tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post2734705946735774567..comments2024-02-28T21:08:48.064+02:00Comments on μικρή κουζίνα: Καλαμαράκια γεμιστάkikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-27020215710287193052009-03-20T00:09:00.000+02:002009-03-20T00:09:00.000+02:00Καλέ Ντάφυ, θα σας μαλώσω! δεν έχεις ακούσει τη λέ...Καλέ Ντάφυ, θα σας μαλώσω! δεν έχεις ακούσει τη λέξη γκουρμεδιά; Μα είναι τόσο ωραία!<BR/>Θα περιμένω να δω το ποστάκιον. Μερσί!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-64179996877151922232009-03-19T17:42:00.000+02:002009-03-19T17:42:00.000+02:00Συγχώρεσε με Κική, είμαι νέος σου αναγνώστης οπότε...Συγχώρεσε με Κική, είμαι νέος σου αναγνώστης οπότε δεν γνώριζα για τη γκουρμεδιά. lol :P Μου είναι δύσκολο να σου εξηγήσω αυτή την ούτως ή άλλως 'γενική' ορολογία από εδώ, όμως μου έδωσες μια πολύ καλή ιδέα για post. Θα σε ενημερώσω σύντομα! Keep cooking ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-35087770191027496352009-03-19T14:48:00.000+02:002009-03-19T14:48:00.000+02:00Daffy, μάλλον έδωσες σημασία στη λέξη περισσότερη ...Daffy, μάλλον έδωσες σημασία στη λέξη περισσότερη από όση της έδωσα εγώ. Χρησιμοποίησα τη λέξη σαν σύντμηση της λέξης γκουρμεδιά που χρησιμοποιώ συχνά, εννοώντας κάτι πολύ νόστιμο. Αν παρακολουθείς το μπλογκ μου θα ξέρεις ότι παίζω με τις λέξεις και αστειεύομαι συχνά. <BR/>Όμως μου έθεσες προβληματισμό. Τι σημαίνει γκουρμέ; Δείχνεις να ξέρεις από ορολογία. Εγώ δεν έχω ιδέα. Θα ήθελες να μου kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-79183902271566668102009-03-19T13:56:00.000+02:002009-03-19T13:56:00.000+02:00Φαίνεται νόστιμη συνταγή! Αλήθεια, τι εννοείς πως ...Φαίνεται νόστιμη συνταγή! Αλήθεια, τι εννοείς πως η γέμιση είναι gourmet; Γιατί δηλαδή να μην είναι haute cuisine? :P Αμφιβάλλω με τον όρο για τη συγκεκριμένη συνταγή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι τέλεια! <BR/>Φιλικά,<BR/><BR/>ΤριαντάφυλλοςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-46990839653824506582009-03-11T00:06:00.000+02:002009-03-11T00:06:00.000+02:00Ισιδώρα , η γέμιση είναι πολύ γκουρμέ. Έστειλα και...<B> Ισιδώρα </B>, η γέμιση είναι πολύ γκουρμέ. Έστειλα και στην πεθερά και έπαθε!<BR/><BR/><B> Έλενα </B>, εγώ το κλείσιμο το έχω αναγάγει σε τέχνη! Είχα αγοράσει μεταλλικές οδοντογλυφίδες από Γερμανία για να έχω μόνιμα! χαχαχα!<BR/><BR/><B> Venceremos </B> φιλακια χορευτικά! Χαχα!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-41378085690540736102009-03-10T18:34:00.000+02:002009-03-10T18:34:00.000+02:00ωραιότατη καλαμαροσυζήτηση... τους χαιρετισμους μο...ωραιότατη καλαμαροσυζήτηση...<BR/> τους χαιρετισμους μου<BR/>φιλιάvenceremoshttps://www.blogger.com/profile/11406863021143900958noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-13784439341516120842009-03-10T17:24:00.000+02:002009-03-10T17:24:00.000+02:00Με ρύζι συνήθως τα γεμίζω εγώ, μ' άρεσε η γέμιση μ...