tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post3690677263769677744..comments2024-03-23T20:19:24.809+02:00Comments on μικρή κουζίνα: Τα κόλλυβα της Ρεγγίναςkikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-81708485933248361002012-03-08T22:31:51.262+02:002012-03-08T22:31:51.262+02:00mpravo olousmpravo olousnikolas apo alvaniahttps://www.blogger.com/profile/14173120168051409197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-58598136513629033232012-03-08T22:30:03.984+02:002012-03-08T22:30:03.984+02:00mpravompravonikolas apo alvaniahttps://www.blogger.com/profile/14173120168051409197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-26476082275231172372011-04-11T09:09:01.401+03:002011-04-11T09:09:01.401+03:00Καλά έκανες! :-) Καλημέρα!Καλά έκανες! :-) Καλημέρα!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-26918155921367423422011-04-07T08:13:08.212+03:002011-04-07T08:13:08.212+03:00Ευχαριστω Κικη. Και εγω ετσι ειχα σκοπο να το κανω...Ευχαριστω Κικη. Και εγω ετσι ειχα σκοπο να το κανω αλλα δεν ειναι καλυτερα να ρωτησεις τους εμπειρους για να εισαι σιγουρος. Ευχαριστω και παλι.Златиhttps://www.blogger.com/profile/01195758935193692317noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-30421236832452326962011-04-06T14:28:15.318+03:002011-04-06T14:28:15.318+03:00Γεια σου Ζέτα. Αν διαβάσεις τα σχόλια και τις συντ...Γεια σου Ζέτα. Αν διαβάσεις τα σχόλια και τις συνταγές, θα δεις ότι οι περισσότεροι έμπειροι προτείνουν η ζάχαρη να μπει όσο το δυνατόν αργότερα γίνεται. Αν έχεις τη δυνατότητα χρόνου, προτίμησε να το κάνεις πριν την εκκλησία ή λίγες ώρες πριν.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-71459516629068082862011-04-06T12:07:15.031+03:002011-04-06T12:07:15.031+03:00Καλημερα, βρηκα τη συνταγη σας για τα κολυβα στο δ...Καλημερα, βρηκα τη συνταγη σας για τα κολυβα στο δυαδικτιο. Το αλευρι,τη ζαχαρη και την αχνη μπορουμε να τα βαλουμε απο το βραδυ η μηπως την αχνη ζαχαρη θα παρει την υγρασια και ειναι καλυτερα να βαλω τα υπολοιπα και την αχνη 1 ωρα πριν την εκκλησια; Ευχαριστω πολυ.Златиhttps://www.blogger.com/profile/01195758935193692317noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-78990053002149988572011-03-11T19:23:08.097+02:002011-03-11T19:23:08.097+02:00Για τα κρητικά κόλλυβα έγραψε πολύ ωραίο ποστ η Vi...Για τα κρητικά κόλλυβα έγραψε πολύ ωραίο ποστ η Vita. Δες στο μπλογκ της. Δεν πιστεύω ότι θα είναι ανοστα με το ρεβύθι.<br />Το κουκουνάρι και το φυστίκι μου φαίνονται πολύ γκουρμέ για τα κόλλυβα, που περιμένει κάποιος να τα δει με παραδοσιακά υλικά! χεχε! Πάντως θα είναι σίγουρα νόστιμα! Τα πτι μπερ πολλοί τα χρησιμοποιούν, αλλά δεν ξέρω σε περίπτωση νηστείας αν παίζουν. Δεν κατάλαβα αν ρωτάς kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-10805114315385847372011-03-10T12:41:41.183+02:002011-03-10T12:41:41.183+02:00Καλημέρα, στην Κρήτη τα κόλλυβα τα κάνουν με ρεβύθ...Καλημέρα, στην Κρήτη τα κόλλυβα τα κάνουν με ρεβύθι-στραγάλι αλεσμένο για να πάρει την υγρασία, αντί για αλεύρι που θεωρώ ότι θα είναι άνοστο. Επιπλέον διόσμος αντί για μαιντανό και οπωσδήποτε ρόδι.<br />Δοκιμάσαμε όμως με επιπλέον το κουκουνάρι και το φυστίκι αιγίνης μέσα και για επιπλέον στόλισμα από πάνω αντί για τα χρυσοκούφετα.<br />Μάλλον είναι καλύτερα.<br />Μέσα μπορούμε να βάλουμε και Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-50059227733365896632011-02-24T21:23:28.519+02:002011-02-24T21:23:28.519+02:00Πόπη, αυτό το χυλό πρέπει να τον δοκιμάσω!
Tante ...Πόπη, αυτό το χυλό πρέπει να τον δοκιμάσω!<br /><br />Tante Kiki καλωσήρθες. Περιμενω να βάλεις το κολλυβόζουμο!<br /><br />Εύα κι εσυ φαν; Έτσι είναι όταν συνδέεις κάτι από μικρός!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-18613071706869458262011-02-22T23:49:24.062+02:002011-02-22T23:49:24.062+02:00Συγχαρητήρια υπέροχη ανάρτηση!
