tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post3502397975631499507..comments2024-03-23T20:19:24.809+02:00Comments on μικρή κουζίνα: Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο-Η τριλογία ενός φαγητούkikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comBlogger38125tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-36068165506111388062013-03-07T14:46:57.194+02:002013-03-07T14:46:57.194+02:00Οι ζύμες που δεν έχουν μαγιά ή προζύμι δεν χρειάζο...Οι ζύμες που δεν έχουν μαγιά ή προζύμι δεν χρειάζονται φούσκωμα. Μόνο ξεκούραση η ζύμη 20-30 λεπτά λόγω της γλουτένης, για να μπορείς να την ανοίξεις μετά.<br />Ξεκίνα με μισή κούπα νερό και αν υπάρχει αλεύρι που δεν έχει ενσωματωθεί, προσθέτεις λίγο νερό ακόμα. Αν πάλι έχει πέσει πολύ νερό και κολάει η ζύμη, προσθέτεις λίγο αλεύρι. Μπορείς να βάλεις μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Καλή kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-87363623931004682112013-03-07T09:36:37.802+02:002013-03-07T09:36:37.802+02:00kalimeraaa simera tha kano thn proti mou pita me x...kalimeraaa simera tha kano thn proti mou pita me xeiropoioito fullo k exw kapoies apories..an valo mono aleuri gia oles tis xrisis pirazi?2 to 1/2-3/4 poia posotita na valo nero ?euxaristoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-17999970381608201742013-03-07T09:12:41.235+02:002013-03-07T09:12:41.235+02:00kalimera k apo mena thelo k egw na ksekiniso na f...kalimera k apo mena thelo k egw na ksekiniso na ftiaxno fullo gia trwme sunexeia pites logo pou exw pragmata ston khpo..k thelo to paidi mou na trwei spitika..h aporia mou einai ekei me to nero otan les 1/2-3/4 ti apo ta duo la valo??to fullo den thelei fouskoma ? euxaristoooo<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-42310249326922457162012-12-17T02:03:36.917+02:002012-12-17T02:03:36.917+02:00Ε αυτά θέλω εγώ ν΄ακούω και να χαίρομαι! Τι καλύτε...Ε αυτά θέλω εγώ ν΄ακούω και να χαίρομαι! Τι καλύτερο από το να φτιάχνουν τις συνταγές μου ακόμα και πρωτάρηδες όπως λες, να πετυχαίνουν και να αρέσουν; Μπράβο σας! Καλή συνέχεια!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-48395629886647238162012-12-16T22:17:28.053+02:002012-12-16T22:17:28.053+02:00αγαπητη κικη μαγειρισσα,
η συνταγη σου ανθισε σε ...αγαπητη κικη μαγειρισσα,<br /> η συνταγη σου ανθισε σε ενα ακομη σπιτι,φοιτητικο,με πρωταριδες στην κουυζινα! η μαθητευομενη στα της κουζινας,η συγκατικος και οι φιλοι λενε πολλα μιαμ μιαμ και ευχαριστω που μοιραστηκες τουτο το ξωρκι μαζι τους!( η μαμα και η γιαγια ενθουσιαστηκαν κ κεινες στην ειδηση του εργου)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-11428214664621884342010-08-28T12:52:36.576+03:002010-08-28T12:52:36.576+03:00Καλώς τα! Είναι καλό να μας λέτε εμπειρίες, για να...Καλώς τα! Είναι καλό να μας λέτε εμπειρίες, για να τις ακούνε και οι υπόλοιποι που θέλουν να δοκιμάσουν τη συνταγή!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-1437798937620355752010-08-28T00:14:29.690+03:002010-08-28T00:14:29.690+03:00Ξαναφτιάξαμε σπανακόπιτα, με φύλλο καταΐφι αυτή τη...Ξαναφτιάξαμε σπανακόπιτα, με φύλλο καταΐφι αυτή τη φορά, αλλά δε το συστήνουμε, έχοντας δοκιμάσει το χειροποίητο φύλλο :P<br />Μας έφαγε η τεμπελιά!Κύνθια&Αλέξης@bit of greenhttp://www.bit-of-green.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-86090043026580173332010-08-23T14:24:39.764+03:002010-08-23T14:24:39.764+03:00Κύνθια και Αλέξη, χαίρομαι που την φτιάξατε και σα...Κύνθια και Αλέξη, χαίρομαι που την φτιάξατε και σας άρεσε, οπως και που βρήκατε ενδιαφέρουσες συνταγες! Να μας ξαναρθετε! :-)kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-70942022829529285732010-08-22T16:51:59.851+03:002010-08-22T16:51:59.851+03:00Γεια!
