tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post3293569010789813897..comments2024-02-28T21:08:48.064+02:00Comments on μικρή κουζίνα: Κεφίρ: Συντήρηση, καλλιέργεια, απορίεςkikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comBlogger188125tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-75488572459587987862023-11-19T22:49:12.851+02:002023-11-19T22:49:12.851+02:00Το έχω κάνει εγώ. Διάβασε εδώ https://mikrikouzina...Το έχω κάνει εγώ. Διάβασε εδώ https://mikrikouzina.blogspot.com/2014/11/blog-post_12.html?m=1kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-63604380717234862842023-11-19T18:14:42.039+02:002023-11-19T18:14:42.039+02:00Έχω διαβάσει και αλλού οτι παράγονται σπόροι απο τ...Έχω διαβάσει και αλλού οτι παράγονται σπόροι απο το ποσοστό της καλλιεργειας κεφιρ που περιέχεται σε κεφίρ εμπορίου. Το έχει κάνει κανείς; Σε πόσο χρόνο γίνονται εμφανείς οι κόκκοι;Nikolaosnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-13505324656004868962023-11-06T23:25:58.633+02:002023-11-06T23:25:58.633+02:00Μάλλον δεν έγινε, δώστε του άλλη μια μέρα έκτος ψυ...Μάλλον δεν έγινε, δώστε του άλλη μια μέρα έκτος ψυγείου. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-85101344009034051302023-07-17T11:41:22.502+03:002023-07-17T11:41:22.502+03:00Παρόλο που έχει σουρωθει, μπορεί να παράξει σπόρου...Παρόλο που έχει σουρωθει, μπορεί να παράξει σπόρους. Μπες στο λινκ που δίνω παραπάνω. Το έκανα κι εγώ. Κική Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-61489278913890265252023-07-17T11:34:35.234+03:002023-07-17T11:34:35.234+03:00Σταύρο γράφεις ότι μπορούμε να παράξοτμε σπόρους κ...Σταύρο γράφεις ότι μπορούμε να παράξοτμε σπόρους κεφίρ από το κεφίρ της ΜΕΒΓΑΛ. Είσαι σίγουρος ότι σε αυτό το προϊόν ta vaktiria kai oi zumes tou kefir dn exoun sourwthei k apo to mevgal ennoeitai; Από ό,τι γνωρίζω όλα τα ροφήματα αυτά είναι σουρωμένα. Ανώνυμοςhttps://www.blogger.com/profile/04601973622261417823noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-9548320724654654702022-11-09T12:35:57.354+02:002022-11-09T12:35:57.354+02:00Καλημέρα. Στείλε μου μήνυμα. Το email το βλέπεις σ...Καλημέρα. Στείλε μου μήνυμα. Το email το βλέπεις στην αρχική σελίδα. Κική Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-91139210907898300472022-11-09T12:03:37.129+02:002022-11-09T12:03:37.129+02:00Καλημέρα μένω Ζάκυνθο και θα ήθελα σπόρους κεφίρ γ...Καλημέρα μένω Ζάκυνθο και θα ήθελα σπόρους κεφίρ γάλακτος.<br />Έχω κεφίρ νερού και μπορώ να χαρίσω.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-72475081595166643712022-10-27T01:34:50.172+03:002022-10-27T01:34:50.172+03:00Έβαλα περισσότερο εγώ αλλά δεν άλλαξε κάτι 3 μέρες...Έβαλα περισσότερο εγώ αλλά δεν άλλαξε κάτι 3 μέρες τώρα. Έχει κάποιος άλλος ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει; Φαίνεται σαν να γίνεται ζύμωση γιατί έχει μία γεύση διοξειδίου σαν μπύρα και επίσης είναι παχύρευστο πολύ έως gel, όμως είναι πολύ ουδέτερο και καθόλου όξινο, flat και άγνωστοAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-33397420950139429482022-10-23T22:45:57.812+03:002022-10-23T22:45:57.812+03:00Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν η αναλογία των σπόρων ...Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν η αναλογία των σπόρων είναι μεγάλη. Δοκίμασε να βάλεις περισσότερο γάλα, ή να μοιράσεις τους σπόρους σου σε 2 βάζα.