Ομολογώ ότι αυτή η συνταγή δεν είναι δική μου. Καθώς περιπλανιόμουν, στους δρόμους του ίνσταγκραμ, έπεσα πάνω της. Με την κάκιστη μετάφραση του google, είδα τα υλικά ( ο Θεός να τα κάνει υλικά με τη μετάφραση). Αν θέλετε να δείτε την ορίτζιναλ συνταγή, δείτε εδώ το προφίλ της Adi, που έχει ένα αξιολογότατο μαγειρικό σάιτ.
Η δόση είναι για 4-5 πιάτα. Προσοχή γιατί είναι βαρύ φαγητό. Η λέξη light, δεν υπάρχει εδώ. Είναι όμως θεονόστιμο, πανεύκολο, γρήγορο και κυρίως, γίνεται σε ένα σκεύος.
Ζυμαρικά με μοτσαρέλα και τσένταρ, σε ένα σκεύος
Υλικά για 4-5 πιάτα
500 γρ. κοντό ζυμαρικό (έβαλα κοχύλια και το συστήνω για να κρατάνε μέσα σάλτσα.
30-40 ντοματίνια βελανίδια
100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
100 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
λίγη σάλτσα ντομάτας τύπου πουμαρό, για να κοκκινίσει όσο θέλετε (200 γρ. έλεγε η συνταγή, αλλά δεν έβαλα τόσο)
2 κουταλιές αλάτι (βάλτε λιγότερο και δοκιμάστε πόσο θέλετε)
1/2 κ. γ. μαύρο πιπέρι
1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά (οι τολμηροί, ας βάλουν και καυτερή μαζί)
λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
20 γρ. βούτυρο (1 γεμάτη κ. σ.)
500 ml κρέμα μαγειρικής χαμηλών λιπαρών (εγώ χρησιμοποιώ μια τέλεια, με μόλις 3% λιπαρά)
4 κούπες νερό ζεστό
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (εγώ τα έβαλα σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι), βάζουμε όλα τα υλικά, κρατώντας μερικά φύλλα βασιλικού για διακόσμηση.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με παρμεζάνα ή ότι τυρί θέλουμε και λίγο βασιλικό.
Η λέξη νόστιμο, δεν αρκεί για να το περιγράψει! Δοκιμάστε το!