Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο ακριβώς, γλίτωσα ένα ψιλοεγκεφαλικό αφού κατέβηκα από τη ζυγαριά μου. Αυτό το πρωινό σοκ που είχα μόλις πάρει, με ταρακούνησε για τα καλά. Πολλές φορές είχα κάνει δίαιτες, παντός είδους -αλλά όχι επικίνδυνες- και απορούσα γιατί δεν μπορώ να χάσω κιλά ή γιατί τα ξαναπαίρνω. Ελεγα πως δεν τρώω πολύ, πώς τρώω υγιεινά, με τις σαλατούλες μου με όλα. Φυσικά, δεν υπολόγιζα τα τσιμπολογήματα που έκανα. Τεσπα, για να μην τα πολυλέω επειδή δεν είναι αυτό το θέμα μου, και αφού τονίσω πως ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να χάσει κάποιος κιλά είναι να μειώσει την ποσότητα της τροφής του και κανένας άλλος (συν λίγη γυμναστική στην πορεία), θα σας πω ποιο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της πορείας που ακολούθησε, γιατί φυσικά άρχισα δίαιτα την ίδια κιόλας μέρα.
Λοιπόν, το πιο δύσκολο κομμάτι στη συνέχεια, δεν ήταν η στέρηση από τα γλυκά όπως πίστευα ότι θα ήταν αρχικά. Το κρέας δεν μου έλειπε ποτέ. Στις σαλτσούλες μπορούσα να αντισταθώ. Ακόμα και σ' αυτά τα άτιμα τα γλυκά, χωρίς τα οποία νόμιζα πως δεν μπορώ να ζήσω (κι ακόμα το νομίζω), μπορούσα και αντιστεκόμουνα. Εκείνο όμως που με βασάνιζε στην κυριολεξία και δυσκολευόμουνα πραγματικά να αντισταθώ, ήταν τα ζυμαρικά. Μόνο αυτά ζήλευα όταν μαγείρευα για την οικογένεια και έπαιρνα τα βουνά (λέμε τώρα) για να μην τα βλέπω μπροστά μου...Ακόμα και τώρα που αποφεύγω να φάω γερή μερίδα, πάω και κλέβω έξτρα πηρουνιές από την κατσαρόλα :-)
Οπότε, σήμερα οφείλω να προτείνω ζυμαρικά με light κρέμα για τους λάτρεις των ζυμαρικών γενικότερα, και για όσους τα λατρεύουν σαν εμένα, αλλά είναι σε διαιτούλα ειδικότερα. Για ακόμα λιγότερες θερμίδες, αντί για ραβιόλια με τυρί, φτιάξτε ζυμαρικά ολικής άλεσης!
Ραβιόλια τυριού, με λουκάνικα γαλοπούλας, μανιτάρια και κρέμα light
Υλικά για 2 άτομα
250 γρ. ραβιόλια γεμιστά με τυρί
2 λουκάνικα γαλοπούλας (τα μακρουλά) χαμηλών λιπαρών κομμένα σε φετούλες
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
1 κούπα γάλα light
2 κ. γ. κορν φλάουρ
φρέσκο μαϊντανό ή 1 κ. σ. αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, αλλά τα σουρώνουμε 2-3 λεπτάκια νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο (δοκιμάζοντας πάντα).
Μέχρι να βράσουν, έχουμε ανακατέψει το γάλα με το κορν φλάουρ, έχουμε σουρώσει και πλύνει τα μανιτάρια και έχουμε τεμαχίσει τα λουκάνικα.
Μόλις βράσουν, σβήνουμε τη φωτιά, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα, τα μανιτάρια, τα λουκάνικα, πιπέρι και το μαϊντανό (αν είναι ξηρός).
Αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό ακόμα μάτι της κουζίνας 5-10 λεπτά (ή σε χαμηλή θερμοκρασία), να πήξει το γάλα, ανακατεύοντας περιοδικά.
Σερβίρουμε ζεστά με έξτρα πιπέρι αν μας αρέσουν τα καυτερά και με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο.
Λοιπόν, το πιο δύσκολο κομμάτι στη συνέχεια, δεν ήταν η στέρηση από τα γλυκά όπως πίστευα ότι θα ήταν αρχικά. Το κρέας δεν μου έλειπε ποτέ. Στις σαλτσούλες μπορούσα να αντισταθώ. Ακόμα και σ' αυτά τα άτιμα τα γλυκά, χωρίς τα οποία νόμιζα πως δεν μπορώ να ζήσω (κι ακόμα το νομίζω), μπορούσα και αντιστεκόμουνα. Εκείνο όμως που με βασάνιζε στην κυριολεξία και δυσκολευόμουνα πραγματικά να αντισταθώ, ήταν τα ζυμαρικά. Μόνο αυτά ζήλευα όταν μαγείρευα για την οικογένεια και έπαιρνα τα βουνά (λέμε τώρα) για να μην τα βλέπω μπροστά μου...Ακόμα και τώρα που αποφεύγω να φάω γερή μερίδα, πάω και κλέβω έξτρα πηρουνιές από την κατσαρόλα :-)
Οπότε, σήμερα οφείλω να προτείνω ζυμαρικά με light κρέμα για τους λάτρεις των ζυμαρικών γενικότερα, και για όσους τα λατρεύουν σαν εμένα, αλλά είναι σε διαιτούλα ειδικότερα. Για ακόμα λιγότερες θερμίδες, αντί για ραβιόλια με τυρί, φτιάξτε ζυμαρικά ολικής άλεσης!
