tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post2717429213568421095..comments2024-03-23T20:19:24.809+02:00Comments on μικρή κουζίνα: Μπεσαμέλkikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-67961221114567703752011-09-12T23:50:34.715+03:002011-09-12T23:50:34.715+03:00Κι εγώ ευχαριστώ!Κι εγώ ευχαριστώ!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-49727936865217508992011-09-10T19:11:51.788+03:002011-09-10T19:11:51.788+03:00Πολύ καλή συνταγή, με λίγα υλικά, αρκετό κόπο και ...Πολύ καλή συνταγή, με λίγα υλικά, αρκετό κόπο και πολύ γεύση. Ας είσαι καλά που μας έδωσες μια καταπληκτική ιδέα για να αποφύγουμε εκείνες τις ετοιματζίδικες αηδίες! Ευχαριστώ!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-88368933835075245442009-07-16T15:20:02.045+03:002009-07-16T15:20:02.045+03:00Πανόπτη ούτε εμένα μου σβωλιάζουν. Την έτοιμη τη χ...Πανόπτη ούτε εμένα μου σβωλιάζουν. Την έτοιμη τη χρησιμοποιώ σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης! :-)kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-84287594525359405312009-07-16T13:29:51.956+03:002009-07-16T13:29:51.956+03:00Στο σπίτι όταν είναι φαγητό με μπεσαμέλ το φτιάχνω...Στο σπίτι όταν είναι φαγητό με μπεσαμέλ το φτιάχνω εγω γιατί η σύζυγος έχει πάρει απο φόβο την μπεσαμέλ.Δεν μου έχει σβολιάσει ποτέ, μου είχε πει ένας μάγειρας κάποτε, οτι θέλει καλό ανακάτεμα. Την έτοιμη δεν την θέλω ,γιατί μοιάζει με......Panivoshttps://www.blogger.com/profile/08443105002921996475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-38366736007163738542009-06-29T14:39:11.973+03:002009-06-29T14:39:11.973+03:00Αγγελική μερσί!
Γαστεροπλήξ, όντως η μπεσαμέλ δεν...Αγγελική μερσί!<br /><br />Γαστεροπλήξ, όντως η μπεσαμέλ δεν έχει τυρί. Είναι δική μπυ παρέμβαση για μεγαλύτερη νοστιμιά όπως λες κι εσύ.<br /><br />Βάνα, ωραία ιδέα αυτή με τα απομεινάρια! Κάνω κι εγώ κάτι παρόμοιο. Θα σας το γράψω.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-49379187908653825432009-06-28T21:39:45.778+03:002009-06-28T21:39:45.778+03:00Ωραίο πόστ Κική!
Θα δοκιμάσω κι εγώ το γιαούρτι πά...Ωραίο πόστ Κική!<br />Θα δοκιμάσω κι εγώ το γιαούρτι πάντως, θέλω να δω πώς θα γίνει.<br /><br />Έχω μια φίλη με μεγάλη οικογένεια που πάντα μια φορά την εβδομάδα βάζει σε ένα ταψί ό,τι απομεινάρια φαγητών έχει (λαχανικά, κρέατα, κιμά...), τα περιχύνει με μπεσαμέλ και τυράκια, τα ψήνει μισή ώρα και έχει φαγάκι έτοιμο!Vanahttps://www.blogger.com/profile/05627922668200630891noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-80397013118001211992009-06-25T23:01:03.472+03:002009-06-25T23:01:03.472+03:00έτυχε να διαβάσω πιο προσεκτικά όσα γράφεις και εί...έτυχε να διαβάσω πιο προσεκτικά όσα γράφεις και είδα το σχόλιο για τη σάλτσα μορνέι, διευκρίνηση, <br /><br />τα υλικά της βασικης σάλτσας μπεσαμέλ είναι λευκό ρου <br />(αλεύρι-βουτυρο)<br />μαζί με γάλα και μοσχοκάρυδο<br />αυτά και μόνο τα υλικά είναι τα υλικά της βασικής σάλτσας<br /><br /><br />όταν προσθέτουμε κρόκους και τυρί τριμμένο παρασκευαζουμε παράγωγη σάλτσα της μπεσαμέλ που ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞhttps://www.blogger.com/profile/16085478971403179630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-36832397425719365172009-06-21T03:27:48.228+03:002009-06-21T03:27:48.228+03:00Κική μου το γιαούρτι το ανακατεύω να νερουλιάσει κ...