Με ρύζι συνήθως τα γεμίζω εγώ, μ' άρεσε η γέμιση με τα καρύδια.<BR/>Ναι, θα την δοκιμάσω, μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και εύκολη συνταγή.<BR/>Επίσης να σου πω ότι στο κλείσιμο με οδοντογλυφίδα έχω πάρει πλέον το ... κολάι, όχι μόνο στα καλαμαράκια, αλλά και σε ρολάκια κρέατος με γέμιση, πραγματικά πολύ βολικό!ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-19694121719542444462009-03-10T16:22:00.000+02:002009-03-10T16:22:00.000+02:00Ωραία πράγματα πάλι μύρισαν από την κουζίνα σας. Ι...Ωραία πράγματα πάλι μύρισαν από την κουζίνα σας. Ιδιαίτερη η γέμιση, μου αρέσει που έχει και καρπούς και μπαχαρικά έντονα. Θα δοκιμασθεί με την πρώτη ευκαιρία :)))<BR/><BR/>(όχι που δεν θα δοκιμαζοταν) :)))Isidorahttps://www.blogger.com/profile/18203409929491157755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-59845401780119289662009-03-10T15:12:00.000+02:002009-03-10T15:12:00.000+02:00Μαγισσούλα ! Το ξέρω, το ξέρω! Εγώ δεν ήθελα να έχ...<B> Μαγισσούλα </B>! Το ξέρω, το ξέρω! Εγώ δεν ήθελα να έχεις ίδια αλλά εσύ επέμενες να πάρεις!!! :-PPP<BR/><BR/><B> Χαρτ!!! </B> Ευτυχώς που πρόσεξες <B> εσύ </B> πως μοιάζουν με μισά καρύδια, γιατί ούτε εγώ δεν το είχα προσέξει!!! χαχαχα!<BR/><BR/><B> Δημήτρη </B> καλωσήρθες! Να την κάνεις και να μου πεις! Άλλωστε είμαι σίγουρη οτι είσαι και καλός μάγειρας και καλοφαγάς!<BR/><BR/><B> Κώστααααα!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-24512475726152237962009-03-10T13:19:00.000+02:002009-03-10T13:19:00.000+02:00Η μαμά μου, την γέμιση την κάνει ακριβώς όπως την ...Η μαμά μου, την γέμιση την κάνει ακριβώς όπως την λές και εσύ. Εγώ, που ως συνήθως τα παραλλάζω, βάζω και φέτα που μ'αρέσει! Αν όμως έχεις κάτι καλύτερο και διαφορετικό, γιατί δεν μας το λές, Κικίτσα μου;;!Olgahttps://www.blogger.com/profile/06555255824826067552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-1400799062987072962009-03-10T12:26:00.000+02:002009-03-10T12:26:00.000+02:00Καρύδια και κανέλα ε; Να κάτι διαφορετικό και ενδι...Καρύδια και κανέλα ε; Να κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον στη γέμιση.<BR/><BR/>Αλλά, <I><B>θαλλασινά</B> στη "μικρή κουζίνα"</I>;;; Αυτό κι αν είναι <B>διαφορετικό</B> χε χε...Κωσταςhttps://www.blogger.com/profile/12383056362630427056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-3302682125841846272009-03-09T23:49:00.000+02:002009-03-09T23:49:00.000+02:00Υπέροχη συνταγή , τη κάνω συχνά μόνο διαφορετική ....Υπέροχη συνταγή , τη κάνω συχνά μόνο διαφορετική .Θα δοκιμάσω και τον δικό σου τρόπο και θα σου πω κάποια απο αυτές τις μέρες της νηστείας τη δικλη μου.Δημήτρηςhttps://www.blogger.com/profile/04864955179957614558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-21291641555122012712009-03-09T21:52:00.000+02:002009-03-09T21:52:00.000+02:00πωπώ μεζές! να εξαίρω επίσης την τζίνιους διακόσμη...