Πρώτα απ' όλα, να σημειώσω ότι βρήκαμε τ...Γεια!<br />Πρώτα απ' όλα, να σημειώσω ότι βρήκαμε τη συνταγή σου ψάχνοντας για πλάκα 'υπέροχη σπανακόπιτα' (αυτό ψάχναμε μετά από τον εξής διάλογο: "τί θα φτιάξουμε;" "να φτιάξουμε μια YΠΕΡΟΧΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ".)<br /><br />Όντως, βγήκε υπέροχη! Ακολουθήσαμε πιστά τη συνταγή και θα την επαναλάβουμε σύντομα με δικές μας προσθήκες (έτσι για τη χαρά του πειραματισμού). Κύνθια & Αλέξης @bit of greenhttp://www.bit-of-green.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-42870254359040784472010-03-09T18:27:34.064+02:002010-03-09T18:27:34.064+02:00Αγγελική, το 2ο μέρος της τριλογίας, απόψε στις οθ...Αγγελική, το 2ο μέρος της τριλογίας, απόψε στις οθόνες σας! χαχα!<br />Δεν έβαλα ολικής, αλλά σκληρό αλεύρι Με ολικής όμως είναι στα σχέδιά μου! Καινα σκεφτείς ότι πρώτα τη λάδωνα ακόμα λιγότερο, αλλά το φύλλο εξωτερικά, ειδικά στον κόθρο, το θέλει το λαδάκι του. Όχι όμως υπερβολές. Δεν πάμε για λαδοκολύμπι!<br /><br />Νένα, με 10;;; Μωρέ τι μαστόρισσα είσαι εσύ;;; Μπράβο!!!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-88913186725496165192010-03-09T18:25:01.825+02:002010-03-09T18:25:01.825+02:00Δήμητρα, το καλοκαίρι! Κατηφόρησε να τον πιούμε!
...Δήμητρα, το καλοκαίρι! Κατηφόρησε να τον πιούμε!<br /><br />Erifili, για χάρη του βασιλικού ε; χαχα!<br /><br />Μαρια, συμφωνώ!<br /><br />Έμμυ, άνοιξε, άνοιξε, θα λεπτύνουν, τι θα κάνουν; χαχα!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-59006408739375160332010-03-09T18:23:02.171+02:002010-03-09T18:23:02.171+02:00Μαρία, δεν πειράζει! Θα σου στείλω εγώ ένα κομμάτι...Μαρία, δεν πειράζει! Θα σου στείλω εγώ ένα κομμάτι!<br /><br />Ανεράιδα κι εγώ από την Κυριακή!<br /><br />Dark chef, η εξάσκηση κάνει το φύλλο όλο και καλύτερο, όπως λες!<br /><br />Δημιουργία, το έχω προσέξει! σαν λαδόχαρτο ένα πράμα! Άσε την επόμενη μέρα πώς είναι! Ενώ το χειροποίητο!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-69329818808921599642010-03-09T16:03:42.762+02:002010-03-09T16:03:42.762+02:00Μες τις συνταγές μου είσαι. Αλλά κι εγώ με 10 φύλλ...Μες τις συνταγές μου είσαι. Αλλά κι εγώ με 10 φύλλα την κάνω. Όσο για το λάδι, αυτό ειναι το μεγάλο σουξέ. Το λίγο λάδι. Φέρε και κατα δω όμως γιατί βαριέμαι να την κάνω για 2 άτομα. Θα πάρω φόρα να κάνω μια καλή και τότε θα την κάνω σε μπαστουνοφρατζόλες σχήμα οπότε να βγάζω για τους δυο μας ενα μπαστούνι να χαιρόμαστε.Nenahttps://www.blogger.com/profile/16438137353823170271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-72158920948049262702010-03-09T13:57:47.228+02:002010-03-09T13:57:47.228+02:00Έχω απορίες στο έργο! Το είπες τριλογία! Αν το έλε...