Ραβιόλια τυριού, με λουκάνικα γαλοπούλας, μανιτάρια και κρέμα light
Υλικά για 2 άτομα
250 γρ. ραβιόλια γεμιστά με τυρί
2 λουκάνικα γαλοπούλας (τα μακρουλά) χαμηλών λιπαρών κομμένα σε φετούλες
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
1 κούπα γάλα light
2 κ. γ. κορν φλάουρ
φρέσκο μαϊντανό ή 1 κ. σ. αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, αλλά τα σουρώνουμε 2-3 λεπτάκια νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο (δοκιμάζοντας πάντα).
Μέχρι να βράσουν, έχουμε ανακατέψει το γάλα με το κορν φλάουρ, έχουμε σουρώσει και πλύνει τα μανιτάρια και έχουμε τεμαχίσει τα λουκάνικα.
Μόλις βράσουν, σβήνουμε τη φωτιά, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα, τα μανιτάρια, τα λουκάνικα, πιπέρι και το μαϊντανό (αν είναι ξηρός).
Αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό ακόμα μάτι της κουζίνας 5-10 λεπτά (ή σε χαμηλή θερμοκρασία), να πήξει το γάλα, ανακατεύοντας περιοδικά.
Σερβίρουμε ζεστά με έξτρα πιπέρι αν μας αρέσουν τα καυτερά και με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο.
Γεια σου Κικη!
ReplyDeleteΕγω ειμαι στην φαση του εγκεφαλικου....
Το κερασακι στην τουρτα ηρθε οταν πριν λιγες ημερες πελατισσα με ρωτησε εμπιστευτικα αν ... ειμαι εγκυος! Οχι κυρια μου, δεν ειμαι εγκυος (δεν ειναι πλεον και η ηλικια μου για τετοια!) παχυνα, παχυνα και το ξερω, το ξερουν και τα παντελονια μου, που διαμαρτυρονται οταν παω να μπω μεσα... Ελα τωρα να μου πεις πως να κανω διαιτα που μου αρεσουν ολα και τα γλυκα και τα αλμυρα! Κι εγω κλεβω μακαρονια απο την κατσαρολα, γιατι βαζω λιγα στο πιατο και ... ουτε στο δοντι δεν καθονται! Τι ηθελα και τα ειδα τα ραβιολια νυχτιατικα ... τωρα θα βλεπω ραβιολια και λουκανικα γαλοπουλας να με κυνηγανε το βραδυ .. ή να τα κυνηγαω! Καλο κουραγιο σε ολους οσους κανουν διαιτα!
Πολλα φιλια!
Καλά...αυτή η ερώτηση αν είναι κάποια έγκυος, έπρεπε να απαγορεύεται διά ροπάλου! χαχα! μα ρωτάνε γυναίκα τέτοιο πράμα; χαχαχα!
DeleteΑν σε καταλαβαίνω λέει? Πραγματικά το μόνο που ζητά ο οργανισμός μου από όσα αποφεύγω είναι οι μακαρονάδες! Ευτυχώς που μου αρέσουν οι απλές με την ντομάτα και είναι πιο επιτρεπτές σε μικρή μερίδα...
ReplyDeleteΠάντως δίαιτα αν δεν φτάσει ο κόμπος στο χτένι είναι δύσκολο να κάνει κανείς... Και όπως λες χρειάζεται δραστική μείωση μερίδων και μακρυά από μας τα γλυκά! Μόνο για παρασπονδία...
Τα ραβιόλια σου λαχταριστά! Λες να κυνηγούν και εμένα? Τρέχα Μαρίνα!
Κι εμένα μου αρέσουν ευτυχώς οι απλές μακαρονάδες!
DeleteΕγώ τώρα είμαι στη φάση να με πείσω πως "μετά τις 8 το βράδυ δεν τρώμε". Τι τραβάω η γυναίκα να βλέπω το ρολόϊ και να βάζω φερμουάρ. Πάντως τα ραβιόλια σου τα άτιμα λέω να τα χτυπήσω έστω και 7.45 το βράδυ , αχ!
ReplyDeleteΕγώ ευτυχώς, για κάποιο λόγο ποτέ δεν πεινούσα από το απόγευμα και μετά. Ποτέ δεν με ενδιέφερε να φάω βράδυ και αυτό βοηθάει!