πωπώ μεζές! να εξαίρω επίσης την τζίνιους διακόσμηση του πιάτου με ροδέλες καλαμαριού που μοιάζουν με μισά καρύδια!heart n soulhttps://www.blogger.com/profile/02542542921311317286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-19588513753070067092009-03-09T20:13:00.000+02:002009-03-09T20:13:00.000+02:00οτι ζούλεψα, ζούλεψα...στα πατώματα κυλιόμανε;-)οτι ζούλεψα, ζούλεψα...στα πατώματα κυλιόμανε;-)witchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-13071391477175303532009-03-09T19:28:00.000+02:002009-03-09T19:28:00.000+02:00Δημιουργία , με ουζάκι; Μμμμμ! Ξανθή ! Ρύζι, σταφί...<B> Δημιουργία </B>, με ουζάκι; Μμμμμ!<BR/><BR/><B> Ξανθή </B>! Ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρι! Τώρα με σκλάβωσες! Αυτό πρέπει να το δοκιμάσω!<BR/><BR/><B> Λίλα </B>, αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Μήπως και το χταπόδι δεν "μπαίνει" με το βράσιμο; Δοκίμασέ τη. Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει. Ταιριάζουν οι γεύσεις μας!<BR/><BR/><B> Μαριλένα! </B> <B> φυσικά </B> και δεν πήρα σαν εξυπνακίστικο το σχόλιό σου! kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-20366107172354290212009-03-09T19:22:00.000+02:002009-03-09T19:22:00.000+02:00ναι βρε Κικη σίγουρα το ξέρεις!τι σχόλιο κι αυτο τ...ναι βρε Κικη σίγουρα το ξέρεις!<BR/>τι σχόλιο κι αυτο το δικο μου.. πέρασα να δω τι μου απάντησες και το σχόλιο μου, μου φάνηκε πολύ ..εξυπνακίστικο<BR/>(αλλά η προθεση ήταν καλη :))<BR/><BR/>βρε σε καταλαβαίνω με τα κεφάλιααα<BR/>ενω τα υπολοιπα μ' αρεσουν, αυτά, μακριά!!<BR/><BR/>καλησπερα :))Μαριλέναhttps://www.blogger.com/profile/10731534726496913021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-39899825223664878282009-03-09T17:28:00.000+02:002009-03-09T17:28:00.000+02:00Όλα τα μαλάκια(χταποδι,καλαμάρι,σουπιά κτλ)επειδή ...Όλα τα μαλάκια(χταποδι,καλαμάρι,σουπιά κτλ)επειδή αποτελούνται στο μεγαλύτερο μέρος από νερό,όταν μαγειρευτούν μαζεύουν και γίνονται μισά από ότι ήταν.Δεν φταίει ο χρόνος που τα μαγείρεψες.<BR/>Καλαμαράκια τρώω μόνο γεμιστά με ρύζι,που τα κάνω.Ποτέ τηγανητά.<BR/>Βρήκα ενδιαφέρουσα την γέμιση που έκανες και θα την κάνω για αλλαγή.<BR/>Πολλά φιλιάlilahttps://www.blogger.com/profile/08592043035212902875noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-43258411781451741402009-03-09T17:19:00.000+02:002009-03-09T17:19:00.000+02:00Κική πολύ ενδιαφέρουσα η γέμιση καρύδι, εγώ τα γεμ...Κική πολύ ενδιαφέρουσα η γέμιση καρύδι, εγώ τα γεμίζω με ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρι ή με τυριά τα οποία ψήνω στη σχάρα.<BR/>Το καθάρισμα είναι εύκολο αρκεί να το δεις μια φορά.<BR/>Τα φρέσκα σίγουρα είναι πιο ωραία αλλά πρέπει να είναι μεγαλούτσικα, το καλαμάρι πάντα μαζεύει.Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-33566841684803663822009-03-09T16:54:00.000+02:002009-03-09T16:54:00.000+02:00Φαινονται νοστιμα κι ετσι θα τα δοκιμασω.Εγω τα φτ...Φαινονται νοστιμα κι ετσι θα τα δοκιμασω.Εγω τα φτιαχνω, αλλα με ρυζι και τα σβηνω με ουζο, χωρις ντοματα.Δημιουργίαhttps://www.blogger.com/profile/02544254936272332687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-91546380011724396062009-03-09T16:11:00.000+02:002009-03-09T16:11:00.000+02:00Witch , το καλοκαίρι καπέλο και το χειμώνα ομπρέλ...<B> Witch </B>, το καλοκαίρι καπέλο και το χειμώνα ομπρέλα!!! Μα αν δεν κάνω λάθος, έχετε κιε σείς ένα ίδο μοντελάκι γιατί απλά με ζουλέψατε!!!<BR/>:-)))<BR/><BR/><B> Ρένα </B>, μερσί! Να σου πω την αλήθεια, πρώτη φορά ακούω πως βγάζουν το δέρμα των καλαμαριών. Οκ, δεν μαγειρεύω ψάρια συχνά, αλλά όσες συνταγές έχω διαβάσει, πουθενά δεν το έχω δει!<BR/><BR/><B> Τρελοτουρίστρια </B> είναι! Για να kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-80075600217945173152009-03-09T15:52:00.000+02:002009-03-09T15:52:00.000+02:00Kική, τα καλαμάρια ΔΕΝ ειναι ψάρια. είναι μαλάκια ...Kική, τα καλαμάρια ΔΕΝ ειναι ψάρια. είναι μαλάκια και με τα ψαράκια τρέφονται.<BR/><BR/>η συνταγή φαινεται πολύ καλή<BR/>και εννοείται πως θα τη φτιαξουμε άμεσα (με κατεψυγμένα-καθαρισμένα φυσικά)<BR/><BR/>α! και το γελοιον της υποθεσης: τα κεφάλια των καλαμαρακίων, δεν τα τρωω ΠΟΤΕ! τα φοβάμαι..Μαριλέναhttps://www.blogger.com/profile/10731534726496913021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-3611831614331220642009-03-09T15:08:00.000+02:002009-03-09T15:08:00.000+02:00και γω μόνο με ρυζι τα ξέρωκαι γω μόνο με ρυζι τα ξέρωxaoshttps://www.blogger.com/profile/05343436039615182303noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-14591796909393396422009-03-09T14:17:00.000+02:002009-03-09T14:17:00.000+02:00Πεντανόστιμα φαίνονται!!! ΤρελοτουρίστριαΠεντανόστιμα φαίνονται!!! <BR/><BR/>ΤρελοτουρίστριαCrazy Touristshttps://www.blogger.com/profile/06629841298434129842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-33915492053545452372009-03-09T13:29:00.000+02:002009-03-09T13:29:00.000+02:00Κική μια χαρά τα κατάφερες. Μπράβο σου. Εγώ που γε...Κική μια χαρά τα κατάφερες. Μπράβο σου. Εγώ που γεμίζω καλαμάρια τακτικά (με τυριά βέβαια) δε τα καταφέρνω τόσο καλά. Πάντα μου χύνεται λίγο γέμιση. Το δέρμα μη σε προβληματίζει άλλοι το προτιμούν έτσι άλλοι αλλιώς.Renahttps://www.blogger.com/profile/08617107201156253581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-89920850794048431012009-03-09T09:59:00.000+02:002009-03-09T09:59:00.000+02:00Ωωωωω, τι όμορφα που ποζάρει το ρύζι..Είναι η γνωσ...Ωωωωω, τι όμορφα που ποζάρει το ρύζι..<BR/><BR/>Είναι η γνωστη μαγική φόρμα που το καλόκαίρι γίνεται και καπέλο ή η φόρμα ρυζιού σας No 786;-)witchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.com