Έχω απορίες στο έργο! Το είπες τριλογία! Αν το έλεγες υπερπαραγωγή θα συμφωνούσα! Αλλά τριλογία? Τι θέλει να πει η δημιουργός? :-))<br /><br />Υπέροχη η σπανακόπιτά σου, Κική μου! Μου αρέσει που δεν την λαδώνεις και που βάζεις ολικής άλεσης αλεύρι! Θα το κάνω και εγώ!Πολύ ωραία ιδέα! Έχει και ωραίο χρώμα!Αγγελικη Νhttps://www.blogger.com/profile/06409885007323501563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-19756321399221594832010-03-09T12:40:43.576+02:002010-03-09T12:40:43.576+02:00Καλά εγώ να ανοίξω τόσο λεπτό φύλλο αποκλείεται. Κ...Καλά εγώ να ανοίξω τόσο λεπτό φύλλο αποκλείεται. Κάτι πλαστοζυμαράκια μου βγαίνουν, αλλά ευτυχώς νόστιμα:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-46037753238898748742010-03-09T11:33:38.533+02:002010-03-09T11:33:38.533+02:00αγπημένη πίτα η σπανακότυρόπιτα πόσο μάλλον με σπι...αγπημένη πίτα η σπανακότυρόπιτα πόσο μάλλον με σπιτικό φύλλο!!!<br /><br />καλημέραMaria B.https://www.blogger.com/profile/13680676530943422492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-75655583156457984192010-03-09T10:48:40.975+02:002010-03-09T10:48:40.975+02:00Η λατρεμένη μου πίτα.Ευτυχώς έχω την συμπεθέρα μου...Η λατρεμένη μου πίτα.Ευτυχώς έχω την συμπεθέρα μου που ξέρει να ανοίγει φύλλο και την φτιάχνει με αυτό τον τρόπο, έτσι τρώω και εγώ μερικά κομματάκια.erifilihttps://www.blogger.com/profile/03381733623725811673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-83482244912484166372010-03-09T09:12:38.281+02:002010-03-09T09:12:38.281+02:00Καλημέρα...εγω σήμερα δεν είδα την σπανακόπιτα, αλ...Καλημέρα...εγω σήμερα δεν είδα την σπανακόπιτα, αλλά το βίντεο από την εκπομπή σου.Ηταν πολύ καλό και θα ήθελα ένα πρωϊνο καφέ...εκεί κάτω από τον ήλιο μέσα στα λιόδεντρα!<br /> Φιλιάdhmhtrahttps://www.blogger.com/profile/05466760312951463416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-83474601563876581342010-03-09T00:41:14.119+02:002010-03-09T00:41:14.119+02:00Η σπανακοπιτα αγαπημενη, αλλα μονο με σπιτικο φυλλ...Η σπανακοπιτα αγαπημενη, αλλα μονο με σπιτικο φυλλο.Αν εχεις προσεξει με το ετοιμο φυλλο το λαδι που βαζουμε στην πιτα δεν αποροφαται και η πιτα ειναι καπως.Δημιουργίαhttps://www.blogger.com/profile/02544254936272332687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-52345226615644909352010-03-08T17:59:11.474+02:002010-03-08T17:59:11.474+02:00Η επιτυχία μιας πίτας εξαρτάται και από τη γέμιση,...