις συνταγές ...Γεια σας από Κύπρο!<br />Συγχαρητήρια για τις συνταγές σας. Κι' εμείς είχαμε φούρνο στο χωριό και όταν ζύμωνε η μάνα που πηγαίναμε και από ένα ψωμί στους γείτονες - κι' αυτοί το ίδιο, έτσι ήταν το έθιμο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο νοσταλγώ εκείνη τη στιγμή που η γειτόνισσα άνοιγε την πόρτα να πάρει το ψωμί... ([Ειδικά αν ήταν και καμιά όμορφη, ακόμα καλύτερα αφού, αν και πολύ Demetrishttps://www.blogger.com/profile/10274070671267160990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-34495968036863246642012-10-14T15:08:39.432+03:002012-10-14T15:08:39.432+03:00Η διαδικασία του προζυμιού είναι από μόνη της ελκυ...Η διαδικασία του προζυμιού είναι από μόνη της ελκυστική! Το να κάνεις ψωμί στο χέρι, είναι άλλη αίσθηση!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-8263154121127047592012-10-14T00:50:44.815+03:002012-10-14T00:50:44.815+03:00Μια χαρά πάει! Ξεκίνα αύριο! Καλή επιτυχία!Μια χαρά πάει! Ξεκίνα αύριο! Καλή επιτυχία!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-73757516145528124772012-10-13T21:20:02.054+03:002012-10-13T21:20:02.054+03:00Βρίσκομαι στο τέλος της 3ής ημέρας και όλα πάνε μι...Βρίσκομαι στο τέλος της 3ής ημέρας και όλα πάνε μια χαρά !!!! Λογικά αύριο ίσως ξεκινήσω με την πρώτη φάση !! <br /><br />εδώ είναι και η φώτο με το προζύμι μου :<br />http://prntscr.com/hd6wc<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02113865427420138467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-14326388711410497272012-10-11T23:10:33.160+03:002012-10-11T23:10:33.160+03:00Καλησπέρα Κική !!
Πρόσθεσα 50 γρ. αλεύρι και λίγ...Καλησπέρα Κική !! <br /><br />Πρόσθεσα 50 γρ. αλεύρι και λίγο νεράκι. Συνεχίζουμε και ο θεός βοηθός !! Πάντως μ'αρέσει η όλη διαδικασία !! 2 χρόνια φτιάχνω ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή ο οποίος τα αναλάμβανε όλα !! Πρώτη επαφή ζύμης με τα χέρια μου οπότε καταλαβαίνεις...μου φαίνεται πολύ παράξενο !! χαχαχαχα Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02113865427420138467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-54970564721746178272012-10-11T18:05:40.871+03:002012-10-11T18:05:40.871+03:00Συνέχισε χωρίς να προσθέτεις πολύ νερό. :-)Συνέχισε χωρίς να προσθέτεις πολύ νερό. :-)kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-29191096662234743612012-10-11T18:04:36.310+03:002012-10-11T18:04:36.310+03:00Μόλις σχόλασα από την εργασία μου, και έτρεξα αμέσ...Μόλις σχόλασα από την εργασία μου, και έτρεξα αμέσως στο προζύμι !! Παρατηρώ ότι έχουν σχηματιστεί 3-4 φουσκάλες...που λογικά δείχνει ότι το προζύμι δουλεύει !!!! Για να δούμε.... :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02113865427420138467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-32720562211733121062012-10-11T16:35:14.176+03:002012-10-11T16:35:14.176+03:00Ωραία! Περιμένω νέα!Ωραία! Περιμένω νέα!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-81875557331026377462012-10-10T23:48:14.395+03:002012-10-10T23:48:14.395+03:00Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση !!! Έπραξα αναλόγ...Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση !!! Έπραξα αναλόγως και πιστεύω όλα να πάνε καλά !! Λογικά μετά από 24 ώρες ταΐζω το προζύμι.... :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02113865427420138467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-1701531164591612302012-10-10T23:25:40.842+03:002012-10-10T23:25:40.842+03:00Πρόσθεσε απλά λίγο χλιαρό νεράκι και θα αραιώσει! ...Πρόσθεσε απλά λίγο χλιαρό νεράκι και θα αραιώσει! Αν γίνεται σαν λάσπη και δεν αραιώνει σωστά, ξεκίνα από την αρχή. Καλή επιτυχία!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-81112725505712635352012-10-10T23:20:45.951+03:002012-10-10T23:20:45.951+03:00Καλησπέρα και από εμένα !! Αλέξανδρος από Ηράκλειο...Καλησπέρα και από εμένα !! Αλέξανδρος από Ηράκλειο Κρήτης !! Πρίν λίγες ώρες ξεκίνησα και εγώ για πρώτη φορά να φτιάξω προζύμι !! Έβαλα τα υλικά που αναφέρεις, έπλασα κανονικά την ζύμη, αλλά νομίζω ότι έκανα μεγάλο λάθος με το να προσθέτω λίγο-λίγο αλεύρι κάνοντας την ζύμη να μην κολλάει καν στα χέρια !! Δεν είναι δηλαδή υγρό το μείγμα μου !! Μια καλοπλασμένη ζύμη και μόνο !! Τη λέτε θα πετύχει ηAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02113865427420138467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-16585219637032528912012-10-10T23:20:13.842+03:002012-10-10T23:20:13.842+03:00Καλησπέρα και από εμένα !! Αλέξανδρος από Ηράκλειο...Καλησπέρα και από εμένα !! Αλέξανδρος από Ηράκλειο Κρήτης !! Πρίν λίγες ώρες ξεκίνησα και εγώ για πρώτη φορά να φτιάξω προζύμι !! Έβαλα τα υλικά που αναφέρεις, έπλασα κανονικά την ζύμη, αλλά νομίζω ότι έκανα μεγάλο λάθος με το να προσθέτω λίγο-λίγο αλεύρι κάνοντας την ζύμη να μην κολλάει καν στα χέρια !! Δεν είναι δηλαδή υγρό το μείγμα μου !! Μια καλοπλασμένη ζύμη και μόνο !! Τη λέτε θα πετύχει ηAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02113865427420138467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-12822359932219564282012-10-08T01:07:42.060+03:002012-10-08T01:07:42.060+03:00Μπορείς να βάλεις ό,τι θες με λινκ. Ευχαριστώ!Μπορείς να βάλεις ό,τι θες με λινκ. Ευχαριστώ!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-81196445021993625632012-10-08T01:05:17.792+03:002012-10-08T01:05:17.792+03:00Παρακαλώ! Χαίρομαι που τα κατάφερες! Καλά ζυμώματα...Παρακαλώ! Χαίρομαι που τα κατάφερες! Καλά ζυμώματα!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com