Εχω δει από κοντά π...Συγχαρητήρια υπέροχη ανάρτηση!<br />Εχω δει από κοντά πολλές φορές να κάνου το πεπλο..που λες κι εσύ από ζάχαρη!<br />Πραγματικά είναι από τα καλύτερα εδέσματα της Ελληνική Παραδοσιακής κουζίνας!<br />Κρίμα που τα έχουν συνδέσει με το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου!<br />Στο Αλάτσι σερβίρουν για επιδόρπιο κόλυβα..υπέροχα!<br />Την αγάπη μου και πολλά φιλάκια Κική μο!evahttps://www.blogger.com/profile/09131766898956514842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-64289050601883441452011-02-22T21:51:17.277+02:002011-02-22T21:51:17.277+02:00Πολύ ωραία τα κόλυβα!! Συγχαρητήρια για την ανάρτη...Πολύ ωραία τα κόλυβα!! Συγχαρητήρια για την ανάρτηση!!!Η μαμά μου βάζει μέσα για την υγρασία, φρυγανιά τριμμένη και με το ζωμό από το βρασμένο σιτάρι κάνει τον "κολυβόσμο" όπως τον λένε στο χωριό της, που σερβίρεται κρύος με κανέλα. Είναι μια καταπληκτικό γεύση!!! Θα τον αναρτήσω κάποια στιγμή!!Tante Kikihttps://www.blogger.com/profile/14933556486150506611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-90065334148334160692011-02-22T20:35:02.234+02:002011-02-22T20:35:02.234+02:00Τα κόλλυβα τα αγαπώ εξαιρετικά, εμείς εκτός από αυ...Τα κόλλυβα τα αγαπώ εξαιρετικά, εμείς εκτός από αυτή την εκδοχή κάνουμε και χυλό που με τρελαίνει.<br />Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι ένα εξαιρετικό επιδόρπιο.<br />Μπράβο σου που τη μοιράστηκες μαζί μας.<br />ΦιλιάTaste Advisorhttps://www.blogger.com/profile/02171102132260697416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-32966329317887911562011-02-22T19:41:51.814+02:002011-02-22T19:41:51.814+02:00Ρεγγίνα, η τιμή είναι όλη δική μου! Κι εγώ ερασσιτ...Ρεγγίνα, η τιμή είναι όλη δική μου! Κι εγώ ερασσιτέχνις! Μην το ξεχνάς! ;-)<br />Ευχαριστώ και πάλι!<br /><br />Δημιουργία έχουν πολλούς οπαδούς τελικά!<br /><br />Μαρίνα, φτιάξε τα απλά! Θα σου αρέσουν!<br /><br />Έφη κι εμέναααα!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-78485353779057733272011-02-22T19:38:48.607+02:002011-02-22T19:38:48.607+02:00Πέννυ, τις σοκολατένιες ελιές στα κόλλυβα, τις βρί...Πέννυ, τις σοκολατένιες ελιές στα κόλλυβα, τις βρίσκω πολύ προχώ! χαχα! Αλλά κι εσύ! Να ζητάς στο γάο να μοιράσουν κόλυβα! Εσύ κι αν είσαι προχώ! Κάποιος είχε γράψει όμως ότι τα μοιράζουν σε χαρές σε κάποιο μέρος! Αυτό πάλι; Να τα τρώμε στο μούσλι αλλά να μας φαίνεται περίεργο να τα φάμε σαν κόλλυβα; Άβυσσος!<br /><br />Κουκ, μαζί σου!<br /><br />Κατερίνα κι εγώ!<br /><br />Anthivolon μπράβο που kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-57613457393157326402011-02-22T19:36:00.990+02:002011-02-22T19:36:00.990+02:00Δίσπιστε, κολλυβόζουμο δεν έχω πιει ποτέ! Περιέργε...Δίσπιστε, κολλυβόζουμο δεν έχω πιει ποτέ! Περιέργεια έχω! <br />Τεντούρα, πορτοκάλι, πορτοκάλι-καφές φιλτράρονται. Σύντομα μανταρίνι και καρύδα! ;-)<br /><br />Μαρία Ζ παρακαλώ!<br /><br />Benikos, χαχα! Μακάβρια αλλά νόστιμα! ;-)<br /><br />Σταυρούλα κι εγώ είχα απορήσει για το αλεύρι όταν το πρωτοάκουσα! Μια δοκιμή θα με πείσει! <br /><br />Vita, περιμένω να τη δω! Με ενδιαφέρει!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-22853705022352637472011-02-22T14:39:11.739+02:002011-02-22T14:39:11.739+02:00Μαρία ευχαριστούμε!
Μανουσίνα συμφωνώ!
Χαρά, α γ...Μαρία ευχαριστούμε!<br /><br />Μανουσίνα συμφωνώ!<br /><br />Χαρά, α γειά σου!!!<br /><br />Ανώνυμε, λες για το κολλυβοζούμι! Δεν έχω δοκιμάσει να πω την αλήθεια. Κολλυβα όμως μπορείς να φτιάξεις!<br /><br />Μαρία, ευχαριστώ!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-36868155858521642392011-02-22T13:08:39.704+02:002011-02-22T13:08:39.704+02:00Ελένη, εγώ όπου τα βρω, τα τσακίζω!
