Η διατροφή χωρίς γλουτένη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Όπως έχω ξαναπεί, είναι θέμα υγείας και όχι απαραίτητα μόδας. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι άνθρωποι που έκαναν διατροφή χωρίς γλουτένη, δυσκολεύονταν να βρουν ακόμα και απλά πράγματα για να τραφούν (μιλάω για ό,τι έχει σχέση με άλευρα). Λόγω της μεγάλης εξάπλωσης, τώρα πια βρίσκεις τα πάντα. Σε τσουχτερές τιμές αλλά τα πάντα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.
Σήμερα γράφω μια συνταγή για κέικ της στιγμής στα μικροκύματα, έτσι για να γλυκαθεί κάποιος που τον έπιασε λιγούρα 😊Κέικ της στιγμής στα μικροκύματα
Υλικά για 2 κεκάκια
1/4 κούπας (40 γρ.) αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του
2 κ. σ. (30 γρ.) ζάχαρη
2 κ. σ. ηλιέλαιο
1 κ. σ. γάλα
1 αυγό
1 κ. σ. κακάο χωρίς γλουτένη
Για την επικάλυψη
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς γλουτένη
25 γρ. γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλακι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή μικρό σύρμα όλα τα υλικά.
Μοιράζουμε το υλικό σε 2 χάρτινα μπωλακια.
Ρυθμίζουμε τον φούρνο μικροκυμάτων στη δυνατότερη ένταση.
Ψήνουμε το κεκάκι για λιγότερο από 1 λεπτό, για να μείνει ζουμερό. Ξεκινήστε με 30 δευτερόλεπτα, ελέγχετε με οδοντογλυφιδα πόσο ζουμερό είναι και συνεχίστε όσο θέλετε μέχρι να έχει τη σύσταση που επιθυμείτε.
Επαναλάβετε για το 2ο κεκάκι.
Στη συνέχεια, λιώνουμε στα μικροκύματα σοκολάτα και γάλα μαζί για λίγα δευτερόλεπτα και τη μοιράζουμε στα δύο κεκάκια.