<br />ΚικήAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-6521518018753905092022-10-23T22:44:56.855+03:002022-10-23T22:44:56.855+03:00Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν η αναλογία των σπόρων ...Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν η αναλογία των σπόρων είναι μεγάλη. Δοκίμασε να βάλεις περισσότερο γάλα, ή να μοιράσεις τους σπόρους σου σε 2 βάζα.<br />Κική Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-67357093680138365902022-10-23T22:32:38.585+03:002022-10-23T22:32:38.585+03:00Καλησπέρα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει. Εδω και κάπο...Καλησπέρα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει. Εδω και κάποιες μέρες το κεφιρ που μου παράγεται καθημερινά ειναι πηχτο σαν ζελέ και οχι το γνωστό ρευστό. Επίσης δεν αναπαράγονται οι σπόροι Συνέχιζα ελεγα θα επανέλθει αλλά σήμερα 4η μέρα πλέον είναι και τελείως άγευστο και σίγουρα οχι ξινό. Ούτε είναι σαν το γάλα κατσικισιο που βάζω ομως, κάτι ζυμώνει αλλά οχι καλό κεφιρ.Δεν έχω αλλάξει τίποτα. Ούτε γάλα,Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-18544865593333079942022-06-14T09:50:32.408+03:002022-06-14T09:50:32.408+03:00Μην ανησυχείς. Σουρωσε το και άλλαζε για κάνα δυο ...Μην ανησυχείς. Σουρωσε το και άλλαζε για κάνα δυο μέρες γάλα (λίγο, όχι πολύ) και θα συνερθει Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-56628702946106341812022-06-14T09:33:09.774+03:002022-06-14T09:33:09.774+03:00Καλημέρα. Θέλω τη βοήθεια σας. Έβαλα το κεφίρ στο ...Καλημέρα. Θέλω τη βοήθεια σας. Έβαλα το κεφίρ στο ψυγείο γιατί απουσίαζαν μια εβδομάδα. Χθες το έβγαλα και σήμερα είδα ότι ο μύκητας επιπλέει στην επιφάνεια του γάλακτος. Να υποθέσω ότι καταστράφηκε; Υπάρχει σωτηρία;Frosohttps://www.blogger.com/profile/13908083059635496648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-5674732926696471462022-05-31T17:44:17.149+03:002022-05-31T17:44:17.149+03:00Καλησπέρα. Μια χαρά αντέχει. Δεν χρειάζεται να είν...Καλησπέρα. Μια χαρά αντέχει. Δεν χρειάζεται να είναι ολόκληρο μπουκάλι. Εγώ παλιά που έστελνα, έβαζα τους σπόρους σε ένα πλαστικό σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς (zip lock) και μια δυο κουταλιές γάλα και πήγαινε μια χαρά. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-79506634835278687352022-05-31T17:34:36.161+03:002022-05-31T17:34:36.161+03:00Καλησπέρα, να ρωτήσω... Αντέχει το κεφιρ σε πλαστι...Καλησπέρα, να ρωτήσω... Αντέχει το κεφιρ σε πλαστικο κλειστό μπουκάλι 2 μερες εκτός ψυγείου; για να μου στειλουν από μακριά. Ευχαριστώ! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-44988722455108330742022-04-27T10:03:47.888+03:002022-04-27T10:03:47.888+03:00Παρακαλώ. Δες αυτό το ποστ και άλλο ένα που έχουν ...Παρακαλώ. Δες αυτό το ποστ και άλλο ένα που έχουν γράψει κάποιοι το email τους και έχουν σπόρους. Στείλε τους μήνυμα. kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-70474769043852033862022-04-27T10:02:10.382+03:002022-04-27T10:02:10.382+03:00Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.με καλύψεις από...Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.με καλύψεις απόλυτα. Θα ήθελα να γνωρίσω αν υπάρχει άτομο που θα μπορούσε να με προμηθεύσει λίγους σπόρους. Βρίσκομαι Δυτικά προάστια αττικηςΛεναhttps://www.blogger.com/profile/15025924631548839681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-41249963879586596192022-04-26T22:56:56.121+03:002022-04-26T22:56:56.121+03:00Καλησπέρα. Θα φτιάχνεις την ποσότητα που θες και μ...