Κική μου το γιαούρτι το ανακατεύω να νερουλιάσει και το βάζω ως έχει. Συνεχίζω το ανακάτεμα στην κατσαρόλα. Αν το βάλω μισό-μισό με γάλα, το διαλύω στο γάλα και το βάζω στην κατσαρόλα. Η ελαφρά ξινή γεύση του γιαουρτιού δένει πολύ ωραία με την μπεσαμέλ.Αγγελικη Νhttps://www.blogger.com/profile/06409885007323501563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-90792989588062789122009-06-19T14:34:28.535+03:002009-06-19T14:34:28.535+03:00Καλώς την Πηνελόπη. Κι εσύ μπεσαμέλ; Και διόρθωση ...Καλώς την <b>Πηνελόπη</b>. Κι εσύ μπεσαμέλ; Και διόρθωση γραπτών; Ωχ! Άλλος γράφει, άλλος την πληρώνει! χαχα! Καλό σκ!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-82747663444394697552009-06-18T12:51:40.815+03:002009-06-18T12:51:40.815+03:00Καλό καλοκαίρι και απο μένα. Και για μας τελείωσαν...Καλό καλοκαίρι και απο μένα. Και για μας τελείωσαν οι εξετάσεις, τώρα διορθώνουμε γραπτά! Και λέω διορθώνουμε γιατί μου τα διαβάζει ο καλός μου για να δω τι έγραψε το κάθε παλικάρι και η κάθε κόρη...για να βγει και το συμπέρασμα για τον βαθμό! Αν βγει δηλαδή...<br /><br />Μπεσαμέλ έφτιαχνα πρωϊ-πρωί, για τον μουσακά που τελειωσα σε δόσεις,κοίτα σύμπτωση!Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-59541735027058055262009-06-18T12:37:37.960+03:002009-06-18T12:37:37.960+03:00Ελένη θα δοκιμάσω και με τον δικό σου τρόπο!
Ευχαρ...<b>Ελένη</b> θα δοκιμάσω και με τον δικό σου τρόπο!<br />Ευχαριστούμε!<br /><br /><b>mama</b> όντως είναι ευλογημενος τόπος εδω που ζω. Να είσαι καλά!<br /><br /><b>Πλεκτό Εγκώμιο</b> η συνταγή με λάδι είναι στα άμεσα σχέδια.<br />Ευχαριστώ!<br /><br /><b>Ελένη</b> έλα να σε κεράσω!<br /><br /><b>Big mama</b> ευχαριστώ πολύ! Μη ζηλεύετε. Ελάτε να σας κεράσω!<br /><br /><b>Αγγελική</b> θυμάμαι πουkikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-13236088100924464922009-06-18T11:40:24.491+03:002009-06-18T11:40:24.491+03:00Το τέλος των εξετάσεων εορτάζεται παραδοσιακά με μ...Το τέλος των εξετάσεων εορτάζεται παραδοσιακά με μπεσαμέλ μη σβολιαστή, αμποελοφάσολα μετά κολοκυθακίου (δαγκωτό) και θα συμπληρώσω εγώ με σαμπάνια ροζέ παγωμένη.<br /><br />ΟLE!witchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-13128589457447819022009-06-18T11:27:28.149+03:002009-06-18T11:27:28.149+03:00Καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις των παιδιών και κ...Καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις των παιδιών και καλές διακοπές τους εύχομαι. Όσο για το κολοκυθάκι, φαίνεται θεϊκό (και τα φασολάκια), εύχομαι οι κολοκυθιές σου να καρπίσουν τόσο, ώστε να δούμε και κάποια συνταγή με κολοκυθοανθούς γεμιστούς. (λατρεύω οτιδήποτε σε γεμιστό). Μπεσαμέλ ή μπελαμέλ τη λένε; Ξέρεις ότι έχει σχέση με αλεύρι...