DeleteΕχεις δίκιο! Ο μόνος τρόπος να χάσει κανείς κιλά είναι η μείωση της τροφής. Τέρμα... Η μητερα μου έχασε μέσα σε μεγάλο διάστημα 10 ολόκληρα κιλά και την βλέπω να τρώει τα πάντα.. Τα πάντα όμως! Απλά λιγότερο.
ReplyDeleteΤα ζυμαρικά είναι και για μένα το ευαίσθητο σημείο μου.
Χαίρομαι που τα βλέπω σε πιο light εκδοχή με αυτή την κρέμα από γάλα που έχεις φτιάξει!!!
Καλημέρα Κική μου!
Εγώ είμαι στα -13 από πέρυσι. Χωρίς τεράστιο κόπο εκτός από την αρχή. ;-)
DeleteΜεγάλο θέμα, κάθε άνθρωπος και κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Πρέπει να αλλάξει κάποιος τις συνήθειές του αν θέλει σταθερά και μόνιμα αποτελέσματα και είναι πολύ πιθανό αν κάτι που λαχταράς το στερηθείς εντελώς, κάποια στιγμή να λυγίσεις και να πέσεις με τα μούτρα στην... αμαρτία!
ReplyDeleteΜικρές ποσότητες και οι μικρές αμαρτίες σε light εκδοχή όσο γίνεται. Καλή ιδέα το πιάτο αυτό και με ζυμαρικά ολικής άλεσης θα είναι πολύ νόστιμο!
Έτσι...Κάθε οργανισμός διαφορετικός και ξέρει τι του πάει!
DeleteΚαλημέρα,
ReplyDeleteΦοβερή συνταγή. Αγαπάμε ζυμαρικά και ειδικά όταν είναι μαγειρεμένα έτσι απλά και νόστιμα τα προτιμάμε. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
Παρακαλώ!
DeleteΚική σε νιώθω. Το ξέρεις. Φέρε ένα πιάτο. ΟΧΙ ΔΥΟ. Οχι κάντα τρια...
ReplyDeleteΜαζέψουυυυυυυυυυ! χαχα!
DeleteDeli,τον πέτυχες το σκοπό σου κι έγινες στυλάκι!
ReplyDeleteΤα ζυμαρικά,χωρίς πολλά έξτρα δεν παχαίνουν,τα γλυκάκια,που τσακίζω,πολύ.Για πες το μυστικό,τα γλυκά πώς τα κόβουμε;
Πολύ νόστιμο φαγάκι και ναι θα προτιμούσα τα ολικής μακαρόνια.
Φιλιά!
1) δεν φτιάχνεις γλυκά.
Delete2) φτιάχνεις και πας βόλτα μέχρι να τα τελειώσουν άλλοι!
χαχα!
Αντε τώρα να αντισταθείς σε τέτοιο φαγάκι.
ReplyDeleteΓίνεται???
Χλωμό :-p
DeleteΧμ... διαβάζω την ανάρτηση σου τρώγοντας το δεύτερο κομμάτι cheesecake και με έκανες να νιώσω κάπως!
ReplyDeleteΕίναι πακέτο το να στερείσαι πράγματα που σου αρέσουν κακά τα ψέματα.
Ευτυχώς υπάρχουν ελαφριές και νόστιμες προτάσεις για να εξακολουθούμε να περνάμε καλά!
Ωραίο φαγάκι και μπορώ να σου πω ότι άνετα παραλείπω το λουκάνικο!
Φιλιά!
Χαχα! Δεν έχεις ανάγκη εσύ! Είσαι αδύνατη!
DeleteΑΑΑχχ πως σε νιώθω!!!! Και εγώ με τα ζυμαρικά (άντε και τα ψωμιά και γενικότερα υδατάνθρακες) έχω ένα θεματάκι, μια αδυναμία και κλέβω μπουκιές και πηρουνιές όταν μπορώ. Πολύ ωραίο τα ραβιόλια με την light σάλτσα, την φυλάω τη συνταγή για "δύσκολες" ωρες.
ReplyDelete:-)))
DeleteΔεν υπάρχει κάτι που να μη μ΄αρέσει. Έτσι μια ζωή κάνω δίαιτα και έχω μέρες βουλιμίας που του δίνω και καταλαβαίνει! Τώρα είμαι πάλι στα πάνω μου και πρέπει να το δω το ζήτημα... Εγώ στα ζυμαρικά αντιστέκομαι. Στα (καλά) παγωτά υποκύπτω αμαχητί!
ReplyDeleteΑυτό το πάνω κάτω με είχε κουράσει ψυχικά και σωματικά, οπότε κάτι έπρεπε να γίνει. Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι μόνιμο...
DeleteΚαι τα παγωτά είναι ένα θέμα...
Πώ πώ τί λαχταριστό πού είναι τό πιάτο σου Κική!!Σούπερ συνταγή!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Φιλάκια!
Delete