Καλησπέρα. Θα φτιάχνεις την ποσότητα που θες και μετά θα βάζεις τους σπόρους στο ψυγείο σε βάζο με 2 δάχτυλα γάλα, μέχρι να αποφασίσεις πότε θα ξαναφτιάξεις. Αν όταν θελήσεις να ξαναφτιάξεις το γάλα δεν σου φαίνεται καλό, το πετάς, βάζεις όση ποσότητα θες και το φτιάχνεις. Εγώ έχω έτσι σπόρους χρόνια στο ψυγείο χωρίς να το φτιάχνω. Ανά μήνες πετάω το τα γάλα που γίνεται χάλια, και βάζω καινούριο.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-67614916156076148042022-04-26T22:45:08.571+03:002022-04-26T22:45:08.571+03:00Καλησπέρα. Ειχα κεφίρ στο παρελθόν και κάποια στιγ...Καλησπέρα. Ειχα κεφίρ στο παρελθόν και κάποια στιγμή το έδωσα όλο γιατί έτσι όπως αύξανε συνεχώς η ποσότητα του αν δεν είχα κάπου να το μοιραστώ δεν ήξερα τι να το κάνω και λυπομουν να το πετάξω. Έτσι το έδωσα εντελώς. Τώρα όμως σκέφτομαι να το ξαναβρώ και να αρχίσω να το φτιάχνω ξανά. Θα ήθελα λοιπόν να μάθω κάποιες πληροφορίες για κάτι που έχω στο μυαλό μου. Θα ήθελα να το φτιάχνω μια φορά την Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-46841738494809980902021-11-04T07:49:50.324+02:002021-11-04T07:49:50.324+02:00Σας ευχαριστώ πολύ
Καλή σας μέρα Σας ευχαριστώ πολύ<br />Καλή σας μέρα Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00501117404255271174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-32445922908709781832021-10-31T19:11:22.807+02:002021-10-31T19:11:22.807+02:00Δοκίμασε σε λίγο γάλα και δες το αύριο. Αν είναι π...Δοκίμασε σε λίγο γάλα και δες το αύριο. Αν είναι πηχτό το γάλα δουλεύει. kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-74864105338611947632021-10-31T19:07:11.728+02:002021-10-31T19:07:11.728+02:00Καλησπέρα.Εχω σπόρο μέγεθος καρυδιου το οποίο είχα...Καλησπέρα.Εχω σπόρο μέγεθος καρυδιου το οποίο είχα πάρα πολύ μεγάλο διάστημα στο ψυγείο συντήρηση. Ξεκίνησα το ξύπνημα του, δεν ξέρω αν είναι ακόμα ζωντανό. Εσείς τι λέτε από την εμπειρία σας.... Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00501117404255271174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-10570095978234575662021-04-25T10:10:24.935+03:002021-04-25T10:10:24.935+03:00Καλημέρα, έχω και εγώ μύκητες κεφιρ και φτιάχνω συ...Καλημέρα, έχω και εγώ μύκητες κεφιρ και φτιάχνω συνέχεια. Απλά πλέον δεν αυξάνονται. Αυτό σημαίνει ότι έχουν χαλάσει; Ξέρει μήπως κανείς; Μήπως δεν θα πρεπει να το πίνω το κεφιρ που παράγουν;erohttps://www.blogger.com/profile/07375063868026814845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-23957144379892428572021-04-02T23:57:06.363+03:002021-04-02T23:57:06.363+03:00Για τόσο λίγο διάστημα όχι, δεν το έχω παρατηρήσει...Για τόσο λίγο διάστημα όχι, δεν το έχω παρατηρήσει. Για πολύ καιρό γλιτσιαζει όντως. kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-54180964802694547922021-04-02T23:54:31.308+03:002021-04-02T23:54:31.308+03:00Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε παρατηρήσει...Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε παρατηρήσει ποτέ κάτι σαν " κλωστές" στο κεφιρ, αφού έχει μείνει μέσα στο γάλα για ένα κανονικό χρονικό διάστημα, τύπου 15-20 ώρες. Είναι σα να γλιτσιαζει, ωστόσο δε φαίνεται να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Αναρωτιέμαι όμως γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Ευχαριστώ!kikitsiouhttps://www.blogger.com/profile/00650932062774983033noreply@blogger.com