Η επιτυχία μιας πίτας εξαρτάται και από τη γέμιση, αλλά πιο πολύ από το φύλλο. Το σπιτικό φύλλο μεγάλη υπόθεση! Έχω φτιάξει κι εγώ, πότε με επιτυχία, πότε χωρίς... Αλλά όσο εξασκείσαι μαθαίνεις! <br />Δεν θα έλεγα όχι πάντως για ένα έτοιμο κομματάκι από την πίτα που βλέπω!The Dark Chefhttp://chefkang.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-78088864757157798082010-03-08T16:01:56.659+02:002010-03-08T16:01:56.659+02:00Ωραία...και νηστεύω κιόλας...σίγουρα θα τη φτιάξω!...Ωραία...και νηστεύω κιόλας...σίγουρα θα τη φτιάξω!Ανεράιδαhttps://www.blogger.com/profile/03844751355437386467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-78379469754936220562010-03-08T15:35:11.055+02:002010-03-08T15:35:11.055+02:00Σπανακόπιτα η αγαπημένη μου! Μακάρι να είχα τον χρ...Σπανακόπιτα η αγαπημένη μου! Μακάρι να είχα τον χρόνο να τη φτιάξω! Φιλακια Κική μου και χρόνια μας πολλά!Maria Tziritahttps://www.blogger.com/profile/08099257579258711858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-62158676921429038682010-03-08T14:52:51.199+02:002010-03-08T14:52:51.199+02:00Μαριέλα, μπα! Έχω ακόμα δρόμο με τις πίτες! Αλλά π...Μαριέλα, μπα! Έχω ακόμα δρόμο με τις πίτες! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις! ;-)<br /><br />Ξανθή 10! Μωρέ μπράβο!<br /><br />painter, όντως τα πράσα είναι τόσο γλυκά που δεν χρειάζονται υποστήριξη. Εγώ βάζω τυράκι για έξτρα ασβέστιο για τα παιδιά. <br /><br />kikop80, ναι. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λάδια γενικά στα φαγητά. Βαραίνει κιόλας η πίτε με πολύ λάδι. Καλή εβδομάδα!<br /><br />Big mama, αυτό ήθελα kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-30447894121592103712010-03-08T14:47:09.204+02:002010-03-08T14:47:09.204+02:00Λίλα, αχ...τώρα που είπες χόρτα, με βλέπω για τη λ...Λίλα, αχ...τώρα που είπες χόρτα, με βλέπω για τη λαϊκή για άγρια χόρτα!<br /><br />Γιώτα άστα, νόμιζα πως δεν τράβαγε ο κάμεραμάν και το είπα! χαχα! Μετά γελάσαμε τόσο, που είπαμε να το αφήσουμε. Εξάλλου έχω χιούμορ πολύ σαν άνθρωπος... Ευχαριστώ πολύ! Η διασημότητα δεν με νοιάζει και πολύ, οπότε, μέχρι εδώ καλά είναι και να πηγαίνει καλά το βιβλίο μου. Δεν θέλω και πολλά. Τώρα, αν φέρει κάτι kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-44608964490291359492010-03-08T14:43:29.895+02:002010-03-08T14:43:29.895+02:00Πολύ λαχταριστή! Αυτό που έχεις να ανοίγεις φύλλο ...Πολύ λαχταριστή! Αυτό που έχεις να ανοίγεις φύλλο πολύ μου αρέσει. Πάντα έλεγα ότι δεν έχω στρογγυλό τραπέζι γι αυτό δεν ανοίγω:) χαχα!mia mariahttps://www.blogger.com/profile/05607379813715551658noreply@blogger.com