δεν...μεγάλη ήττα. Κάποια φορά που φιλοτιμήθηκα να φτιάξω Ιωάνναhttp://www.pandsnowqueen.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-74204184083959676952009-06-18T10:28:14.506+03:002009-06-18T10:28:14.506+03:00Δεν ξέρω γιατί θεωρείται δυσκολη στην παρασκευή τη...Δεν ξέρω γιατί θεωρείται δυσκολη στην παρασκευή της. Προσωπικά δε μου έχει σβωλιάσει ποτέ. Την φτιάχνω όπως περιγράφεις με τη διαφορά ότι τελευταία βάζω μισό αλεύρι μισό σιμιγδάλι. Δίνει ένα ωραίο πιο σπυρωτό αποτέλεσμα και το προτιμούμε οικογενειακώς. <br /><br />Τελειώσατε με τις εξετάσεις ε? Άντε καλό καλοκαίρι και καλοφάγωτα τα κολοκυθάκια :)Renahttps://www.blogger.com/profile/00922547016589643602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-82030223253151935112009-06-18T10:20:13.164+03:002009-06-18T10:20:13.164+03:00Με τη μπεσαμέλ έχουμε άριστες σχέσεις. Την αγαπώ κ...Με τη μπεσαμέλ έχουμε άριστες σχέσεις. Την αγαπώ και με αγαπάει και δεν μου σβωλιάζει ποτέ. Όπως λες Κική, το σύρμα είναι ιδανικό για το ανακάτεμα. Την κάνει λεία και απαλή.<br />Μια μικρή συμβουλή για να μην ανακατεύουμε με τις ώρες, είναι να έχουμε ζεστάνει πολύ καλά το γάλα πριν το προσθέσουμε. Η μπεσαμέλ θα πήξει σε λίγα λεπτά.<br />Κατά τα άλλα τα υλικά και οι αναλογίες που χρησιμοποιώ είναιΕιρήνηnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-31413608007129059802009-06-18T08:54:36.292+03:002009-06-18T08:54:36.292+03:00Εγώ την πήζω με corn flour διαλυμένο σε λίγο νεράκ...Εγώ την πήζω με corn flour διαλυμένο σε λίγο νεράκι και σε χρόνο μηδέν γίνεται σουπερ!!!Ένδειξη ζωήςhttps://www.blogger.com/profile/04990279900506521834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-64753326132709971742009-06-18T03:24:00.949+03:002009-06-18T03:24:00.949+03:00Αφήνω στην άκρη την μπεσαμέλ, η οποία πια μετά απ...Αφήνω στην άκρη την μπεσαμέλ, η οποία πια μετά από τόσα χρόνια, τόσα παστίτσια, μουσακάδες κλπ εδέσματα με μπεσαμέλ δεν με προβληματίζει καθόλου και ζητωκραυγάζω κι εγώ για το τέλος των εξετάσεων.<br />Τo τι με περιμένει του χρόνου, δεν θέλω να το σκέφτομαι προς το παρόν.<br />Καλά αποτελέσματα στα παιδιά Κικίτσα:)ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-25394987220839840962009-06-18T00:16:51.962+03:002009-06-18T00:16:51.962+03:00Κική μου, καλό καλοκαίρι, αφού τελείωσαν οι εξετάσ...Κική μου, καλό καλοκαίρι, αφού τελείωσαν οι εξετάσεις! Ουφ, τι ανακούφιση!<br />Το κολοκυθάκι υπέροχο! Τρυφερό και φρεσκότατο!<br /><br />Για την μπεσαμέλ τελευταία κάνω πειράματα με λάδι καλής ποιότητας, αντί για βούτυρο και γιαούρτι αντί για γάλα! Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά! Σίγουρα προτιμώ την μπεσαμέλ με βούτυρο, αλλά και το λάδι δεν είναι κακό. Οι δοκιμαστές μου δεν κατάλαβαν την Αγγελικη Νhttps://www.blogger.com/profile/06409885007323501563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-29497994375610733112009-06-17T23:13:35.919+03:002009-06-17T23:13:35.919+03:00Καλά αποτελέσματα για τα παιδιά! Και εσύ τυχερούλα...