Ξανθή χαίρομα...Ελένη, εγώ όπου τα βρω, τα τσακίζω!<br /><br />Ξανθή χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή! Καλά κάνεις και θα τα φτιάξεις για τη μανούλα σου! Να είσαι καλά να της φτιάχνεις!<br /><br />Eve κι εγώ!!!<br /><br />Μαρία κι εγώ!<br /><br />Πηνελόπη, για μπισκότα μου είχε πει και η Venceremos. Πολύ ωραία θα είναι κι έτσι!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-34503876144503969592011-02-22T11:10:11.377+02:002011-02-22T11:10:11.377+02:00Και εμένα μου αρέσουν τα κόλυβα, ειδικά αυτά με το...Και εμένα μου αρέσουν τα κόλυβα, ειδικά αυτά με το ζαχαρένιο άσπρο από πάνω.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-27539813710785987312011-02-22T00:47:09.213+02:002011-02-22T00:47:09.213+02:00Ευχαριστώ...Θα προσπαθήσω να τα φτιάξω στο όνομα τ...Ευχαριστώ...Θα προσπαθήσω να τα φτιάξω στο όνομα της αγαπημένης μου πεθεράς που είναι με τους αγγέλους εδώ και 5 μήνες.Marinahttps://www.blogger.com/profile/00520968516423815745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-64618935336166222812011-02-22T00:44:13.717+02:002011-02-22T00:44:13.717+02:00Κι εμενα μου αρεσουν τα κολυβα, αλλα τα σπιτικα.Κι εμενα μου αρεσουν τα κολυβα, αλλα τα σπιτικα.Δημιουργίαhttps://www.blogger.com/profile/02544254936272332687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-12090381058562126112011-02-21T23:51:22.632+02:002011-02-21T23:51:22.632+02:00Κική μου, τιμή μου που με φιλοξενείς!
Διότι είσαι ...Κική μου, τιμή μου που με φιλοξενείς!<br />Διότι είσαι η ειδική και δεν είμαι παρά ερασιτέχνης. <br />Σ ευχαριστώ πολύ πολύ για τα τόσο γενναιόδωρα λόγια.<br />Το Σάββατο που μας έρχεται είναι των ψυχών και είναι πολύ κατάλληλος χρόνος για τα κόλλυβα.<br /> Να είσαι πολύ καλά και να συνεχίσεις να μας προσφέρεις τις υπέροχες δημιουργίες σου.<br />ΦιλιάΤατιάνα Καρύδηhttps://www.blogger.com/profile/12594332429785032678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-19292748298497214252011-02-21T22:03:51.378+02:002011-02-21T22:03:51.378+02:00Από μικρή έβλεπα τη μαμά μου να τα φτιάχνει......κ...Από μικρή έβλεπα τη μαμά μου να τα φτιάχνει......και τώρα τα φτιάχνω εγώ για εκείνη. Νομίζω πως κάπως έτσι της δείχνω την αγάπη μου.<br />Ο τρόπος που τα φτιάχνω είναι ακριβώς ο ίδιος με τον δικό σου.....και σε πληροφορώ δε μένει ούτε ένα σιταράκι....γίνονται ανάρπαστα!!!anthivolonhttps://www.blogger.com/profile/13576164701671790697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-16361986545384867102011-02-21T19:12:51.510+02:002011-02-21T19:12:51.510+02:00Συμφωνώ, λατρεύω τα κόλλυβα και θα τα έτρωγα ευχαρ...Συμφωνώ, λατρεύω τα κόλλυβα και θα τα έτρωγα ευχαρίστως σαν γλυκό.Katerinahttps://www.blogger.com/profile/16771891827846065263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-60689805825098990742011-02-21T18:37:09.998+02:002011-02-21T18:37:09.998+02:00θα συμφωνησω για το γκουρμε!όταν τα φας φτιαγμενα ...θα συμφωνησω για το γκουρμε!όταν τα φας φτιαγμενα από χέρι που ξέρει είναι ασυγκριτα....(τα θελω κι εγω ζαχαρενια,με ροδι και μια ιδεα μαιντανου...)cookhttps://www.blogger.com/profile/02213538990705545321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-25135456538293159162011-02-21T17:22:46.105+02:002011-02-21T17:22:46.105+02:00ΑΧ!Τα κόλλυβα!Χρόνια τώρα να προσπαθείς να εξηγήσε...ΑΧ!Τα κόλλυβα!Χρόνια τώρα να προσπαθείς να εξηγήσεις στους φίλους στο εξωτερικό τη σημασία για τη θρησκεία μας και τη γεύση τους ταυτόχρονα..<br />Μου αρέσουν τόόόσο πολύ!!Μάταια και ας μη παρεξηγηθώ δεν ήταν καπρίτσιο, ζητούσα στο γάμο μου να μοιραστεί τούρτα κόλλυβων [τυχαίο?.. χι,χι] και εκείνες οι τέλειες ελίτσες οι σοκολατένιες γιατί απλά δεν μου αρέσουν τα κουφέτα...<br />Και πόσο Penynoreply@blogger.com