Καλά αποτελέσματα για τα παιδιά! Και εσύ τυχερούλα απόλαυσε το Καλοκαίρι και τα κολοκυθάκια σου! Εμείς μόνο να ζηλεύουμε μπορούμε:Ρmia mariahttps://www.blogger.com/profile/05607379813715551658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-11505128216742869542009-06-17T22:30:32.032+03:002009-06-17T22:30:32.032+03:00Τ αμπελοφάσουλα με το κολοκυθάκι είναι αυτό που πι...Τ αμπελοφάσουλα με το κολοκυθάκι είναι αυτό που πιο πολύ θέλω!Με μπόλικο λαδάκι και φρέσκο ψωμάκι...για βούτες!elenihttps://www.blogger.com/profile/06868601627731893072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-55467297695562766542009-06-17T22:25:13.459+03:002009-06-17T22:25:13.459+03:00Κικί καλησπέρα φτιάχνω και εγώ μόνη μου μπεσαμέλ α...Κικί καλησπέρα φτιάχνω και εγώ μόνη μου μπεσαμέλ αλλά αντι για βούτυρο χρησιμοποιώ λαδάκι παραγωγής μας.Επίσης βαζώ μέσα και αβγά! είναι μια συνταγή της μαμάς μου και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο ατύχημα!<br /><br />Οι συμβουλές σου όμως όπως πάντα πολύ χρήσιμες. Καλό σου βράδυ.Πλεκτο Εγκωμιοhttps://www.blogger.com/profile/03390667453192629697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-48866967420307968752009-06-17T22:14:34.653+03:002009-06-17T22:14:34.653+03:00Kαι μενα δεν σβολιάζει ποτε αλλα την κάνω διαφορετ...Kαι μενα δεν σβολιάζει ποτε αλλα την κάνω διαφορετικα.. Δεν τσιγαριζω το αλευρι και ειναι πανευκολη.. Ευχαριστούμε πάντως για τα τιπς..:) οσο για το κολοκυθάκι... ενα έχω να πω.. ευλογημένη είσαι εκει που ζεις.. να το θυμάσαι πάντα!Νίκηhttps://www.blogger.com/profile/04702737025516101178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-90897486962837501802009-06-17T22:11:24.308+03:002009-06-17T22:11:24.308+03:00This comment has been removed by the author.Νίκηhttps://www.blogger.com/profile/04702737025516101178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-7927147198664905672009-06-17T21:50:27.726+03:002009-06-17T21:50:27.726+03:00Deli,η μπεσαμέλ παραδόξως καθόλου δε με παιδεύει.Τ...Deli,η μπεσαμέλ παραδόξως καθόλου δε με παιδεύει.Της πήρα τον αέρα από την πρώτη φορά.Αρχικά την έφτιαχνα όπως περιγράφεις,με τα χρόνια αφαίρεσα το βούτυρο,το γάλα ελαφρύ και το τυρί με τα λιγότερα λιπαρά.Αλεύρι βάζω κι εγώ αυτό που φτιάχνω ψωμί ή μισό μισό με σιμιγδάλι και λίγο νισεστέ.<br /><br />Καλά αποτελέσματα στα παιδιά!<br />Φιλιά!elenihttps://www.blogger.com/profile/06868601627731893072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-82824082514480213822009-06-17T21:46:12.681+03:002009-06-17T21:46:12.681+03:00Despoinak ίσως είναι και θέμα εμπειρίας.
Ευχαριστώ...<b>Despoinak</b> ίσως είναι και θέμα εμπειρίας.<br />Ευχαριστώ! Επίσης!<br /><br /><b>Ραλούκα</b> ευχαριστώ πολύ!<br />Με σιμιγδάλι ε; Δεν την έχω κάνει ποτέ έτσι αλλά είμαι σίγουρη πως θα είναι ωραία. Μ' αρέσουν οι σιμιγδαλένιες κρέμες. Κι εμένα μ αρέσει να είναι πολύ αλλά συνήθως βάζω 1 δάχτυλο παχύ στρώμα. Ο γιος δεν την παραγουστάρει, η κόρη τη λατρεύει (τώρα πια).<br /><br /><b>Βάγια</b>kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com